VBTAI aicina uzmanīties no krāpniekiem, kas uzdodas par inspekcijas pārstāvjiem

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) rīcībā nonākusi informācija par vairākiem gadījumiem, kad pie kādas ģimenes Saldus novadā ieradušās personas, kas, uzdodoties par Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas darbiniekiem, vēlējušās veikt ģimenes dzīves apstākļu pārbaudi. 

VBTAI var veikt tikai audžuģimeņu dzīves apstākļu pārbaudes!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

VBTAI var veikt tikai audžuģimeņu dzīves apstākļu pārbaudes!

Tā kā ģimenei radušās aizdomas par šo personu rīcības motīviem, tā sazinājusies ar bāriņtiesu apstākļu noskaidrošanai. Pēc tam, kad bāriņtiesā apstiprināts, ka ģimeni apmeklējušās personas nevar būt VBTAI pārstāvji, ģimene vērsusies policijā.

VBTAI var veikt tikai audžuģimeņu dzīves apstākļu pārbaudes, līdz ar to var pieņemt, ka minētās personas ir viltvārži, kas, izmantojot cilvēku uzticēšanos, cenšas iekļūt viņu dzīvesvietās mantkārīgos nolūkos.

Pirms ielaist savā mājoklī cilvēkus, kas uzdodas par valsts iestāžu pārstāvjiem, ir jāpārliecinās par viņu identitāti:
   

1. prasīt uzrādīt dienesta apliecību;
2. piefiksēt minēto personu vārdu, uzvārdu. 

Reklāma
Reklāma


Aizdomu gadījumā VBTAI lūdz fiksēt arī automašīnas valsts numura zīmi (ja personas ieradušās ar transportlīdzekli), personu izskatu, un bez kavēšanās par to ziņot Valsts policijai.
 

VBTAI atgādina, ka pirms gada atklātībā nonāca informācija par līdzīgu gadījumu, tikai tad viltvārži uzdevās par bāriņtiesas, sociālā dienesta un policijas pārstāvjiem.