2500 eiro sods par lēmumu nevakcinēt bērnu pret masalām - Vācija sāk apdomāt striktākus veidus, kā pārmācīt vakcīnu noliedzējus

Vācijā ierosināts 2800 dolāru (2500 eiro) liels naudas sods vecākiem, kuri nolemj nevakcinēt savus bērnus pret masalām, ziņo CNN.

 

FOTO: Shutterstock.com

“Es vēlos pilnībā izskaust masalas mūsu valstī!” - svētdien, 5. maijā, paziņojis Vācijas Veselības ministrs Jens Špāns. 

Viņš piebildis, ka ikvienam bērnam, kurš apmeklē bērnudārzu vai skolu, ir jābūt saņēmušam vakcīnu pret masalām, tāpat vecākiem tas jāspēj pierādīt, uzrādot potēšanas pasi. Tie, kuri no vakcīnas būs atteikušies, varētu saņemt iespaidīgu naudas sodu 2500 eiro apmērā. 

Ierosinājums sodīt neapdomīgos vecākus nācis klajā pēc tam, kad Eiropas Slimību kontroles un profilakses centrs paziņoja, ka no 2018. gada martam līdz šī gada februārim Eiropā fiksēts lielākais masalu saslimšanas skaits pēdējo gadu laikā. Visvairāk saslimšanas gadījumu fiksēts Itālijā – 2498 saslimušo. 

Apvienoto Nāciju Starptautiskais Bērnu fonds (UNICEF) pagājušajā nedēļā publicējis pētījumu, kurā atklāts – 2017. gadā no masalām pasaulē miruši 110 000 cilvēku, no tiem vairums bijuši bērni. Tas ir par 22% vairāk, nekā 2016. gadā. Pētījumā secināts, ka saslimšanas gadījumu skaits skaidrojams ar to, ka 20 miljoni bērnu pasaulē ik gadu nesaņem vakcīnu pret masalām. 

Reklāma
Reklāma

 

No portāla Jauns.lv