Biedrība organizē bezglutēna vasaras nometni bērniem vecumā no 8 līdz 15 gadiem

Latvijas celiakijas pacientu biedrība “Dzīve bez glutēna”, turpinot tradīciju, arī šogad organizē bezglutēna vasaras nometni bērniem, kuriem ikdienā ir jāievēro stingra bezglutēna diēta.

 Nometnē tiks nodrošināta pilnvērtīga bezglutēna ēdināšana.

FOTO: Shutterstock.com

Nometnē tiks nodrošināta pilnvērtīga bezglutēna ēdināšana.

Aizraujoša un izglītojoša nometne ar nosaukumu “Superpiedzīvojums” notiks Kocēnos no 21.- 27. jūlijam un būs paredzēta skolas vecuma bērniem no 8 līdz 15 gadiem. Nometnē tiks nodrošināta pilnvērtīga bezglutēna ēdināšana. 

Katru vasaru Latvijā tiek rīkotas dažādas nometnes, kurās diemžēl ir grūti vai pat neiespējami iekļauties bērniem un jauniešiem, kuriem ir nepieciešama īpašas diētas ievērošana. Šī iemesla dēļ “Dzīve bez glutēna” rīkotās nometnes vairāku gadu garumā ir liels atbalsts celiakijas pacientu ģimenēm, kurās bērniem ir ierobežotas iespējas atpūsties ārpus mājas. 

Šogad nometnes dalībniekus sagaida neaizmirstami piedzīvojumi „Kocēnu sporta namā”, kur valdīs spraigas emocijas, bet noslēgumā tiks kronēti nometnes Superpuika un Supermeitene. Bezglutēna vasaras nometnes programmu papildina ekskursija un piedzīvojumi Valmieras Sajūtu parkā, Escape Room spēles ar stratēģiskiem prāta uzdevumiem, izglītojoši un izklaidējoši pasākumi, kino vakars ar popkornu un citas jautras un lietderīgas nodarbes.

Finansiālu atbalstu nometnes rīkošanā ir sniegusi arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Uzņēmums “OriBalt Rīga”, pārtikas ražotāji “Schär” un “Nestle” sniedz atbalstu, nodrošinot speciālo bezglutēna pārtiku.

Dalībai nometnē aicinām pieteikties gan latviešu valodā, gan krievu valodā runājošus bērnus un jauniešus, jo personāls pārvalda abas valodas. Nometnes apraksts un pieteikums nometnei ir pieejami mājas lapā: www.dzivebezglutena.lv.

Pieteikumus aicinām sūtīt uz bezglutena.nometne@gmail.com. 

Reklāma
Reklāma