Bērnu draugs LeNeSOns aicina uz šīs sezonas pēdējo tikšanos pirms vasaras brīvlaika

Sestdien, 27. aprīlī, Lielajā ģildē ar koncertu “LeNeSOns un Britena “Muzikālie vakari”” noslēgsies LNSO bērniem veltītā koncertcikla “LeNeSOns” 11. sezona. Šajā ģimenēm ar bērniem domātajā koncertciklā jaunākie klasiskās mūzikas klausītāji var iepazīties ar simfonisko mūziku, kas rakstīta vai piemērota tieši bērniem, uzzināt par dažādiem orķestra mūzikas instrumentiem un piedalīties radošās darbnīcās. 

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Koncertcikls paredzēts bērniem no 5 līdz 11 gadu vecumam. Koncertizrādes ar LeNeSOna piedalīšanos tiek iestudētas un izrādītas gan latviešu, gan krievu valodā. Šīs sezonas pēdējā koncertā LNSO atskaņos angļu komponista Bendžamina Britena ciklu “Muzikālie vakari” un populāro “Vienkāršo simfoniju”. 

Bendžamins Britens (1913–1976) bija, iespējams, izcilākais Anglijas 20. gadsimta komponistiem. Viņa muzikālās dāvanas parādās agrā bērnībā, un 14 gadu vecumā viņš jau ir ap 100 skaņdarbu autors. 22 gadu vecumā Britens raksta mūziku romantiskam kinostāstam par aizliegto mīlestību – skaistu meiteni, kuru mīl trūcīgs puisis, tādēļ meitenes tēvs aizliedzis jauniešiem precēties. Šajā programmā tas likts blakus Britena “Vienkāršajai simfonijai”, kuras tapšanas recepte tikpat vienkārša kā simfonijas nosaukums – ņemot paša komponētus bērnu dienu opusus un pārstrādājot tos nelielam simfoniskajam orķestrim. “Vienkāršā simfonija” iepazīstina bērnus ar to, kas īsti ir simfonija. Tāpat viņi varēs tuvāk iepazīties ar “Lendleru” un “Tirolēzi” – dažādām tautām raksturīgām dejām.

Kā jau ierasts, mūziku papildinās mākslinieces Viviannas Marijas Staņislavskas dzīvās ilustrācijas, kas dzims līdztekus mūziķu performancei. Klausoties konkrēto mūziku, māksliniece to nekavējoties ilustrēs gleznojumā, kas projicēts virs skatuves. Koncerta laikā aktieri Valdis Vanags, Aleksejs Geiko un Sanita Paula vedīs mūs ceļojumā uz Angliju, iepazīstinās klausītājus ar simfonijas žanru un ielīksmos ar jokiem.

Uz skatuves kāps arī Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas simfoniskais orķestris. Scenārija autore – Latvijas Dizaina gadabalvas 2019 ieguvēja, reklāmiste, režisore un spožu ideju autore Una Rozenbauma, diriģents – JVLMA profesors Andris Vecumnieks.

Koncerta starpbrīdī bērniem būs iespēja iepazīties ar vienu no orķestra spilgtākajiem pūšaminstrumentiem – trompeti. Tā kā šis ir sezonas noslēdzošais koncerts, klausītājiem tiks pasniegti diplomi par uzcītīgu klausīšanos un noslēgumā būs iespējama fotografēšanās ar iemīļoto tēlu LeNeSOnu. 

27. aprīlī mākslinieki ar Bendžamina Britena mūzikas koncertu uzstāsies divreiz – pl. 11.00 krievu valodā ar Alekseju Geiko un pl. 14.00 latviešu valodā, piedaloties Valdim Vanagam. Biļetes iespējams iegādāties Lielās ģildes kasēs un “Biļešu paradīzē”. Atbalstot daudzbērnu ģimenes, piedāvājam 30% atlaidi 3+ Goda ģimenes karšu īpašniekiem. 

Jau patlaban iepriekšpārdošanā pieejami abonementi uz koncertcikla “LeNeSOns” nākamo sezonu. Vairāk informācijas par koncertu šeit.

Reklāma
Reklāma