Krāsainās Lieldienas dabas parkā Tērvetē

21. un 22. aprīlī  dabas parkā Tērvetē norisināsies pirmais iemīļotais sezonas pasākums “Krāsainās Lieldienas”. 

Tērvetes mežā patiešām ir daudz ko darīt visiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tērvetes mežā patiešām ir daudz ko darīt visiem.

21. aprīlī Rūķus sētā no plkst. 11:00 līdz 16:00 jautra darbošanās kopā ar Rūķu saimi “Oliņ boliņ!” un folkloras kopu “Ceļteka”, pavasara vēstnešu meklēšana pumpuru olimpiādē. Mazi un lieli dabas draugi aicināti iepazīties ar Rūķus sētas pūkainajiem iemītniekiem garaušu modes skatē. 

Rūķu pilsētā “Čiekurē” no plkst. 12:00 līdz 16:00 saimniekos nerātnais Zaķis un aicinās spēkoties īpašajās garaušu sporta stafetēs. Veselībai uz spēkam nepalaid garām pūpolpērienu pie ugunskura! Savukārt no plkst. 14:00 līdz 15:00 Lielās dienas sadziedāšanās ar folkloras kopu “Leimaņi”.

22. aprīlī Rūķus sētā no plkst. 12:00 līdz 17:00 radoša darbošanās “Izveido pats!” un zinības kopā ar Rūķu saimi “Lielā laika dabas stāsti”.  Bet plkst. 13:00 gan lieli, gan mazi dabas draugi aicināti uz Lielās dienas muzicēšanu kopā ar rūķiem.

Lieldienās pašus aktīvākos un bezbailīgākos, iepriekš piesakoties pa mob. tālruni – 29944079, gaidīs Tērvetes Gaisa taku instruktori, piedāvājot pārbaudīt spēkus virvju trošu ceļā  līdz 10 m augstumā. Par „Tērvetes Gaisa taku” apmeklējumu jānorēķinās atsevišķi no ieejas maksas LVM dabas parkā Tērvetē! Vairāk informācijas šeit.

Reklāma
Reklāma

Uzsākot tūrisma sezonu, Lieldienās durvis vērs Tērvetes tauriņi! Te varēs skatīt tropu tauriņu krāšņumu, ielūkoties to pārvērtību procesā, iepazīt bruņurupučus un citus tropu mājas iemītniekus. Tērvetes tauriņi atrodas pie LVM dabas parka Tērvetē autostāvvietas. Par Tērvetes tauriņu apmeklējumu jānorēķinās atsevišķi. 

Bez tam īsteniem dabas mīļotajiem, lai pagarinātu pastaigu  dabā un izzinātu tūrisma jaunumus, aicinām tepat netālu no dabas parka Tērvetē, Lietuvas pierobežā, Žagarē, atklāt un izstaigāt garāko purva laipu taku Lietuvā, apaļus 6 km – Mūšu tīreļa dabas takā. Mūšu tīrelis ir viens no izcilākajiem Žagares reģionālā parka ainavu elementiem. Koordinātas dabas takai - 56° 13' 11", 23° 15' 46.8".