Nedēļas nogale ar māmiņu

Ikviens šajā nedēļas nogalē var atrast vietu un laiku, kur pavadīt laiku ar savu māmiņu, vecmāmiņu, krustmāti. Gan lieliem, gan maziem cilvēkiem ir mammas, kuras ir šajās dienās samīļot un atrast laiku kopā būšanai. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Naivais brīvdabas festivāls "Āboļdārzs" 
Sestdien, 11. maijā no plkst. 12:30 - jau trešo gadu pēc kārtas - senā Gaismas ābeļdārzā - Bārbeles pagastā, Vecumnieku novadā, notiks naivais brīvdabas mini festivāls "Āboļdārzs". Latviešu tautas mūzika un orģinālmūzika skanēs muzikālās apvienības "Svīres" izpildījumā, bet pasaules mūziku iegriezīs grupa "Secret Sounds". Mūziķu apvienība "Smart Casual”, ievedīs klausītājus 30-40to gadu džeza atmosfērā, un "Ineses Bērziņas trio" uzjauks muzikālo kokteili. Starp mūzikas skaņām Jaunā Rīgas Teātra aktieris un novadnieks Vilis Daudziņš lasīs dzeju. Ieeja no 12.30 Koncerti no 13.00 līdz 24.00. Varēs palikt pa nakti zem ābelēm savās teltīs.
Vairāk lasi šeit.
 
Festivāls KINO PEDĀLIS un lustes bērniem 
10. un 11. maijā Valmieras, Kocēnu un Beverīnas novadu takās jau ceturto gadu ripos velo kino festivāls Kino Pedālis. Festivāla programma spēj aizraut dažāda vecuma dalībniekus – arī  spurainos pusaudžus un mazos ķiparus. Atliek tik izvēlēties: velo brauciena maršrutu atbilstoši braukšanas spējām, līdzsvaru riteņu sacensības vai bērnu filmu programmu. 11. maija velo braucienā maršruts "ĢIMEŅU PEDĀLIS"  (ap 15 km) izstrādāts tā, lai to bez raizēm varētu pievārēt kā lielāki, tā mazāki braucēji.  Savukārt pašus mazākos, kuri braši skrej ar  līdzsvara riteņiem, sestdien, 11.maijā, plkst. 15.00 gaidīs Vecpuišu parkā uz līdzsvara riteņu sacensībām īpašā trasītē.  Vairāk lasi šeit.

ABpark Pavasara gaismas svētki 
Sestdien, 11. maijā ar košiem svētkiem atklās parka “Avārijas brigāde” jauno sezonu. Papildus ierastajām parka atrakcijām pie visas dienas garumā viesosies daudz dažādi parka partneri ar dažādām jaunām atrakcijām, aktivitātēm un radošajām darbnīcām.
Plkst. 16:00 būs arī svētku koncerts, kurā uzstāsies Latvijā populāri mūziķi. 
Vairāk lasi šeit

Māmiņdienai veltīts tirgus un koncerts Kalnciema kvartālā
Sestdien, 11. maijā Kalnciema kvartālā būs īpaši sirsnīgs tirgus, kurā zemnieki, mājražotāji un amatnieki sagatavos pārsteigumus Māmiņdienā. Visas dienas garumā paredzētas dažādas darbnīcas gan pašiem mazākajiem tirgus apmeklētājiem, gan māmiņām, kā arī baleta koncerts. Šajā dienā būs divkārši svētki, jo izdevniecība liels un mazs aicinās uz slovēņu bilžu grāmatas atklāšanu.
Vairāk lasi šeit.

TreeHouse season opening '19
Sestdien, 11. maijā sākot no plkst. 14 Ķeguma novada Birzgales pagasts mājās "Rites" notiks ceturtais koku māju pasākums.  Visas dienas garumā būs radošās darbnīcas, uz ugunskura gatavots ēdiens, dejas līdz rītausmai, meditācijas, kāpšana kokos, šūpuļtīklu darināšana, bungošana un sadziedāšanās, kā arī, protams, šī gada pirmo TreeHouse platformu apmeklēšana un sveikšana. Festivālā iepazīsimies ar #zerowaste principiem un kopā rūpēsimies par dabu un vidi mums visapkārt. Pasākumā mīļi gaidīti arī paši mazākie (vecāku pavadībā ieeja līdz 12 gadu vecumam bez maksas).
Vairāk lasi šeit.

Gadskārtu spēle lieliem un maziem - Ūsiņi kopā ar Liniņu saimi
Sestdien, 11. maijā plkst. 13:00 Koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīga” atkal viesos leļļu saime – Liniņi, lai šoreiz kopā ar ģimenēm izspēlētu Ūsiņdienas norises, pēc izrādes vārītu pantāgu, gatavotu spēka kumeļu koka amatniecības darbnīcā un zaļos kokteiļus pavasara zāļu zinšu darbnīcā.
Vairāk lasi šeit.

Fizikas festivāls "Fizmix Eksperiments"
11. maijā Rīgas Kongresu namā un tā laukumā visas dienas garumā ar aktīvu programmu notiks lielākais fizikas notikums Latvijā un Baltijā - Latvenergo "FIZMIX Eksperiments" fizikas festivāls. To piedzīvot aicināts ikviens – īpaši bērni un jaunieši. Apmeklētāji bez maksas piedalīsies radošās aktivitātēs, izziņas pieturās, laimēs balvas konkursos un spēlēs, klausīsies koncertus un vēros Latvijas skolu fizikas erudīcijas konkursa norisi.
Vairāk lasi šeit

Dzīvnieku ģimeņu dienas 2019
Jau šajā nedēļas nogalē, 11. un 12. maijā, Rīgas zoodārzā Dzīvnieku ģimeņu dienas. Brīvdienās varēs ieraudzīt dzīvnieku mazuļus, kas līdz šim slēpās midziņās, piedalīties fotoorientēšanās sacensībās. Sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188 piedāvā īpašas atlaides Dzīvnieku ģimeņu dienu apmeklējumam. Ar kuponu ieejas biļete 11. un 12. maijā pieaugušajam, bērnam, studentam un pensionāram - tikai 3,00 €.


Māmiņdienas gājiens Siguldā
Svētdien, 12. maijā, novada ģimenes aicinātas piedalīties krāšņā Māmiņdienas gājienā un pēc tam kopā sveikt māmiņas Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā.
Pulcēšanās gājienam Siguldas Svētku laukumā sāksies no plkst. 12.30, lai plkst. 13.00, orķestra „Sudrabskaņa” pavadībā, dotos uz dzelzceļa stacijas laukumu. 
Pēc gājiena dzelzceļa stacijas laukumā bērnus izklaidēs pasākuma vadītāja Jogita Pūpola-Some un cirka mākslinieki, tāpat notiks dažādas aktivitātes, meistarklases un radošās darbnīcas gan bērniem, gan māmiņām. Katra māmiņa saņems pārsteigumu no Siguldas novada uzņēmējiem.
 

Māmiņdiena Āgenskalna tirgū
Svētdien,  12. maijā, svētdien, plkst. 09:00 siltās noskaņās pasākums Āgenskalna tirdziņā.  Lai māmiņas atpūstos, kopā ar NMV Emīla Dārziņa mūzikas skola audzēkņiem būsim parūpējušies par svētku koncertu, savukārt Koka arhitektūras centrs meistari vadīs darbnīcu bērniem un tētiem.
Tirgus pagalmā māmiņas un vecmāmiņas sagaidīs ziedu tirgotāji, savukārt par pavasarīgām brokastīm ar svaigi ceptām smalkmaizītēm un cigoriņu latte gādās BULKA, bet uz vēlām brokastīm aicinās Mārtiņš Rītiņš.  Šajā dienā tirgū notiks lielais maija Krāminieks, kurā pie antīku lietu kolekcionāriem varēs atrast kādu retu vintage spoguli vai skaistus auskarus, mūzikas plati vai porcelāna lādīti.
 

Augu un stādu maiņas diena Brīvbodē
Svētdien, 12. maijā no plkst. 12:00 līdz 16:00 Brīvbodē, Rīgā, Turgeņeva ielā 13 uz Augu maiņas pasākumu. Varbūt uz palodzes vai dārzā ir izaudzis kāds lieks stāds, ar ko vēlies padalīties ? Vai arī sapirktas pārāk daudz sēklas ? Vai arī tieši otrādi - ir vēlme sēt un stādīt, bet nav īsti ko ? Varbūt radušās šaubas par saviem "zaļajiem īkšķīšiem" un vajadzīga palīdzība ? Apmeklētāji ir aicināti nest un mainīt stādus, sēklas, puķes un puķu podus,darbarīkus, kā arī grāmatas par augiem un to kopšanu.

Reklāma
Reklāma