Lielās talkas sestdiena, Motormuzeja jubileja un citi pasākumi ģimenes brīvdienām

Ir tik daudz ko darīt, kad ārā beidzot pavasaris ... pēc grādiem gandrīz vasara. Tomēr, ja gluži pašam ideju nav, pievienojies kādam no pasākumiem šajā nedēļas nogalē. 

Rīgas Motormuzejs. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rīgas Motormuzejs. Publicitātes foto.

Lielā talka visā Latvijā
Sestdien, 27. aprīlī ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts uz pavasara Lielo Talku. Lielā Talka notiks sestdien, 27. aprīlī plkst. 9.00 – 15.00 vienlaicīgi visā Latvijā. Savu talkošanas vietu jautā Lielās Talkas Koordinatoram tuvākajā pašvaldībā vai noskaidro mājaslapā www.talkas.lv! Tur Tu vari ērti apskatīt visas oficiāli reģistrētās talku vietas, ko organizē aktīvākās pašvaldības, izglītības iestādes, organizācijas, uzņēmumi, kā arī brīvprātīgie entuziasti. Izvēlies tuvāko vai interesantāko talku un 27. aprīlī pievienojies tai! Katrā reģistrētajā talkas vietā ir sava atbildīgā persona. Piefiksē tās tālruņa numuru, lai nepieciešamības gadījumā vari sazināties!


Dabas muzejā sezonas noslēguma ģimenes diena
Ģimenes ar bērniem sestdien, 27. aprīlī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 aicinām apmeklēt pasākumu „Gatavojies vasarai”, kurā šoreiz varēs sastapt dažādu dabaszinātņu speciālistus, kas pastāstīs, kā, esot dabā, pasargāt sevi un nenodarīt pāri augiem un dzīvniekiem. Sestdienas pasākuma apmeklētāji mācīsies atpazīt dažādu putnu olas, iepazīs zvēru mazuļus un uzzinās, kāpēc tos nedrīkst aiztikt un nest mājās. Vingrināsies dažādu savvaļas ogu atpazīšanā, kā arī uzzinās, vai Latvijā ir indīgas čūskas. Kā ierasts, dalībnieki mājās dosies ar mazu pašdarinātu rokdarbu, un ģimenes dienu sezonu noslēgsim ar pārsteiguma balvām!


Tirgus un darbnīca "Bērns māca bērnu"
Sestdien, 27. aprīlī Kalnciema tirgū, turpinot ikmēneša tradīciju, ciemosies privātas sākumskolas Domdaris skolēni, kuri plkst. 12.00-14.00 mācīs citiem bērniem, kā uztaisīt savus pavasara puzuru dekorus no melniem samiņiem un niedrēm. Dalība bez maksas.
Vecāki  aicināti pakavēties Kalnciema kvartāla plaukstošajā ābeļdārzā un sākt savu rītu ar smalkmaizītēm no Lapsas Māja un Vīnu veikala&kafe sarūpēto kafijas tasi. Tirgū zemnieki un mājražotāji priecēs ar krāsainām dabas veltēm – zaļumi, dārzeņi, citrusaugļi, raibas paipalu olas, meža ķiploku un tomātu pesto un citi produkti mundruma atgūšanai.


Rīgas Motormuzejam - 30
Sestdien, 27.aprīlī, atzīmējot jubileju, Rīgas Motormuzejs aicina ciemos. Būs jauni eksponāti, brauciens retro autobusā, aktivitātes visai ģimenei. Ikviens interesents, apmeklējot Rīgas Motormuzeju, varēs doties 30 minūšu garā izbraucienā ar 70.gadu retro autobusu PAZ. Braucieni notiks pilnās stundās, un improvizētu autobusa pieturu būs izveidota muzeja stāvlaukumā. Ieejas biļetes būs par puscenu. 
 

Reklāma
Reklāma

Pavasara pārgājiens ar garšu
Sestdien, 27. aprīlī, izzinošs pārgājiens apkārt Raiskuma ezeram, Pārgaujas novads. Kur daba un kultūrvēsture savijas kopā. Izstaigās filmas Limuzīns Jāņu nakts krāsā filmēšanas vietas, pētīs priežu kokos izveidotās sveķotavas, viesosies Raiskumietis, kur uzzināsim kā tiek ražots īsts alus, lauku maize, žāvēta gaļa un citi gardumi.  Maršruts ir vieglas pakāpes, bērniem draudzīgs. ~ 8km Pārgājienam jāpiesakās: cesisinside@gmail.com
 

Pikniks Lucavsalā
27. aprīlī plkst. 13.00 aicina uz pikniku Lucavsalā (Rīga). Aicināts ikviens uz kopīgu grila sezonu. Kopā cepsim desiņas, būs dažādas aktivitātes un sarunas. Ieeja bez maksas. 
Ekskursija ģimenēm ar bērniem “Soli pa solim “Latvijas gadsimtā”
Mēneša pēdējā sestdienā plkst. 12.00 ģimenes ar bērniem aicinātas apmeklēt izstādi “Latvijas gadsimts”, lai kopā ar gidu veiktu uzdevumus izstādes ceļvedī bērniem “Soli pa solim”. Tā struktūra atbilst izstādes struktūrai, kur Latvijas simt gadi sadalīti nosacītās desmitgadēs, sākot no tautas un nācijas veidošanās un beidzot ar mūsdienām. Katru laikposmu raksturo īss apraksts un ilustrācijas, iespējams, vēl nezināmi fakti un uzdevumi, kurus pildot, mazais izstādes viesis var precīzāk sajust konkrēto laiku. Visam ceļvedim cauri vijas laika līnija, vēstot par būtiskākajiem notikumiem, ko pēdējā lappusē var turpināt pats grāmatiņas lietotājs. Uzmanību piesaista arī piktogrammas, kas palīdz vieglāk atrast izstādē audio- un videoierakstus, kā arī priekšmetus. Ceļvedi var lietot aktīvi un radoši, iesaistot uzdevumu risināšanā arī vecākus, vai arī ņemt to līdzi uz mājām vēlākai aizpildīšanai un lasīšanai.


Urbānās kultūras festivāls Āgenskalna tirgū
28. aprīlī Āgenskalna tirgū notiks unikāls un vēl nebijis pasākums – pirmo reizi Daugavas kreisajā krastā norisināsies Urbānās kultūras festivāls, kas pulcēs BMX, skeitborda un kendamas entuziastus un atbalstītājus. Ar šo festivālu atklās ekstrēmā sporta vasaras sezonu Latvijā.Dienas garumā notiks sacensības, kurās gaidīti piedalīties gan pieredzējušie profesionāļi, gan tie, kuri tikai apgūst braukšanu uz dēļa vai BMX savā pagalmā. Būs arī dažādi Street Food, bet DJ izvēlēsies piemērotāko ritmu.