Cēsu klīnikā top bērnu veselības centrs

Bērnu veselības aprūpe ir viena no Cēsu klīnikas prioritārajām jomām, nodrošinot neatliekamo medicīnisko palīdzību ar pediatra pieejamību 24h diennaktī, dienas stacionāru, tiešās pieejamības pediatrus, kā arī bērnu ambulatoro veselības aprūpi, ko sniedz plaša spektra speciālisti: bērnu neirologs, bērnu okulists, ķirurgs, endokrinologs, psihiatrs, alergologs, dietologs, lors, kā arī rehabilitācijas komanda ar fizioterapeitu, ergoterapeitu un masāžas iespējām. 

No šā gada aprīļa īpaši labs jaunums ģimenēm ar bērniem ir pagarinātais tiešās pieejamības pediatru darba laiks.

FOTO: Shutterstock.com

No šā gada aprīļa īpaši labs jaunums ģimenēm ar bērniem ir pagarinātais tiešās pieejamības pediatru darba laiks.

Vairāku nozaru speciālistu konsultācijas ārpus Rīgas ir retums, turklāt bieži vien rindas ir īsākas, atsevišķas konsultācijas ir pieejamas pat bez rindas.


Ņemot vērā veiksmīgās iestrādes, sabiedrības pieprasījumu un valsts atbalstu, plānots bērnu veselības aprūpes pakalpojumu klāstu arvien attīstīt. “Mēs redzam to, cik ļoti vecākiem ir svarīgi, lai viņu bērni varētu saņemt medicīnisko palīdzību tuvāk mājām visdažādākajās situācijās – gan neatliekamās, gan ambulatorās – ātri aizpildās pieraksti uz ārstu speciālistu konsultācijām, ļoti pieprasīts ir tiešās pieejamības pediatrs, kā arī iespēja bērnam saņemt neatliekamo medicīnisko palīdzību 24h diennaktī. Ņemot vērā sabiedrības vajadzības un valsts finansiālo atbalstu, redzam par iespējamu augt un attīstīties kā Cēsu klīnikas bērnu veselības centram”, skaidro Cēsu klīnikas pediatre Ilze Dambe. 

Dr. Ilze Dambe

Foto: Cēsu klīnikas pediatre Ilze Dambe.


No šā gada aprīļa īpaši labs jaunums ģimenēm ar bērniem ir pagarinātais tiešās pieejamības pediatru darba laiks. Turpmāk ikvienā ar bērnu veselību neskaidrā situācijā vecāki varēs vērsties klīnikā pie pediatra uz ambulatoro pieņemšanu katru darbdienu no plkst. 8.00 līdz pat 20.00. Šī ir bezmaksas konsultācijas iespēja, kurai pašlaik iepriekš nav jāpierakstās. Ierodoties klīnikā līdz plkst. 18.00, jāvēršas reģistratūrā, bet pēc 18.00 – uzņemšanas nodaļā. Tas nozīmē lielāku drošības sajūtu ģimenēm situācijās, kad, piemēram, nav iespējams vērsties pie ģimenes ārsta.


Faktiski rūpes par topošajām māmiņām un mazuļiem Cēsu klīnikā sākas jau kopš ieņemšanas brīža, jo katra topošā māmiņa var stāties uzskaitē pie ginekologa, izmeklēties ar mūsdienīgām tehnoloģijām, kā arī apgūt noderīgas zināšanas, apmeklējot Māmiņu skolas nodarbības. Māmiņu skolā, kuru vada sertificēta un pieredzējusi vecmāte Iveta Reķe, tiek piedāvātas tādas nodarbības, kā ievadnodarbība gaidību sākumā, koferīša kārtošana un nodarbība par dzemdībām, zīdīšanas eksperte, sertificēta vecmāte Dace Dugnese māmiņas izglīto krūts zīdīšanas jautājumos, bet fizioterapeite Māra Krūze pasniedz hendlinga nodarbības. Ļoti pieprasītas ir arī pirts skoliņas nodarbības.

Reklāma
Reklāma


Pediatre Ilze Dambe piebilst, ka nelielai klīnikai ir savas priekšrocības, piemēram, spēja mazajiem pacientiem sniegt individuālu pieeju, rūpēties par to, lai viņi šeit justos labi. Lai to nodrošinātu, bērnu nodaļā izveidota rotaļu istaba, ik nedēļu mazos pacientus apmeklē omulīgie dakteri klauni, kas atveseļošanās procesā ienes prieka vitamīnu devu. Būtiski ir arī tas, ka vecāki pa nakti var palikt kopā ar saviem bērniem mājīgās istabiņās.
Bērni ir mūsu nākotne, tāpēc ir svarīgi parūpēties par to, lai viņi izaugtu laimīgi un veseli.

 

Vairāk informācijas par bērnu veselības aprūpes pakalpojumiem www.cesuklinika.lv 


Pieteikšanās speciālistu konsultācijām: zvanot uz reģistratūras tālruni 64125634 vai aizpildot e-pierakstu klīnikas mājaslapā.
Pieteikšanās māmiņu skolas nodarbībām un sīkāka informācija: zvanot 64125743 vai elektroniski maminuskola@cesuklinika.lv