Teju 2 gadus vecs mazulis kā 3 mēnešu mazs zīdainis – vegānu ģimene gandrīz badā nomērdē savu bērnu

Tuvāko septiņu nedēļu laikā pasaule uzzinās, kāds sods pienākas vecākiem no Sidnejas, kuri savu jaundzimušo meitu pakļāvuši ilgstošam bada stāvoklim, zīdaiņa uzturā iekļaujot tikai vegānisku pārtiku. 

Lai gan bērns šobrīd atrodas aizgādnībā un sāk atgūt svaru, viņas vecāku ietekme varētu atstāt sekas uz visu atlikušo dzīvi.

FOTO: Shutterstock.com

Lai gan bērns šobrīd atrodas aizgādnībā un sāk atgūt svaru, viņas vecāku ietekme varētu atstāt sekas uz visu atlikušo dzīvi.

Gadu un astoņus mēnešus vecā meitenīte svērusi vien 4,89 kilogramus, viņa nespēja staigāt, runāt un bērna mutē nebija neviena zoba. Mediķi atzinuši, ka bērns izskatās kā trīs mēnešu vecs zīdainis. 

 

Lai gan bērns šobrīd atrodas aizgādnībā un sāk atgūt svaru, viņas vecāku ietekme varētu atstāt sekas uz visu atlikušo dzīvi, atzīsts tiesā. “Mazulītes svars ir ievērojami audzis, taču viņas ķermenis ir tik nesamērīgs, ka bērns atzīstams par invalīdu. Nopietni kavēta arī motoriskā attīstība,” atzinusi tiesnese. 

 

Pirmo reizi, kad aizgādņi ieraudzīja meitenīti, viņa gulēja slimnīcas gultā un svēra vien nieka 4,89 kilogramus. 

 

Tiesas sēdē meitenītes bioloģiskā māte nespēja valdīt asaras, kad tiesa uzklausīja spēcīgu liecību no ģimenes, kura pērn aizgādniecībā paņēmusi novārdzināto mazuli. “Pirmajos 19 dzīves mēnešos bērns nav saņēmis pamata aprūpi, kas nepieciešama, lai mazais cilvēks spētu attīstīties. Tā kā meitenīte vēl ir tik ļoti maza, viņa diemžēl nespēja iebilst savu vecāku gribai,” tiesā sacīja aizgādņi. 

 

Pirmo reizi, kad aizgādņi ieraudzīja meitenīti, viņa gulēja slimnīcas gultā un svēra vien nieka 4,89 kilogramus. Bērns tika barots caur cauruli degunā, viņa nespēja runāt, noturēt rokās rotaļlietas un staigāt. 

Bērns, kuram janvārī paliks 2,5 gadi, ir tikai 76 centimetrus garš, viņai nepieciešama pastāvīga medicīniskā uzraudzība un asins analīzes katru mēnesi. 

 

Reklāma
Reklāma

Tikmēr meitenītes tēva advokāts tiesā uzsvēra, ka bioloģiskais tēvs neesot zinājis, ka māte nebaro bērnu pienācīgi. Viņš ticējis, ka ar mazuli viss ir kārtībā, jo pats visu laiku atradies darbā, lai apgādātu ģimeni.

 

Advokāts apgalvo, ka bērna tēvs nekad nav piekopis vegānu dzīvesveidu un notikušajā vainojama vienīgi bērna māte. 

 

Tiesas dokumentos atklāts, ka māte dienā bērnu baroja ar glāzi auzu piena, pusi banāna, pusdienās pasniedza zemesriekstu sviestu un vakariņās tofu ar rīsiem. Māte arī atzinusi, ka meita nelabprāt ēdienu ēda, tāpēc bija reizes, kad viņas vienīgā maltīte bija auzas. 

 

Meitenītes D vitamīna līmenis bijis tik zems, ka to nav bijis iespējams pat noteikt. Tas, savukārt, var izraisīt nopietnus kaulu bojājumus. 

 

Šāda veida uzturs izraisījis nopietnu barības vielu trūkumu, ieskaitot kalcija, fosfāta, B12 vitamīna, A vitamīna, dzelzs un cinka trūkumu. Meitenītes D vitamīna līmenis bijis tik zems, ka to nav bijis iespējams pat noteikt. Tas, savukārt, var izraisīt nopietnus kaulu bojājumus. 

 

No portāla Jauns.lv