Grāmata pusaudžiem: Bruņurupuči bez gala

Tikko latviešu valodā iznācis jauns populārā amerikāņu rakstnieka Džona Grīna darbs – romāns “Bruņurupuči bez gala”. Džons Grīns ir izcilo grāmatu “Mūsu zvaigžņu vaina” (atcerieties filmu!), “Meklējot Aļasku”, “Papīra pilsētas” un “Katrīna pēc Katrīnas” autors, un viņa jaunais darbs ir spilgts, iejūtīgs vēstījums par mīlestību un neatlaidību, un spēku, ko sniedz draudzība.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bruņurupuči bez galaIr grūti būt pusaudzim. Pieaugušie no tevis gaida un reizēm pat pieprasa attiecīgu (viņuprāt!) uzvedību, izturēšanos, atbildību... Draugi vēlas, lai tu būtu ar viņiem gan labos, gan sliktos laikos (sliktos, protams, īpaši!). Pirmā mīlestība ir kaut kur tepat... teju aizsniedzama... ja tā tiešām ir mīlestība, nevis aizraušanās. Bet pasaule gaida, ka tu uzreiz zināsi. Ka sapratīsi. Esi gandrīz pieaudzis, tad tā arī izturies, viņi saka. Jā, un vēl taču arī mācības. Un vecāki. Skolotāji. Visi, vārdu sakot. Aza cenšas. Viņa cenšas būt laba meita, laba draudzene, laba skolniece un varbūt pat laba izmeklētāja, tomēr nespēj pārvarēt pati savas uzmācīgās domas, kas griežas arvien straujākos virpuļos... Deizijai viss padodas viegli, vismaz tā izskatās. Deiviss dzīvo pavisam citā pasaulē. Tajā nopērkams itin viss, pat vissenākais reptilis tuatara, dinozauru laikabiedrs, un zinātnieks, kurš par to rūpējas.

 

Un tad pienāk diena, kad Aza un viņas labākā draudzene Deizija pieņem vienu no lielajiem dzīves izaicinājumiem. Lai gan Aza nemaz nevēlas meklēt pazudušo miljardieri Raselu Piketu, par viņa atrašanu izsludināta simttūkstoš dolāru liela atlīdzība, un Deizijai izmisīgi vajadzīga nauda studijām. Aza pazīst pazudušā miljardiera dēlu Deivisu, tāpēc viņai jāpiedalās Deizijas pārdrošajā plānā. Meitenes pārvar nelielo ģeogrāfisko attālumu un plašās patiesās aizas, kas viņas šķir no miljardiera dēla Deivisa un visi trīs pusaudži metas piedzīvojumā. Ko viņi atradīs? Atbildes uz sasāpējušiem jautājumiem vai tikai “bruņurupučus bez gala”?

 

Sirsnīgs stāsts par pusaudžu sakāpināto dzīves uztveri un attiecībām.

Pieejama arī e-grāmata.

Reklāma
Reklāma

No angļu valodas tulkojis Ingus Macats.

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv