Ģimenes pasākumu izlase krāšņās svētku noskaņās

Šīs maija brīvdienas Latvijā būs īsti svētki! Dažnedažādie krāšņie pasākumi tā vien aicina visu ģimeni pabūt pie dabas un izbaudīt siltās saules starus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šīs nedēļas pasākumu ceļvedī nogalei varēsi atrast gan dažādus pagalma svētkus, gan pasākumus sportiskās un senatnīgās noskaņās, kā arī ikgadējo Muzeju nakti ar tās aizraujošo šī gada tematiku. Ieskaties!


Muzeju nakts 2019. Tālavas taurētājs
18. maijā no plkst. 18:00 Tev būs iespēja aizvest savu bērnu uz Latvijas aizraujošākajiem muzejiem aplūkot interaktīvās izstādes bez maksas. 2019. gada Muzeju naktī muzejos tiks celti godā visu laikmetu un visu novadu varoņi un izdzīvoti viņu varoņstāsti, jo šī gada tēma ir “Tālavas taurētājs”.


Zinošs un drošs
17. maijā plkst. 17. maijā no 14.00 līdz 19.00 Rīgas Centra humanitārās vidusskolas sporta kompleksā Krišjāņa Barona ielā 116A, vienkāršā un interaktīvā veidā bērniem un viņu vecākiem būs iespēja smelties padomus, kā izvairīties no traumām un kā rīkoties neatliekamās situācijās. Pasākumu rīko RSU Pediatrijas studentu zinātniskais pulciņš, Latvijas Pediatru asociācija, un Bērnu klīniskās universitātes slimnīca.
 

Otrā Latvijas Tautasdziesmu nakts
18. maijā plkst. 18  Cēsu Vēstures un mākslas muzeja teritorijā norisināsies Otrā Latvijas Tautasdziesmu nakts. Arī šogad teju visas nakts garumā skanēs tautasdziesmas. Apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt tās no tradicionāla skanējuma līdz mūsdienu interpretācijām – post-folks, etno ārtroks, folkmetāls, no klausīšanās līdz kopā dziedāšanai un dejošanai. 


Pārdaugavas svētki 2019
18. maijā plkst.  11:00  Arkādijas parkā, tā apkārtnē un citviet Pārdaugavā tiks piedāvāta daudzveidīga kultūras, izklaides, izglītojošo un sporta pasākumu programma, kas aktualizē Pārdaugavas apkaimju īpašās kultūrvides un kopienu vērtības. Viena no tādām ir arī ģimene, tāpēc aicinām visas ģimenes pavadīt brīvdienas brīvā dabā un pievienoties šiem krāšņajiem svētkiem.


TIK ielas
18. maijā plkst. 12:00 Tallinas ielas kvartālā pasākums par godu pavasarim, pilsētai un pavasarim pilsētā! Street Food Latvia aicina visus apkaimes iedzīvotājus iepazīties ar Tallinas ielas kvartālu un tā rezidentiem urbānos pagalma svētkos kvartālā. Varēs veidot urbānos puķu podus, stādīt augus, klausīties komisku literatūru, ļauties mirklim, atklāt jaunu gaismas objektu. Visam pa virsu gards street foods un dzērieni.


BrainGames spēļu pēcpusdiena
18. maijā plkst.  16:00 Avotu ielas kafejnīcā “Ezītis miglā” galda spēļu pēcpusdiena.  Vai esat gatavi izaicināt ģimeni uz kārtīgu spēļu pēcpusdienu? Draugu un ģimenes lokā Avotu Ezītī miglā būs iespēja uzspēlēt tādas spēles kā "Katanas ieceļotāji", "Carcassonne", "Šurpu-Turpu", "The Mind", "King of Tokyo", "ICECOOL" un daudzas citas populāras galda spēles.
 

Reklāma
Reklāma

Viduslaiku diena Ronnenburgā
18. maijā plkst. 9:30 Raunas novadā ikgadējā Ronnenburgas diena. 2019. gada 18. maijs būs tā diena, kad Raunā iedegsies viduslaiku noskaņa, tā aizvedīs tur, kur mūsdienu cilvēkam nav iespējas būt, tā parādīs to, ko var redzēt tikai un vienīgi Raunas novadā. Būs gan tirgus un ēdiens, gan viduslaiku aktivitātes, dziesmas un laime visai ģimenei.


Tet Rīgas maratona Rimi Bērnu diena
18. maijā plkst. 10:00 11. novembra krastmalā piekto gadu pēc kārtas Tet Rīgas maratona Rimi Bērnu dienā kopā pulcēsies tūkstošiem mazo ziķeru, lai šķēršļu joslās, skriešanas trasītēs un 4,2 km garajā Ģimeņu skrējienā kārtīgi izkustētos. Šogad Rimi Bērnu diena tiks atklāta ar Ģimeņu skrējienu, kam sekos skrējieni īsajās trasītēs - "Mazie", 200 m un 400 m, un aktivitātes 11. novembra krastmalā visas dienas garumā.


Līvas ciema svētki Liepājā
18. maijā plkst. 10 Liepājā sāksies viens no lielākajiem tradicionālās kultūras pasākumiem Latvijā, kas apvieno tautas un etnisko mūziku ar tradicionālo kultūru, mākslu un amatniecību, kā arī ēdienu baudīšanu vērienīgā festivālā, kurā amatnieki apmeklētājiem demonstrē arī savas daiļamatniecības prasmes.

 


Visus bērnu pasākumus atrodi pasākumu portālā Kurpes.es