Atvērto durvju dienā varēs iepazīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbu

Valsts pārvaldes Atvērto durvju dienā, 10. maijā, iedzīvotāji aicināti iepazīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbu. Īpaši aicināti ir vecāko klašu skolēni, kuriem pavisam drīz būs jāizšķiras par savu profesiju – iespējams šī diena var kļūt par nozīmīgu pavērsienu jauniešu turpmākajā dzīvē.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Šajā dienā būs iespēja viesoties kādā no 28 neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu punktiem visā Latvijā - Kuldīgā, Saldū, Ventspilī, Liepājā, Talsos, Tukumā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ludzā, Krāslavā, Preiļos, Dagdā, Jelgavā, Jēkabpilī, Dobelē, Bauskā, Aizkrauklē, Iecavā, Viesītē, Pļaviņās, Neretā, Aknīstē, Ogrē, Vecumniekos, Valmierā, Cēsīs, Limbažos, Gulbenē. 

Apmeklējuma laikā klātienē varēs noskaidrot, kā norit NMPD brigāžu ikdienas dežūra, kā brigādes saņem izsaukumus un kā operatīvi spēj uz tiem reaģēt, lai palīdzētu pacientiem vai smagi cietušajiem. Ikvienam būs iespēja arī iekāpt neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvajā transportlīdzeklī un aplūkot tā specifisko aprīkojumu, ar kādu mediķi glābj cilvēku dzīvības, kā arī izjautāt darbiniekus par viņu darbu. Tāpat katrs interesents varēs pārbaudīt savas prasmes vai iemācīties uz speciāla manekena veikt atdzīvināšanas pasākumus cilvēka dzīvībai kritiskās situācijās. Tā būs iespēja klātienē redzēt un izprast neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu dinamisko darba ritmu!

Pieteikties aicinām līdz 3. maijam valsts pārvaldes Atvērto durvju dienu mājaslapā http://www.atvertodurvjudiena.lv/, sazinoties ar norādīto kontaktpersonu. Iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta!

Reklāma
Reklāma