Lieldienu pasākumu izlase lieliem, maziem un pavisam maziem

Pūpoli, saulīte un pirmie ziedi – Lieldienas tuvojas straujiem soļiem. Vai jau zināt, kā pavadīsiet šos ģimeniskos svētkus? Iespējams, šis ir īstais laiks, lai dotos ārpus mājas un pabūtu pie dabas kādā mazāk iepazītā Latvijas malā. 

Lieldienu pasākumu izlase lieliem, maziem un pavisam maziem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Lieldienas Kalnciema kvartāla tirgū
20. aprīlī Kalnciema kvartālā no plkst. 10.00  līdz 16.00 Kalnciema kvartāls aicina svinēt Lieldienas tirgū, krāsot olas, virpot un ripināt koka olas, iemācīties šaut ar loku un vizināties ar karuseli. Pagalmā apmeklētājus sagaidīs postfolka kvartets, kura pavadībā ikviens apgūs jaunus deju soļus. Tirgū būs iespējams iegādāties visa izmēra olas – gan lielām, gan mazākām olu kaujām
Vairāk informācijas šeit.
 

Lieldienu garšīgais pārgājiens
20. aprīlī Cēsīs plkst. 11.00 Inside Lieldienās piedāvā doties izzinošā pārgājienā visai ģimenei uz Priekuļu novadu vides gides Sigita Kletniece pavadībā. Maršrutā būs skaistās Līču - Laņģu klintis un māla ieguves karjers, kā arī varēsiet izzināt vēsturi, izgaršot minerālo avotu ūdeņus un redzēt iespaidīgās smilšakmens klintis. Pēc pārgājiena viesošanās Maizes māja, kur varēs baudīt gardo lauku zupu ar mājās ceptu maizi un piedalīties pīrāgu cepšanas meistarklasē.
Vairāk informācijas šeit.
 

20. aprīlī – Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā norisināsies radošā darbnīca ģimenēm ar bērniem, kurā jebkura vecuma bērniem būs iespēja radoši izpausties auduma maisiņu apdrukāšanā un olu krāsošanā, kā arī piedalīties īpaši rīkotajās aktivitātēs un spēlēs. Pasākums tiek rīkots mākslas izglītojošā projekta “Vārds dizainam” ietvaros, kura galvenais atbalstītājs šogad ir AS “Balticovo”.
Vairāk informācijas šeit.

 

4. Šūpoļu festivāls Siguldā
20.-22. aprīlī  Siguldā plkst. 13.00 Sigulda jau ceturto gadu uzņems vērienīgā un Latvijā vienīgā Šūpoļu festivāla dalībniekus. Festivālā trīs dienu garumā būs iespēja izšūpoties vairāk nekā 110 unikālās un neparastās mūziķu, mākslinieku, uzņēmēju un novadnieku ģimeņu rādītās šūpolēs, kas būs izvietotas aptuveni trīs kilometrus garā pastaigu maršrutā. 
Vairāk informācijas šeit.


Lieldienu ieskaņa Bērnu literatūras centrā
20. aprīlī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā plkst. 13.00  aicina bērnus kopā ar vecākiem apmeklēt Bērnu literatūras centru, kur “Ģimeņu sestdienā” laiks aizritēs, piedaloties Lieldienu spēlē, lasot grāmatas un čakli rosoties radošajā darbnīcā.
Vairāk informācijas šeit.
 


Vimbu svētki 2019
Bauskā 21. aprīlī plkst. 10.00 jau trešo reizi vienā no populārākajām vimbu makšķerēšanas pilsētām norisināsies pasākums visai ģimenei “Vimbu svētki”. Bauskā visu 21. aprīli skanēs dzīvā mūzika, smaržos kūpinātas vimbas, būs dažādas izglītojošas un interesantas aktivitātes lieliem un maziem, burvīga Lieldienu noskaņa, kā arī iespēja laimēt vērtīgas balvas, piedaloties labas gribas makšķerēšanas sacensībās.
Vairāk informācijas šeit.

Lielā diena Daugavas muzejā
21. aprīlī Daugavas muzejā plkst. 11.00  visi tiek aicināti uz Doles salu, lai Daugavas muzejā ķertu svētku sajūtu kopā! Tradīcijas kops Folk dance group "Dandari", ejot jautrās dejās un rotaļās, kā arī varēs ripināt, mainīt, sist un ēst līdzi ņemtās krāsotās olas, bet vasaras odus gaiņāt lielajās parka šūpolēs. Varēs lepni vizināties pa parka simtgadīgajām taciņām elektromobīlī, bet drosmīgākie – stalti izjāt ponija seglos.
Vairāk informācijas šeit


Lieldienu pontāgs Rēzeknē 2019
Festivāla parkā, Rēzeknē 21. aprīlī plkst. 11.00 šūpoļu rotāšana, rotaļdejas, olu ripināšana, ugunskuru iekuršana ar priežu čiekuriņiem. Pēc tam arī pontāga cepšana ar vardīšu kājiņām, siseņu matiņiem, mušu deguntiņiem un puišu cienāšana. Tējas dzeršana, sišanās ar olām un pīrāgu baudīšana, Lieldienu pusdienas brīvā dabā – tas viss Jūs Lieldienās sagaida Rēzeknes pusē. Notiks arī lieldienu zaķa apslēptās mantas meklēšana (Lieldienu dārgumu grozs), podiņu apgleznošana un pavasara vitamīnu stādīšana.
Vairak informācijas šeit.
 

Lieldienu Jampadracis Jaunmokās
Jaunmoku pilī 21. aprīlī plkst. 12:00 ģimenes aicinātas atzīmēt saulainos pavasara svētkus, kuru laikā būs iespēja piedalīties Jaunmoku tradicionālajās “olu medībās” un citās nodarbēs pils parkā. Lieldienu orientēšanās sacensības izglītos Jūsu garu un izkustinās Jūsu kājas, priecīgos smaidus būs iespējams iemūžināt atraktīvā foto stūrītī.
Vairāk informācijas šeit.


Kamieļu parka "Rakši" sezonas atklāšana
Rakši ZOO 21. aprīlī plkst.12:00  jaunās sezonas atklāšanas pasākumā ģimenēm 21. aprīlī ģimenes varēs, redzēt lamu tērpu modes skati ar priekšnesumiem, pastaigāties ar lamiņām, baudot relaksējošu atpūtu, aplūkot un pabarot kamieļu parka ‘’Rakši’’dzīvniekus un viņu jaundzimušos mazulīšus, kā arī izjāt ar kamieli. Kafejnīcā ‘’Camel cafe” māksliniece Ieva Cipruse prezentēs jauno trauku kolekciju, kas īpaši radīta kamieļu parka ‘’Rakši’’ kafejnīcai un uz kamieļpiena pankūku ēšanas sacensībās tiks aicināts piedalīties ikviens, kurš īsā laikā var apēst lielu skaitu pankūku.
Vairāk informācijas šeit.


Lieldienas zvejnieka sētā
Jūrmalas brīvdabas muzejā 21. aprīlī plkst. 12:00 piedāvā pavasara svētkus sagaidīt raibi un krāsaini, ar senajiem tradīciju rituāliem un jautrām atrakcijām, konkursiem, radošām darbnīcām un pārsteigumiem. Kopā ar zaķēnu Pūku un cālēnu Čiepu varēs šūpoties, olas ripināt, lielās koka olas izkrāsot, rotaļās iet, par zaķēniem pārvērsties, cukurgaiļiem mieloties. Katrs pats varēs pamēģināt krāsot Lieldienu olas pēc senlatviešu tradīcijām. Lai nodrošinātu putniņiem ligzdošanas vietas, tiks rīkota meistarklase, kā pašiem pareizi izgatavot putnu būrīti un pašam savu svilpaunieku.
Vairāk informācijas šeit.

Reklāma
Reklāma

 

Priekuļu novada Lieldieniņas "Liepas Muižā"
Liepasmuižā, Priekuļu novadā 22. aprīlī plkst. 11:00  Lieldienu lustes "Liepas Muižā" . Būs dziedāšana, dancošana, šūpošanās, jampadracis ar olu-ripināšana, krāsošana, olu skaistuma konkurss, radošās darbnīcas, rotaļas gan lielam, gan mazam. Dzīvnieku dārzā varēs apskatīt tajā mītošos dzīvniekus un vizināties zirga pajūgā. Liepas Muižā viesi varēs iedzert tēju un pildīt punci ar pašceptu maizi, kā arī ieskatīties lauku labumu bufetītē.
Vairāk informācijas šeit.


Lieldienu pasākums "Zaķim pa pēdām"
Rīgas Kultūras centrā “Iļģuciems” 22. aprīlī plkst. 13:00 Lieldienu pasākums “Zaķim pa pēdām”, kas aizritēs rotaļīgā gaisotnē ar dziesmām, dejām, radošām darbnīcām. Visa 22. aprīļa garumā lieli un mazi apmeklētāji varēs nofotografēties pavasarīgi noformētā foto stūrītī kopā ar Iļģuciema Lieldienu zaķi, kurš, izbridis tuvus un tālus ciemus, līdz beidzot nokļuvis Iļģuciemā, būs gatavs aprunāties par Lieldienu tradīcijām un to nozīmi mūsdienās.
Vairāk informācijas šeit.
 

Lieldienu svētki Turaidas muzejrezervātā
Pirmdien, 22. aprīlī. plkst. 14.30 Turaidas muzejrezervāts aicina izšūpoties muižas jaunajās skaistajās šūpolēs un izdzīvot Lieldienu senās tradīcijas  kopā ar Siguldas folkloras kopu “Senleja”. Rituālā ikviens aicināts piedalīties, rotājot tās ar lentām, krāsainiem dzīpariem vai plaucētiem bērzu zariņiem, kurus mājās paši kopīgi aicināti sagatavot, gaidot Lieldienu svētkus. Katram vēlams ņemt līdzi arī krāsotu olu, ko dot puišiem par šūpošanu vai ar ko piedalīties olu kaujās un ripināšanas sacensībās.
Vairāk informācijas šeit.
 

Krāsainās Lieldienas dabas parkā Tērvetē
21. un 22. aprīlī  dabas parkā Tērvetē norisināsies pirmais iemīļotais sezonas pasākums “Krāsainās Lieldienas”. 

21. aprīlī Rūķus sētā no plkst. 11:00 līdz 16:00 jautra darbošanās kopā ar Rūķu saimi “Oliņ boliņ!” un folkloras kopu “Ceļteka”, pavasara vēstnešu meklēšana pumpuru olimpiādē. Mazi un lieli dabas draugi aicināti iepazīties ar Rūķus sētas pūkainajiem iemītniekiem garaušu modes skatē. 

22. aprīlī Rūķus sētā no plkst. 12:00 līdz 17:00 radoša darbošanās “Izveido pats!” un zinības kopā ar Rūķu saimi “Lielā laika dabas stāsti”.  Bet plkst. 13:00 gan lieli, gan mazi dabas draugi aicināti uz Lielās dienas muzicēšanu kopā ar rūķiem.
Vairāk informācijas šeit. 


Visus Lieldienu pasākumus ģimenei meklē šeit.