Vasaras brīvlaikā Bērnu universitātē dienas nometne “Foto un video”. Piesakies!

Piesakies Bērnu universitātes dienas nometnei vasaras brīvlaikā! Nometnes gaidāmas jūlijā un augustā - katru mēnesi viena nedēļa. Visiem Bērnu universitātes nometņu audzēkņiem vadošais mobilo sakaru operators "Tele2" piešķirs stipendijas, tādēļ Tev nebūs jāmaksā pilna dalības maksa par nometni!

Nometnes norise lielākoties paredzēta ārā, sliktu laikapstākļu gadījumā – iekštelpās.  Foto: Agnese Gabrāne, Bērnu universitāte

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nometnes norise lielākoties paredzēta ārā, sliktu laikapstākļu gadījumā – iekštelpās. Foto: Agnese Gabrāne, Bērnu universitāte

Bērnu universitātes (BeU) vasaras nometņu tematika aktuāla un noderīga ikvienam mūsdienu jaunietim: video filmēšana un montāža, fotografēšana, ieskats bilžu apstrādē un kultūra interneta vidē. 

Nometņu grafiks:

JŪLIJĀ
8.-12.jūlijs

AUGUSTĀ
5.-9.augusts

Norises laiks - katru darba dienu no plkst. 9.00-17.00 (ierasties drīkst agrāk un palikt ilgāk, tas ir, no plkst. 8.00-18.00) 

Ir iespējams pieteikties vienai un/vai divām nometnes nedēļām! Organizējot nodarbības, tiek ņemtas vērā nometnes dalībnieku priekšzināšanas, pielāgojot nodarbību līmeni.

Nometnes mērķis ir sniegt skolēniem jaunas zināšanas par video filmēšanu, montāžu, foto uzņemšanu un apstrādi, kā arī par kultūru interneta vidē, lai viedierīču un moderno tehnoloģiju lietošana būtu jēgpilna un sniegtu pievienoto vērtību.

Nodarbību laikā skolēni iegūs gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas par video scenāriju, tā idejisko izstrādi, par kadrējumu un filmēšanas noslēpumiem, par montāžas programmām. Būs iespēja iepazīt un izmēģināt dažādu filmēšanas un fotografēšanas aprīkojumu. 

Nodarbību klāstā būs arī runas un prezentācijas māksla, kas ir vērtīga, ja esi kameras otrā pusē, kā arī noderīga citās dzīves situācijās. 

Fotografēšanas jomā skolēni mācīsies kadra kompozīciju, fotografēšanu ārā, fotografēšanu ar telefonu, un uzzinās vairāk par bilžu apstrādes bezmaksas programmām un to lietošanu. Teorētiskās zināšanas ikviens varēs izmēģināt praksē. Nometnes ietvaros dalībniekiem speciālists skaidros arī to, cik ilgu laiku dienā drīkst pavadīt, izmantojot telefonu, un kādu ietekmi tas atstāj uz veselību. 

Nodarbības notiek pēc principa, kurā ir 25% teorija un 75% praktiska darbība, iegūto teoriju izmēģinot praksē. 

Reklāma
Reklāma

Nometnes norise lielākoties paredzēta ārā, sliktu laikapstākļu gadījumā – iekštelpās.  


Dalības maksa
Dalības maksa vienas nedēļas nometnē - 160 EUR. Labā ziņa!

Bērnu universitātes nometņu dalībniekiem mobilo sakaru operators “Tele2” piešķir stipendiju 50% apmērā! Tātad vienas nedēļas maksa ir 80 EUR.

Atlaižu politika*
10% atlaidi piemērojam:
-BeU esošajiem audzēkņiem
-Tiem, kuri BeU nometnes ir apmeklējuši jau iepriekš
-Daudzbērnu ģimenēm (uzrādot derīgu 3+ ģimenes karti)
-Apmeklējot divas vai trīs BeU vasaras nometnes
-Brāļiem / māsām, kas apmeklē BeU nometnes 

*Atlaides nesummējas. 


Nedēļas nometnes norise
Nodarbības notiek: 5 darba dienas 
Norises laiks: no plkst. 9.00-17.00 (drīkst ierasties no plkst. 8.00 un palikt līdz 18.00)
Vieta: pulcēšanās vieta Rīgā, Brīvības ielā 40 (jānāk pagalmā), Mammamuntetiem.lv telpās, katru dienu dosimies uz Esena Pārdaugavas dārziem Rīgā, Dzirciema ielā (www.esena.lv)
Dalībnieku vecums: katrā nometnē uzņem divas grupas. 1.grupa 8-9 gadi, otrā grupa 10-14 gadi 
Skaits: katrā grupā uzņem 15 audzēkņus 
Nodarbības: katru dienu divas tematiskās nodarbības un kustību spēles ārā
Pusdienas: nodrošinātas siltas pusdienas un dienas gaitā vairākas tējas pauzes 
Komunikācija: katru dienu vecāki saņem nelielu atskatu par sava bērna gaitām nometnē
Bērnu universitāte vasaras nometne

Bērnu universitāte ir Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv radīts jauniešu izglītības centrs, kur ikdienā notiek šādas nodarbības: “Video scenārijs, filmēšana un montāža”, kā arī “Slaims un citi ķīmijas eksperimenti”. BeU ir savs TV kanāls YouTube, kur vari skatīt dažādas tematikas video – tie ir ne vien atraktīvi, bet arī veidoti kā izglītības iestāžu mācību vielu papildinošs saturs. Vairāk uzzini arī www.beu.lv

Pieteikšanās nodarbībai, rakstot uz fonds@mammamuntetiem.lv vai zvanot 26466250.