Labdarības veikalu tīkls “Otrā elpa” aicina uzņēmumus iesaistīties “Otrās elpas nedēļā”

Labdarības veikals “Otrā elpa” aicina ikvienu Latvijas uzņēmumu iesaistīties Bērnu slimnīcas fonda un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Orgānu donoru programmas “Dāvā otru dzīvību” atbalstā. Līdz pat jūnijam ikvienam ir iespēja pieteikt “Otrās elpas nedēļu” savā uzņēmumā un mudināt darbiniekus nest un darbavietā ziedot mantas - apģērbus, grāmatas un sadzīves preces, kam vēlas piešķirt otro dzīvi.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Saziedotās mantas “Otrā elpa” darbinieki savāks un sašķiros, daļu nogādājot tiešajiem palīdzības saņēmējiem, piemēram, patversmēm vai sociālās aprūpes centriem, savukārt daļu pārdos kādā no četrām “Otrās elpas” tirdzniecības vietām Rīgā un Liepājā. Ienākumi, kas gūti pārdodot “Otrās elpas nedēļā” saziedoto, tiks novirzīti Orgānu donoru programmas atbalstam.
 

 

Nav lielu vai mazu uzņēmumu, ir tikai dažādi mērķi un jebkurš no tiem ir sasniedzams, apņēmīgi virzoties uz priekšu

“10 pastāvēšanas gadu laikā ir augusi ne tikai “Otrā elpa”, bet arī cilvēku izpratne par sociālo uzņēmējdarbību un iespējām darīt labu. Visus šos gadus esam darbojušies kā starpnieks starp cilvēkiem, kuri mums uztic mantas, kas pašiem vairs nav noderīgas, un dažādiem ziedojumu saņēmējiem. Kopumā 10 darbības gadu laikā esam atbalstījuši 99 dažādas organizācijas ar ziedojumiem 126 000 eiro apmērā, kā arī snieguši palīdzību ar mantu ziedojumiem vairāk nekā 2 miljonu vienību apmērā vairāk nekā 120 dažādām organizācijām, piemēram, patversmēm vai sociālās aprūpes centriem. Domāju, ka tas parāda, ka nav lielu vai mazu uzņēmumu, ir tikai dažādi mērķi un jebkurš no tiem ir sasniedzams, apņēmīgi virzoties uz priekšu. Tāpēc būsim gandarīti, ja uzņēmumi atsauksies mūsu “Otrās elpas nedēļas” aicinājumam, lai parūpētos par atbalstu tiem, kam grūtā brīdī tas nepieciešams visvairāk,” uzsver Elīna Neilande, labdarības veikalu “Otrā elpa” dibinātāja un vadītāja. 

“Katru gadu ir vairāki bērni, kuriem nepieciešama steidzama ārstniecība ārpus Latvijas robežām. Šādās situācijās BKUS ārsti sazinās ar saviem ārvalstu kolēģiem un organizē bērna ārstniecību, ko apmaksā valsts, savukārt BSF uzņemas rūpes par bērna un vecāku transportēšanu un uzturēšanos, jo daudzu vecāku rocība to neļauj, turklāt nav laika uzsākt līdzekļu vākšanu. Dzīvības cenai nekad nevajadzētu būt mērāmai naudā vai tās trūkumā, tāpēc šī programma ar “Otrās elpas” un visas sabiedrības iesaisti rūpēsies par to, lai ikvienai ģimenei kritiskā brīdī būtu iespējams saņemt tik vajadzīgo palīdzību. Ikviens, kurš ziedos mantas “Otrās elpas nedēļas” ietvaros savā uzņēmumā, nodos tās “Otrajai elpai” pats, vai arī iepirksies “Otrās elpas” veikalos, atbalstīs arī Orgānu donoru programmu,” norāda Ieva Lejniece, Bērnu slimnīcas fonda izpilddirektore.
 

Reklāma
Reklāma

Kā pirmā “Otrās elpas nedēļā” iesaistījusies Swedbank, un pārņemt stafeti aicināts jebkurš uzņēmums, sūtot savu pieteikumu uz e-pastu:  shop@otraelpa.lv 
 

Orgānu donoru programma “Dāvā otru dzīvību”
“Otrās elpas”, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas un Bērnu slimnīcas fonda Orgānu donoru programma “Dāvā otru dzīvību” izveidota ar mērķi veidot ārkārtas uzkrājumus, ko izmantot, lai segtu izdevumus, kas ģimenei rodas, ja mazajam pacientam nepieciešams saņemt medicīnisko palīdzību ārpus Latvijas robežām. Gadījumos, kad nepieciešama sadarbība ar ārvalstu klīnikām un palīdzības saņemšanai visbiežāk ir vien pāris stundu laika, mazo pacientu ārstniecības izmaksas sedz valsts, taču ceļa un uzturēšanās izmaksas, kā arī specifisku izmeklējumu apmaksa paliek vecāku ziņā. Tādējādi Orgānu donoru programma nodrošinās iespēju apmaksāt visus nepieciešamos izdevumus, kas nav saistīti ar bērnu tiešajiem ārstēšanās izdevumiem. 


Kā pieteikties “Otrās elpas nedēļai” savā uzņēmumā
Lai pieteiktos “Otrās elpas nedēļai savā uzņēmumā, ikviens uzņēmuma pārstāvis aicināts rakstīt e-pastu uz adresi shop@otraelpa.lv brīvā formā, norādot uzņēmuma nosaukumu, atrašanās vietu, darbinieku skaitu un vēlamo norises laiku (no pirmdienas datuma līdz piektdienas datumam). Atbildot uz pieteikumu “Otrā elpa” nosūtīs gan akcijas vizuālos materiālus, ko izvietot uzņēmumā, gan arī uzsaukumu darbiniekiem, aprakstot, kā novērtēt ziedojumu atbilstību “Otrajai elpai”. Akcijas ietvaros darbinieki var ziedot gan apģērbu, gan sadzīves preces, gan arī grāmatas. “Otrās elpas nedēļas” noslēgumā saziedotajām mantām pakaļ ierodas “Otrās elpas” organizēts transports. Pēc saņemšanas mantas tiek sašķirotas, daļu novirzot palīdzībai sadarbības organizācijām, daļu pārdodot “Otrās elpas” veikalos un gūtos ienākumus novirzot Orgānu donoru programmas “Dāvā otru dzīvību” atbalstam.