14 gadus vecais Ņikita, kurš miris atrasts uz elektrovilciena jumta, filmējis ekstrēmās izklaides un nāves brīdī nav bijis viens

Sabiedrību aprīļa vidū šokēja satraucoša ziņa - uz elektrovilciena jumta reisā Rīga-Tukums atrasts miris zēns. Kā vēsta LTV raidījums "4.studija", 14 gadus vecais Ņikita, kurš gāja bojā uz elektrovilciena jumta, traģiskā notikuma brīdī neesot bijis viens.

 

Puisis ekstrēmajās izklaidēs bija devies kopā ar domubiedriem. Foto Ekrānšāviņš

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Puisis ekstrēmajās izklaidēs bija devies kopā ar domubiedriem. Foto Ekrānšāviņš

Kā raidījumam vēsta AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvis Egons Ālers, veicot vilciena apskati, pēc netiešām pazīmēm varēja secināt, ka puisis nav bijis viens. Tehniskie darbinieki pieļauj, ka notikuma vietā varētu būt bijuši divi cilvēki.

Puiša līķi atraduši tehniskie darbinieki, veicot vilciena tehnisko apkopi. Zēns bez dzīvības pazīmēm uz jumta esot atradies vairākas stundas. Simtiem pasažieru, dodoties ar vilcienu ikdienas gaitās, pat nenojauta, ka virs viņu galvām atrodas jauna cilvēka līķis.

Kā stāsta PV pārstāvis, strāvas trieciens, kuru saņēmis zēna ķermenis, mērāms 3000 voltu apmērā. 

 

Grupējums pat izveidojis mājaslapu, kurā par nieka 10 eiro piedāvā bīstamu objektu apmeklējumus. 

 

Kā izpētījis raidījums "4.studija", mirušais puisis bijis iesaistījies kādā jauniešu grupējumā. Huligānu varoņdarbi publicēti vairākos sociālajos tīklos, un viņu darbībām ikdienas seko tūkstošiem mazgadīgu bērnu. Grupējuma līderi ir divi jaunieši ar segvārdiem "Ernests" un "Kreizī" (no angļu valodas Crazy - trakais). Viņi kāpj dažādos torņos, laužas pazemes bunkuros, kā arī brutāli kaujas ar apsargiem un vizinās starp vilcienu vagoniem un uz to jumtiem.

Vairākos videomateriālos redzams arī bojā gājušais Ņikita, kura iesauka bijusi "Srekets".

Reklāma
Reklāma

Grupējums pat izveidojis mājaslapu, kurā par nieka 10 eiro piedāvā bīstamu objektu apmeklējumus. 

Tāpat mājaslapā atrodama arī informācija par traģiskajiem notikumiem liktenīgajā dienā. Mirušais puisis braucienā tiešām nav piedalījies viens. Kopā ar viņu bijis arī viens no grupas līderiem, "Kreizī", kurš, iespējams, arī organizējis neprātīgo izklaidi.

Negadījums noticis starp Lielupes un Bulduru dzelceļa stacijām. Ņikita esot piecēlies, pieskāries kādam vadam, un uzliesmojusi viņa jaka. Pārējie aiz šausmām izlekuši tuvākajā pieturā, neinformējot par nelaimi ne policiju, ne mediķus. 

Šokē arī fakts, ka mājaslapā ievietota bilde ar mirušā puiša līķi, kad to atraduši uzņēmuma tehniskie darbinieki. Kā skaidro PV pārstāvis, bilde ir autentiska un uzņēmums šobrīd izmeklē, kā bilde nokļuvusi mājaslapā, jo PV kategoriski iestājas pret šādu bilžu publicēšanu.

Valsts policija turpina notikušā izmeklēšanu un plašāku informāciju nesniedz.

 

No portāla Jauns.lv