Autostāvvietā aizdegusies mašīna, kurā atstāts četrgadīgs bērns

Traģēdija notikusi Rimi A7 stāvvietā Ķekavas novadā. Māmiņa atstājusi bērnu automašīnā vienu, kamēr pati devusies iepirkties. Nav varējusi pat iedomāties, ka īsajā prombūtnes laikā automašīna sāks degt un salonā, kurā atradies viņas bērns, radīsies spēcīgs piedūmojums.

Kadrs no video

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kadrs no video

Par šo notikumu ziņo arī aculiecinieki sociālajos tīklos, rakstot, ka mašīna aizdegusies, nodzēst varējuši tikai ugunsdzēsēji. Pēc aculiecinieka sacītā, cietušais bērns bijis 5-6 gadus vecs. Uz notikumu vietu traukušies gan glābēji, gan mediķi.

Kā noskaidrojās, mazajam pasažierim patiesībā ir tikai 4 gadi. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša stāsta, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes aptuveni pusstundu cīnījušās par bērna veselību un dzīvību. Stāvoklis bijis smags. Ja mazs bērns saelpojas degšanas procesā radušās vielas,  tvana gāzi utt, var rasties ļoti nopietnas veselības problēmas un pat bojāeja.

 

Glābēji ziņo, ka katru dienu dodas reizi vai pat divas reizes dienā dzēst degošas automašīnas, neskaitot tās, kuras aizdegušās ceļu satiksmes negadījumos. 

Reklāma
Reklāma

Šai gadījumā automašīnas salonā izveidojies spēcīgs piedūmojums, kas radies īssavienojuma dēļ. Kad ieradušies  ugunsdzēsēji, jau dedzis aizmugurējais sēdeklis aptuveni kvadrātmetru platībā. Glābēji ziņo, ka katru dienu dodas reizi vai pat divas reizes dienā dzēst degošas automašīnas, neskaitot tās, kuras aizdegušās ceļu satiksmes negadījumos. Bieži deg arī jaunās automašīnas, kurās ir daudz elektronikas. Šai gadījumā cietis “Volvo XC60”.

Pat ja auto neaizdegas, tā ātri uzkarst. Īpaši bīstami ir vasarā, karstā laikā. Ja bērns ir automašīnā, viņa ķermenis ātri sakarst. Zīdaiņiem pārkaršana ir visbīstamākā, jo vēl nav nostabilizējusies termoregulācijas sistēma. Pārkaršanai arī var būt smagas sekas un pat letāls iznākums.


Visu sižetu var noskatīties raidījumā "Bez Tabu"