Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs līdz 16. maijam

Ieskaties kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā no 10. līdz 16. maijam.  

Filmas Labās rokas publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Labās rokas" publicitātes foto.

LABĀS ROKĀS. In Safe Hands. Francija, Beļģija, 2018

Garums: 1 st. 47 min.

Drāma

Režisors: Jeanne Herry

Lomās: Sandrine Kiberlain, Gilles Lellouche, Élodie Bouchez, Olivia Côte, Clotilde Mollet, Jean-François Stévenin, Bruno Podalydès, Miou-Miou

Filmas galvenais varonis ir mazs, burvīgs bērnelis, kurš no dzimšanas brīža ir izrādījies mātei nevajadzīgs, bet kurš noteikti dzīves ceļā sastaps jaunus vecākus un iegūs jaunu, stipru ģimeni.

Dvēseliska filma par adoptēšanu, labestību, brīnumiem, grūto bērnu aizsardzības speciālistu darbu un adoptēšanas problēmām, bet ar laimīgām un aizkustinošām beigām.

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 10.maija.

Lielajā zālē: 10.05. seanss 20.30; 11.05. seanss 11.45; 14.05. seanss 18.00

Mazajā zālē:12.05. seanss 19.00; 13.05. seanss 18.15; 16.05. seanss 20.00

 

PIEVILCĪGS, ĻAUNS UN SLIKTS. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. ASV, 2019

Biogrāfija, krimināls, drāma

Garums: 1 st. 48 min.

Režisors: Joe Berlinger

Lomās: Zac Efron, Lily Collins, James Hetfield, John Malkovich

Teds ir neatvairāmi pievilcīgs un arī Liza nespēja palikt pret viņu vienaldzīga. Vienas nakts tikšanās pārauga ilgstošās attiecībās, par kādām lielākā daļa sieviešu var tikai sapņot. Taču Tedu pēkšņi arestē un viņš tiek apvainots šaušalīgos noziegumos. Kā lai notic, ka viņas maigais, elegantais un gudrais vīrietis ir sērijveida slepkava? Viņas mīļais Teds. Teds Bandijs.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 10.maija!

Lielajā zālē: 10.05. seanss 18.15; 12.05. seanss 15.15; 13.05. seanss 20.15

Mazajā zālē: 15.05. seanss 20.30

              

SESTĀ DIENA. Latvija, 2019

Dokumentālā filma

Garums: 52 min.

Režisore: Brigita Eglīte

Sestdienas tirgus Skultē jau daudzus gadus ir viens no nozīmīgākajiem iknedēļas notikumiem ļaudīm gan no tuvienes, gan tālienes. Lomas tirgū ir rūpīgi sadalītas – sava tikusi vietējās draudzes mācītājam un baznīcas zvaniķim, sava – aptieķniecei un netālu dzīvojošajai aitkopei, un tās jau sen vairs nav tikai pārdevēju un pircēju attiecības. Negaidot par sevi ir atgādinājis arī režisors jeb tirgus īpašnieks. Viņš visu padarīšanu nolēmis pārcelt uz jaunu vietu, kas līdz šim ievērību izpelnījusies vienīgi kā ceļu satiksmes negadījumu melnais punkts. Līdzās ikdienas rūpēm un raizēm tirdziniekiem nākušas klāt jaunas – kāda nākotne viņus sagaida jaunajā vietā?

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 6. maija!

Mazajā zālē: 10.05. seanss 17.30 ĪPAŠAIS SEANSS ar radošo komandu 

15.05. seanss 18.00 DUBULTSEANSS kopā ar filmu „Brisele“ 

 

BRISELE. Latvija, 2019

Dokumentāla filma

Garums: 65 min.

Režisore: Inese Kļava

Pēteris, Gints, Ineta un Andris strādā Briselē. To mēdz saukt par zelta krātiņu vai Briseles burbuli – viņu dzīves ir atrautas no tā, ko Eiropas iedzīvotāji uzskata par realitāti. Viņi strādā, lai iemiesotu idejas, kuru dēļ 1957. gadā tika dibināta Eiropas Savienība. Tomēr nesenie vēstures pavērsieni – terora akti, ASV, Krievijas un Ķīnas arvien agresīvākie gājieni, eiroskeptisma vilnis dalībvalstīs – liek vaicāt, vai ES metode nav par naivu šim gadsimtam? Vai šie 60 miera un sadarbības gadi nav tikai skaists sapnis, no kura pamodīsimies jau rīt?

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma latviešu, angļu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 11. maija!

Mazajā zālē: 11.05. seanss 14.00 

15.05. seanss 18.00 DUBULTSEANSS kopā ar filmu „Brisele“ 

16.05. seanss 18.00 ĪPAŠAIS SEANSS JAUNIEŠIEM ar radošo komandu

 

PARĪZES IMPERATORS. L'Empereur de Paris

Garums: 1 st. 50 min.

Francija,  2018

Piedzīvojumu filma, vēsturiska

Režisors: Jean-François Richet

Lomās: Vincent Cassel, Olga Kurylenko, Freya Mavor, August Diehl, Denis Ménochet, James Thierrée, Fabrice Luchini

Napoleona Bonaparta laiks. Nežēlīgais, bezbailīgais, viltīgais un ārkārtīgi talantīgais noziedznieks Vidoks zog Parīzes tumšajās ielās.Pat visstingrāk apsargāto cietumu biezie mūri viņam nav šķērslis. Smalki izdomājis bēgšanas plānu, viņš izmūk no drošākā Francijas cietuma. Pēc pēdējās bēgšanas no ieslodzījuma .Vidoks sadarbojas ar policiju un, lai paliktu brīvībā, palīdz iztīrīt ielas no dažādiem krāpniekiem zagļiem un slepkavām un pamazām izveido veselu noziedzības apkarošanas impēriju.

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 3. maija.

Lielajā zālē:10.05. seanss 16:00; 2.05. seanss 20:00; 15.05. seanss 20:15; 16.05. seanss 17:30.

 

ILMĀRS BLUMBERGS. Latvija, 2019

Dokumentāla filma

Režisore: Dzintra Geka

Stāsts par pašradīšanas noslēpumu, personības vientulības aspektiem, apziņas meridiāniem un cilvēka mērogu.

Ilmārs Blumbergs (1943-2016) Latvijas mākslā ir hrestomātiski pierādāms jēdziens, ja analizē viņa radīto scenogrāfijā, plakātu mākslā, glezniecībā, multimedijos. Taču personība – Blumbergs – ir mainīga un netverama matērija, kas visam viņa radītajam piešķir virsvērtību, brīnumainību, intimitāti, ko viņa mākslas un pasaules uztveres izzinātājs pazīst itin kā no aizlaikiem, taču nespēj kataloģizēt, iegrāmatot un, par laimi, arī patērēt.

Filmēšanas procesā filmējām Latvijā, Krievijā, Spānijā un Itālijā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 5.maija.

Mazajā zālē: 10.05. seanss 19.15

 

NURIJEVS. BALTAIS KRAUKLISThe White Crow, 2019. Lielbritānija, Francija

Garums: 2 st. 7 min.

Drāma, biogrāfija

Režisors: Ralph Fiennes

Lomās: Oleg Ivenko, Ralph Fiennes, Louis Hofmann, Adèle Exarchopoulos, Sergei Polunin, Chulpan Khamatova

Filma stāsta par izcilā baletdejotāja Rūdolfa Nurijeva biogrāfiju - sākot no viņa bērnības gadiem līdz pat brīdim, kad viesizrāžu laikā Francijā viņš nolemj lūgt politisko patvērumu.

Filma angļu, krievu valodās ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 27.aprīļa.

Vecuma ierobežojums: 16+

Lielajā zālē: 12.05. seanss 17:30            

Mazajā zālē: 1.05. seanss 15:30; 13.05. seanss 20:30

 

STOKHOLMA. Stockholm. Kanāda, ASV, 2019

Garums: 1 st. 32 min.

Reklāma
Reklāma

Režisors: Robert Budreau

Lomās: Ethan Hawke, Noomi Rapace, Mark Strong

Kriminālkomēdijā "Stokholma" atainota bēdīgi slavenā ķīlnieku krīze 1973. gadā, kad laupītāji vairākas dienas turēja gūstā Stokholmas centrālās bankas darbiniekus. Tieši pēc šī gadījuma arī radās termins "Stokholmas sindroms", kas apzīmē situāciju, kad ķīlnieks izjūt simpātijas pret sagūstītāju un sāk to aizstāvēt.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Lielajā zālē: 14.05. seanss 20:15 – Pēdējais seanss!

 

KAZA KĀPA DEBESĪS. Latvija, 2019

Dokumentāla filma

Garums:  1 st. 52 min.

Režisore: Laima Žurgina

Dokumentālās filmas Kaza kāpa debesīs varoņus vieno jaunības bohēmiskā pulcēšanās vieta, neliela kafejnīca Rīgas vecpilsētā, starp savējiem saukta par Kazu. Šī vieta apvīta leģendām, mītiem un humoristiskiem nostāstiem; tā bija vieta, kur padomju laika Rīgas jauniešiem garīgos orientierus sniedza Džoanas Baezas un Boba Dilana, Vladimira Visocka un Bulata Okudžavas mūzika, informācija no Rietumu pasaules nonāca  caur relatīvi brīvāko kaimiņvalstu presi – poļu, čehu, bulgāru žurnāliem -; Kazā no rokas rokā ceļoja nelegālā krievu samizdata literatūra – Solžeņicins, Brodskis, Dovlatovs –, te diskutēja par Džoisu, Kafku un Sartru,  Fellīni, Antonioni un Bergmanu, Pikaso un Polloku, Garodī un Dubčeku…

No 60. gadu “nepareizajiem jauniešiem”, kas pulcējās Kazā – nonkonformistiem, hipijiem un bitņikiem  – izauguši sabiedrībā pazīstami rakstnieki, dzejnieki, mūziķi, režisori, arī jaunās, brīvās Latvijas politiķi. 60. gados viņiem bija 18, 20, 25, šodien – par pusgadsimtu vairāk. Filma ir stāsts par leģendārām Latvijas kultūras un mākslas dzīves personībām – Imantu Kalniņu un Imantu Lancmani, Maiju Tabaku un Māru Ķimeli, Laimu Eglīti un Birutu Delli, Eiženu Valpēteri un Modri Tenisonu, Uldi Bērziņu un Jāni Rokpelni, Juri Zvirgzdiņu un Māri Bišofu, Māru Brašmani un Andri Grīnbergu, kurus vieno pagājušā gadsimta 60. gados slavenā kafejnīca Kaza. Filmas varoņu paaudze pieredzējusi divas sabiedriskās sistēmas – sociālistisko un kapitālistisko –, var atskatīties uz procesiem sabiedrībā vēsturiskā un starptautiskā kontekstā. Ir savākts milzīgs, unikāls materiāls, tai skaitā neskaitāmas  sarunas ar kādreizējiem kazistiem, kas dalās atmiņās, atziņās un vērtējumos.

Filmas autore un režisore ir Latvijas dokumentālā kino klasiķe un arī kādreizējā kaziste Laima Žurgina, operatori – Edgars Bite, Kaspars Braķis, Uģis Egle, Uldis Jancis, Miks Meirāns. Filmā skan komponista Imanta Kalniņa mūzika, skaņu režisors Andris Barons, skaņu operators – Ilvars Veģis, montāžas režisors – Andris Zemītis. Filmas atbalstītāji – Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, ALFOR, filmu pabeigt palīdzēja studija Ego Media. Producenti – Laima Žurgina, Guntis Trekteris.

Lielajā zālē: 12.05. seanss 13:00; 13.05. seanss 18:00.

 

PALDIES DIEVAM. Grâce à Dieu. Francija, Beļģija, 2018

Garums: 2 st. 17 min.

Drāma

Režisors: Fransuā Ozons

Lomās: Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud

Aleksandrs ar ģimeni dzīvo Lionā. Reiz viņš nejauši uzzina, ka priesteris, kurš viņu bērnībā pavedis netiklībā, vēl joprojām ir saskarē ar bērniem. Viņš ir pilns apņēmības panākt taisnīgumu un kopā ar diviem citiem upuriem Fransuā un Emanuelu sāk cīņu pret priesteru noziegumiem. Režisors Fransuā Ozons nevaino ticību, viņš apsūdz sistēmu, kura nevēlas uzņemties atbildību. Autoru iedvesmojis patiess pedofilijas skandāls, kurš pašlaik satriec visu Franciju. 

Šā gada Berlīnes kinofestivālā filma saņēmusi žūrijas “Grand Prix”. 

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Mazajā zālē: 12.05. seanss 14:00; 14.05. seanss 20:00

 

UZTICĪGAIS. L'homme fidèle. Francija, 2018

Garums: 1 st. 15 min.

Komēdija, drāma, romantika

Režisors: Luī Garels

Lomās: Louis Garrel, Laetitia Casta, Lily-Rose Depp

Luī Garels, Letisija Kastā un Lilī Roza Depa “Parīzes” komēdijā par mīlestību, nāvi, draudzību un nodevību. Luī Garela otrais režijas darbs – ačgārns mīlas trīsstūris, kurā katrs varonis visstiprāk mīl... sevi.  

Filmas pasaules pirmizrāde notika Toronto kinofestivālā – publika to vērtēja ļoti atzinīgi, kritiķi uzteica ”netradicionālo scenāriju”. 

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Mazajā zālē: 10.05. seanss 20:45

14.05. seanss 18:15 – Pēdējais seanss!

 

BLAKUS. Latvija, 2019

Garums: 1 st. 20 min.

Komēdija, drāma

Režisore: Alise Zariņa

Lomās: Anta Aizupe, Āris Matesovičs, Ģirts Jakovļevs, Jānis Sniķers, Uldis Sniķers, Marta Grigale  

Luīze un Kaspars nejauši satiekas braucienā uz Jāņiem. Viņa bēg no kaitinošiem kaimiņiem un vispārējas bezjēdzības sajūtas, viņš — no brūkošas laulības. Abi ir jauni, talantīgi un apjukuši, abi sapņo kļūt par māksliniekiem, un abi nezina, ko iesākt ar savu dzīvi. Varbūt tāpēc viņu kopīgais izbrauciens pārvēršas par savādu, brīžiem komisku un brīžiem sarežģītu ceļojumu cauri attiecībām trīs gadu garumā. Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu un angļu valodās.

Vecuma ierobežojums: 16+

Mazajā zālē: 12.05. seanss 17:00 

 

MEKLĒJOT MR. KAULIŅU. Latvija, 2019

Garums: 1 st. 20 min.

Dokumentāla filma

Režisors: Kaspars Roga

Mr. Kauliņš ir finansists un šarmants dzīves baudītājs. Pēc sava biznesa kraha viņš pazūd bez vēsts, radiniekus un draugus atstājot par sevi pilnīgā neziņā. Starp tiem ir arī viņa labākais draugs Kaspars Roga, kurš apņemas noskaidrot, kur palicis Kauliņš. Pēc vairākiem gadiem Roga viņu atrod Āfrikā, Sjerraleonē, kur Kauliņš ir sācis kārtējo bīstamo avantūru - dimantu meklēšanu.

Filma latviešu un angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 11.maija. Īpašais seanss ar komandu 11.maijā plkst. 18.30!

Mazajā zālē: 11.05. seanss 18:30 - ĪPAŠAIS SEANSS ar radošo komandu

12.05. seanss 12:15

Lielajā zālē: 16.05. seanss 19.45

 

KINO BĒRNIEM - POKÉMON® DETEKTĪVS PIKAČU

Pokémon Detective Pikachu

Japāna, ASV, 2019

Piedzīvojumu filma, animācija, ģimenes filma

Garums: 1 st. 35 min.

Režisors: Rob Letterman

Lomās: Ryan Reynolds, Justice Smith, Kathryn Newton, Ken Watanabe

Stāsts sākas ar augstākā līmeņa detektīva Harija Gudmena pazušanu, un tagad viņa 21 gadu vecajam dēlam Timam ir jānoskaidro, kas īsti ir noticis. Viņam talkā nāks tēva partneris detektīvs Pikaču – asprātīgs un apburošs pokemonu slepenpolicists, kurš ir mīkla pat pats sev. Atskārtuši, ka viņi neizskaidrojamā veidā spēj sazināties viens ar otru, Tims un Pikaču apvienos spēkus, lai izmeklētu noslēpumaino pazušanas gadījumu, un atklās briesmīgu sazvērestību, kas var apdraudēt visu pokemonu pasauli.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: nav

Kinoteātrī "Splendid Palace" 11.maijā plkst. 12.00!

Mazajā zālē: 11.05. seanss 12.00

 

LAIMĪGĀ DIENA

2019.gada 11.maijā Slendid Palace  notiks Oļega Predtečenska solo pirmizrāde “Laimīgā diena”. Leģendārās  Stasa Namina grupas vienīgais solists sākot jau no 1999.gada.

Projekts  “Laimīgā diena” vienlaicīgi tiks attīstīts ar grupas “Cveti” viesizrādēm.

Pirmizrādes koncerti Baltijas valstīs notiks 11.maijā Rīgā, 12.maijā Tallinā.

Albūma prezentācija notiks maija sākumā Maskavā.

Albūms “Laimīgā diena” - tās ir dziesmas, kas piepildītas ar filizofiju, dzīvi, mīlestību un mūziku, kas mums tā pietrūkst!

1997.gadā Los Andželosā Olegs Predtečenskis izcīnīja sudraba medaļu mākslas izpildītāju Vispasaules čempionātā nominācijā “rokvokāls”.

Solista lomu izpildīja rokoperā “Jēzus Kristus Superzvaigzne”, hippi- mūziklā “Volosi”.

 

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.


Ieskaties: www.splendidpalace.lv