Vairākās Latvijas pilsētās norisināsies bezmaksas konsultācijas par urīna nesaturēšanu

Ikviens iedzīvotājs, kurš cieš no urīna nesaturēšanas problēmas, ir aicināts pieteikties speciālista bezmaksas konsultācijām, kas šī gada maijā un augustā sociālās iniciatīvas “Pāraktīvs urīnpūslis – vai tā ir norma?” ietvaros norisināsies vairākās Latvijas pilsētās.

Urīna nesaturēšana ir bieži izplatīta problēma, kas negatīvi ietekmē cilvēka dzīves kvalitāti.

FOTO: Shutterstock.com

Urīna nesaturēšana ir bieži izplatīta problēma, kas negatīvi ietekmē cilvēka dzīves kvalitāti.

Pirmā speciālistu bezmaksas konsultācija norisināsies 9. maijā Druvas doktorātā Saldus pagastā, Vienības ielā 16. Konsultācijām jāpiesakās, zvanot pa tālruņa numuru 20054758 darba dienās laikā no 13.00 līdz 16.00. Speciālistu bezmaksas konsultācijas maijā norisināsies arī Ventspilī, bet augustā - Rēzeknē un Limbažos. Vietu skaits konsultācijām ir ierobežots.

“Urīna nesaturēšana ir bieži izplatīta problēma, kas negatīvi ietekmē cilvēka dzīves kvalitāti: ierobežo fiziskās aktivitātes, atsaucas uz partnerattiecībām, samazina sociālo aktivitāti. Diemžēl urīna nesaturēšanas problēma arvien ir ļoti sensitīvs jautājums, ko cilvēki izvairās apspriest, no kā kaunas un saistībā ar ko nereti pat izvairās meklēt palīdzību pie speciālista,” teic uroloģe Inese Celmiņa. “Tomēr, apmeklējot zinošu speciālistu un izstāstot savu problēmu, iespējams rast efektīvu risinājumu, kas palīdz problēmu novērst pavisam vai vismaz uz vairākiem gadiem.”

Sociālās iniciatīvas “Pāraktīvs urīnpūslis – vai tā ir norma?” mērķis ir izglītot Latvijas iedzīvotājus par urīna nesaturēšanas problemātiku, mazināt sabiedrībā valdošos aizspriedumus, kā arī aicināt laikus vērsties pēc palīdzības pie speciālista, lai saņemtu atbilstošu ārstēšanu un uzlabotu dzīves kvalitāti.

Reklāma
Reklāma