9 gadus vecs zēns Imantā ar pneimatisko ieroci sašauj jauno māmiņu, kura pastaigā izgājusi ar 3 mēnešu vecu zīdaini

Gaišā dienas laikā Anniņmuižas bulvārī, Rīgā, zēns ar pneimatisko ieroci no daudzdzīvokļu nama loga nomērķējis un izšāvis jaunās māmiņas virzienā, kura tobrīd bija devusies pastaigā ar savu nule kā dzimušo mazulīti, vēsta LTV raidījums “4. studija”.

 

Foto: Ekrānuzņēmums no LTV raidījuma 4. studija video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Ekrānuzņēmums no LTV raidījuma "4. studija" video.

Gājēju un velosipēdistu celiņš gar Anniņmuižas bulvāra dzīvojamajām mājām vienmēr ir ļaužu pārpilns. Šeit desmitiem māmiņu ikdienas pastaigājas kopā ar saviem mazuļiem. Jaunā māmiņa Jekaterina ikdienišķo pastaigu nekad neaizmirsīs, proti, kāds ar pneimatisko ieroci sievietes virzienā mērķējis lodi. Jekaterina priecājas, ka tā netrāpīja 3 mēnešus vecajam zīdainim. 

“Izdzirdēju divus šāvienus. Kaut kas pārlidoja pāri ratiem, bet otro reizi jau sajutu, ka kaut kas trāpījis man sānā. Biju šokā, kad savā jakā ieraudzīju caurumu,” “4. studijai” stāsta Jekaterina. 

 

Sievieti no miesas bojājumiem paglābis jakas biezais materiāls. Sieviete pārbijusies zvanījusi policijai. “Kad ieradās policija, viņi apskatīja manu jaku, es norādīju uz logiem, no kuriem es domāju, ka bija šauts, bet policijā vien noteica, lai atbraucu uz Daugavgrīvas iecirkni uzrakstīt iesniegumu,” stāsta jaunā māmiņa. 

Valsts policijas Kurzemes iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Nikolajs Mitroščenko apstiprina, ka izsaukums tika saņems un uz to aizsūtīta tuvākā brigāde, tāpat nekavējoties uzsākta administratīvā lietvedība. 

Jekaterina par notikušo sociālajā tīklā “Facebook” brīdinājusi arī citus Imantas iedzīvotājus. Sieviete apkopojusi visu informāciju, kādu snieguši sociālo tīklu lietotāji, viņa sapratusi, ka šāvējs vijis tas pats zēns, kurš pēc ložu biruma viņas virzienā izkāries pa logu, pajautājot, vai viņai neesot sāpējis. 

Reklāma
Reklāma

Trīs dienas pēc notikušā policisti ieradušies pie Jekaterinas un pieņēmuši iesniegumu. Policijai arī izdevies noskaidrot, ka šāvējs bijis vien deviņus gadus vecs puika. Policijā apstiprina, ka par notikušo uzsākta lieta par sīko huligānismu. “Deviņus gadus vecu bērnu mēs nevaram sodīt. Vecākiem būs administratīvais protokols. Iespējamais naudas sods ir līdz 140 eiro,” atklāj policijā. Tā kā zēns sava vecuma dēļ nevar atbildēt likuma priekšā, visticamāk, viņš tiks sveikā cauri, vien ar brāzienu no vecākiem. 

Policijā neatzīst, ka šaudīšanās ar pneimatisko ieroci kļuvis par pēdējā laika aktualitāti. Februārī līdzīgs negadījums notika Pētersalas pieturā, kur lode, kas raidīta no pneimatiskā ieroča, trāpīja jaunieša Mārtiņa jakā. Lieta gan neesot atrisināta un vainīgie nav notverti. 

 

No portāla Jauns.lv