Latvijas Pasts sadarbībā ar Mammamuntetiem.lv izdod Mātes dienai veltītu pastmarku

Latvijas Pasts sadarbībā ar Latvijas vecāku organizāciju Mammamuntetiem.lv izdevis īpašu Mātes dienai veltītu pastmarku. Jaunās pastmarkas dizainu veidojusi māksliniece Kristīne Lapsa-Kalniņa. 

Latvijas Pasts sadarbībā ar Mammamuntetiem.lv izdod Mātes dienai veltītu pastmarku

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2019.gada 10.maijā Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43 no plkst.8 līdz 20. Savukārt plkst.11 turpat paredzēta atraktīva pastmarkas prezentācija, kurā piedalīsies vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, Latvijas Pasta valdes loceklis Kristaps Krūmiņš un pastmarkas māksliniece.  

Jaunās pastmarkas nominālvērtība ir € 0,50, un tā atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Pastmarka izdota 80 000 eksemplāru tirāžā un līdz ar to – arī speciāla aploksne 1000 eksemplāru tirāžā. 

Jaunā pastmarka sadarbībā ar Mammamuntetiem.lv izdota par godu Mātes dienai, kuru Latvijā šogad atzīmēs 12.maijā. Savukārt 2019.gada septembrī plānots emitēt arī Tēva dienai veltītu pastmarku, tādējādi veidojot komplektu, kas ietver vēstījumu par ģimenes vērtību un nozīmi sabiedrībā. 

Reklāma
Reklāma

Mātes dienas pastmarkas prezentācija 10.maijā plkst.11 Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43 risināsies atraktīvā gaisotnē, un tās laikā tiks oficiāli noslēgta arī tradicionālā Latvijas Pasta organizētā Mātes dienas pastkaršu sūtīšanas akcija. Latvijas Pasts aicina ierasties ikvienu interesentu, lai izmantotu iespēju iemūžināt mirkli īpašā fotostūrītī Miljoniem buču mūsu mammām.

Pastmarku un aploksni Mātes diena iespējams apskatīt te. 

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 24.maijā.