Sviestmaize radošajiem: tostermaize ar bekonu, čedara sieru un gurķu mērci

 23. aprīlis 2019 3:00 Recepte

Uztura speciāliste Liene Sondore saka, ka vienmēr aktīvajiem un radošajiem studentiem sviestmaizei un ēdienreizei jābūt tādai, kas dod enerģiju, spēku un uzmundrina. 



Šāda sviestmaize dos enerģiju un nodrošinās olbaltumvielas organismam.


Tāpēc, piemēram, pusdienās iesaku sviestmaizi, kuras pamatā ir kvalitatīva tostermaize, ko papildina bekons, Čedaras vai kāds cits siers (atceries par olbaltumvielām!), gurķu mērce un zaļumi. Šāda sviestmaize dos enerģiju un nodrošinās olbaltumvielas organismam. Brokastīs derēs sviestmaize ar krēmsieru, kam pārkaisīti rieksti (piemēram, valrieksti, smalcināti lazdu rieksti vai mandeles) un kaltēti augļi, medus. Kaltētos augļus var aizvietot ar banānu – tas derēs smadzeņu darbības aktivizēšanai. Protams, ūdens un šokolāde kā enerģijas bumbai, kad nogurums ņem virsroku. 
 

Liene Sondore atgādina: lai izveidotu sev vispiemērotāko sviestmaizi – tādu, kas ne tikai remdē izsalkumu, bet arī dod enerģiju, ir būtiski ņemt vērā vismaz dažus no sekojošiem faktoriem: cik liela ir attiecība starp garīgo un fizisko slodzi manā ikdienā, kādi ir mani ēšanas ieradumi, kas man garšo, kad es ēdīšu sviestmaizi. Maizīti var pagatavot iepriekš un remdēt izsalkumu pēc nepieciešamības! 
 

FAZER GARDĀ TOSTERMAIZES SENDVIČS AR BEKONU, ČEDARA SIERU UN GURĶU MĒRCI

Sastāvdaļas:

  • Fazer GARDĀ Tostermaize - 2 šķēles
  • Krēmsiers - 2 ēd. karotes
  • Sinepes - ½ tējkarotes
  • Ķiploks - ½ no daiviņas
  • Marinēti gurķi - 100 g
  • Bekons šķēlēs - 120 g
  • Čedara siers kausētais - 1 šķēle
  • Spināti – 1 sauja

 

Pagatavošana:
Marinētus gurķus sagriež mazos kubiņos, sarīvē ķiploku, sajauc kopā ar krēmsieru un sinepēm.
Uzcep bekonu. Tostermaizes apgrauzdē un uzsmērē pagatavoto gurķu mērci.
Uz maizes šķēles kārto siera šķēli, bekonu, spinātus un “aiztaisa” sendviču ciet ar otru maizes šķēli.

Uzturvērtība:  447 kcal, olbaltumvielas 13 g, tauki 14,3 g, ogļhidrāti 40,6 g* 
* Uzturvērtība var mainīties atkarībā no izvēlētā produkta un tā svara

 

Noskaties sviestmaizes pagatavošanas video 

 

 



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas