Par seksuālu vardarbību pret četrām paša meitām vīrietim piespriež 25 gadus cietumā

Kurzemes rajona tiesa vīrieti par netiklu darbību veikšanu ar četrām mazgadīgām personām notiesājusi ar brīvības atņemšanas sodu uz 25 gadiem, informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe. Visas četras cietušās bija viņa meitas.

 

FOTO: Shutterstock.com

Tiesa 14. maijā izskatīja krimināllietu par netiklu darbību veikšanu ar četrām mazgadīgām personām, par savu dzimumtieksmju apmierināšanu pretdabiskā veidā ar trīs mazgadīgām personām, kā arī par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgajiem un nepilngadīgajiem, kuri no apsūdzētās personas bija materiāli un citādi atkarīgi, nodarot tiem psihiskas un fiziskas ciešanas. Tiesas sēdē piedalījās Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors.

Apsūdzētais 1976. gadā dzimušais vīrietis, apzinoties un izmantojot to, ka viņa meitas uz noziedzīgo nodarījuma uzsākšanas brīdi bija mazgadīgas un atradās bezpalīdzības stāvoklī, nolēma veikt ar viņām netikla seksuāla rakstura darbības un pretdabisku savu dzimumtieksmju apmierināšanu.

Tāpat vīrietis vairākkārt un sistemātiski cietsirdīgi un vardarbīgi apgājās ar trīs meitām, ar dūrēm un citiem priekšmetiem sitot cietušajām pa dažādām ķermeņa daļām, nodarot cietušajām fiziskas un psihiskas ciešanas. Šīs darbības, kā arī seksuālo vardarbību, apsūdzētais turpināja ilgākā laika posmā.

Reklāma
Reklāma

Tiesas sēdē apsūdzētais savu vainu izdarītajos noziedzīgajos nodarījumos atzina pilnībā. Kurzemes rajona tiesa, atzīstot apsūdzēto par vainīgu visu iepriekš norādīto noziegumu izdarīšanā un izvērtējot apsūdzētā attieksmi pret izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, to augsto sabiedrisko bīstamību, smagumu, raksturu un radīto kaitējumu, notiesāja apsūdzēto vīrieti ar maksimālo brīvības atņemšanas sodu uz 25 gadiem un probācijas uzraudzību uz trīs gadiem.