Ciemos pie Latvijas pilsētām un citi pasākumi, kurp doties šajās brīvdienās

Nu jau var teikt, ka vasara ir sākusies un to ieskandina tradicionālie pilsētu svētki. Šajās brīvdienās tie notiek trīs Latvijas pilsētās. Ir arī citas atpūtas iespējas ģimeniskām noskaņām.

FOTO: Shutterstock.com

Ekskursija ģimenēm ar bērniem "Soli pa solim "Latvijas gadsimtā"
Sestdien, 24. maijā. plkst. 12.00 ģimenes ar bērniem aicinātas apmeklēt izstādi “Latvijas gadsimts”, lai kopā ar gidu veiktu uzdevumus izstādes ceļvedī bērniem “Soli pa solim”. Tā struktūra atbilst izstādes struktūrai, kur Latvijas simt gadi sadalīti nosacītās desmitgadēs, sākot no tautas un nācijas veidošanās un beidzot ar mūsdienām. Katru laikposmu raksturo īss apraksts un ilustrācijas, iespējams, vēl nezināmi fakti un uzdevumi, kurus pildot, mazais izstādes viesis var precīzāk sajust konkrēto laiku. Visam ceļvedim cauri vijas laika līnija, vēstot par būtiskākajiem notikumiem, ko pēdējā lappusē var turpināt pats grāmatiņas lietotājs. Ieeja – bez maksas.


Ceriņu svētki Dobelē
24. – 26. maijā Dobeles pilsētā norisināsies ikgadējie Ceriņu svētki.  Pilsētā notiks dažādi kultūras uz izklaides pasākumi, apvienojot dziesmu, deju, teātri, sportu, amatniecību, tirdziņus un daudz ko citu. Dobeles Ceriņu svētki gan dobelniekiem, gan viesiem no dažādām Latvijas malām, ir vilinājums baudīt ceriņu ziedēšanas laiku un kopā būšanu novada svētkos.
Novada svētkus tradicionāli ievadīs Dobeles novada bērnu un skolu jaunatnes deju un dziesmu koncertu, kas notiks 24. maija vakarā Ķestermeža estrādē. 25. maijā Dobeles vēsturiskajā Tirgus laukumā un apkārt esošajos parkos un skvēros visas dienas garumā būs iespēja izbaudīt daudzveidīgu mākslas, mūzikas, teātra, kino, sporta, amatniecības un izklaides programmu. 


Zaļās jostas vides svētki
Piektdien, 24. maijā dabas parkā “Tērvete” sveiks  Latvijas čaklākos atkritumu šķirotājus un labākos izlietoto bateriju un makulatūras vācējus. Svētkos būs arī pārsteigumiem pilna programma sākot ar to, ka tos vadīs un ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies Patrisha, Adriana Miglāne, Edgars Kreilis, Aivo Oskis un Didzis Melderis, un beidzot ar to, ka, kā ik gadus, šajos svētkos ikvienam bez maksas būs iespēja apmeklēt vairāk nekā 50 vides un meža izziņas darbnīcas.
Pirmie apmeklētāji gaidīti jau plkst. 10:00 no rīta, kad uz atraktīvām vides izglītības spēlēm, paraugdemonstrējumiem un pašmāju ekoloģisko un videi draudzīgo produktu demonstrācijām aicinās vides organizācijas, uzņēmumi un zaļi domājošas institūcijas. Savukārt plkst. 12:00 ar svētku uzrunām tiks atklāta pasākuma svinīgā programma, kurā klātesošos sveiks Kašers. Svētki norisinās līdz plkst. 17:00, ieeja pasākumā ir bez maksas. 

Reklāma
Reklāma


Jūrmalas kūrorta svētki
Sestdien, 25. maijā, Jūrmalas tradicionālajos Kūrorta svētkos visas dienas garumā svinēs vasaras sākumu. Būs "Saldējuma festivāls" un unikālas starptautiskās ielu deju sacensības Latvijā "Ghetto Dance Jurmala Battle", dziesminieku koncerta, kā arī svētku gājiens.
Svētki kūrortpilsētā noslēgsies Majoru pludmalē, kur uz lielās skatuves koncertēs leģendārā britu grupa "Smokie". Vakara noslēgumā klausītājus iedvesmos mūziķu apvienība "Dagamba", kura pārsteidz ar klasiskās mūzikas instrumentu laikmetīgo skanējumu apvienojumā ar iespaidīgiem ritmiem.
 


Seeburg Viking Festival
Sestdien, 25. maijā, plkst 12:00 Grobiņā notiks vikingu kultūrvēsturiskā mantojuma festivāls. Festivāla laikā kopīgi tiek atdzīvināta Skābarža kalna senā vikingu apmetne - skatāmi un izmēģināmi tā laika ieroči un bruņojums, seno kauju paraugdemonstrējumi, tradīcijas un dzīvesveids. 


Jelgavas pilsētas svētki
24. un 25. maijā Jelgavā norisināsies tradicionālie krāšņie pilsētas svētki ar koncertiem, gadatirgu, suņu veiklības paraugdemonstrējumiem, atrakcijām un amatieru teātru uzvedumiem.  Vakarā koncerts, kurā uzstāties “Labvēlīgais tips”  un citas populāras Latvijas grupas.
Svētku programma pieejama šeit.