Pasaulē nācis Meganas Mārklas un prinča Harija pirmdzimtais

Saseksas hercogi Megana Mārkla un princis Harijs kļuvuši par vecākiem dēlam. Karaliskais mazulis pasaulē nācis 6. maija rītā - 5.26 pēc Lielbritānijas laika. Mazuļa svars ir septiņas mārciņas un 3 unces (3 kilogrami un 95 grami). Par dēla nākšanu pasaulē sociālajā tīklā "Instagram" paziņojis pats princis Harijs.

 

Megana un Harijs nu ir vecāki!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Megana un Harijs nu ir vecāki!

Tāpat princis Harijs atklājis, ka jaunā māmiņa un mazulis jūtas lieliski. Vārds atvasei gan vēl neesot izvēlēts. 

Par jaunās karaļnama atvases nākšanu pasaulē pirmajai paziņots karalienei Elizabetei II. Megana slimnīcā nogādāta pirmdienas rītā, atsaucoties uz britu karaļnamu, vēstī BBC.

Princis Harijs dzemdību laikā bijis kopā ar Meganu, apstiprinājis Bakingemas pils pārstāvis.

Karalienes Elizabetes II astotais mazmazbērns ir septītais rindā uz karalisko troni.

Tā kā princis Harijs ir pašreizējā Velsas prinča otrais dēls, viņa bērniem vairs netiek garantēti prinču un princešu tituli. Harija bērni būs pārāk tālu troņmantinieku rindā, lai viņiem piešķirtu Viņa vai Viņas Augstības titulus jau piedzimstot.

Tā kā Harija un Meganas pirmais bērns ir zēns, viņš varētu saņemt Dambartonas grāfa titulu.

Reklāma
Reklāma

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We are pleased to announce that Their Royal Highnesses The Duke and Duchess of Sussex welcomed their firstborn child in the early morning on May 6th, 2019. Their Royal Highnesses’ son weighs 7lbs. 3oz. The Duchess and baby are both healthy and well, and the couple thank members of the public for their shared excitement and support during this very special time in their lives. More details will be shared in the forthcoming days.

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Protams, karalienei ir visas iespējas teikt savu vārdu un šo kārtību mainīt sev vēlamajā virzienā, proti, Harija un Meganas bērniem prinča un princeses titulu tomēr piešķirt. Taču zinot, ka Viņas majestāte labprāt pieturas gadsimtiem senām tradīcijām, ir visnotaļ maz ticams, ka Elizabete II izdarīs šādu izņēmumu par prieku mazdēla bērniem.
 

Megana Mārkla ir britu karaļnama fanu uzmanības centrā jau kopš mirkļa, kad tika paziņots par gaidāmo ģimenes pieaugumu.

Pēdējā laikā gan parādījušies minējumi, ka varbūt Meganas plānotais dzemdību datums jau pāris dienas ir garām un bērns varbūt jau ir piedzimis, tikai tiek slēpts no sabiedrības uzmanības.

No portala Jauns.lv