Brīvdienu pasākumi ģimenēm pavasara sajūtu atmodināšanai

Šī nedēļas nogale solās būt piepildīta ar dažādiem pavasarīgām tradīcijām piepildītiem, gan arī izglītojošiem pasākumiem. To starpā gan pārgājiens, gan Lieldienu ieskandināšana, kā arī izrāde par naudas vērtību. Turklāt tā būs silta un saulaina. 

FOTO: Shutterstock.com


Grāmatas "Plastmasas huligāni" atvēršanas svētki
13. aprīlī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā plkst. 13:00  visus bērnus kopā ar viņu vecākiem ielūdz uz grāmatas "Plastmasas huligāni" atklāšanas svētkiem 13. aprīlī Bērnu literatūras centrā. Pasākumā tiks nedaudz palasīta grāmata, dalīti autogrāfi, organizēti konkursi un notiks papļāpāšana par dabas aizsardzību. Vairāk informācijas šeit.
 

Pavasara saulgriežu pasākums “Zaķim pa pēdām”
13.aprīlī plkst. 11.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (Jūrmala) aicina ģimenes uz Lieldienu svinēšanu. Pavasara saulgrieži ir svētki, kas iezīmē gaismas uzvaru pār tumsu un dabas atmodu no ziemas miega. Lieldienu gaidīšanas noskaņās muzejā norisināsies radošā darbnīca, kurā ģimenes un citi interesenti aicināti darināt Lieldienu zaķus un maskas, krāsot un doties meklēt olas, piedalīties jautrās rotaļās un iepazīt seno latviešu Lieldienu tradīcijas. Bērnus muzejā sagaidīs īpaši viesi – Lieldienu trusis un putni! Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. +371 67764295.
Vairāk informācijas šeit


Bērnu rīts kinoteātrī “Splendid Palace”
13.aprīlī plkst. 12.00 kinoteātrī “Splendid Palace” aicina noskatīties Spānijā radīto animācijas filmiņu “Brīnumu parks”. Aizrautīgā un ziņkārīgā Džūna sev par lielu pārsteigumu meža vidū atklāj ko brīnumainu - tas ir atrakciju parks. Te ir krāsaini karuseļi, slidkalniņi un dažādas spēles, taču meža biezoknī paslēptajā parkā jau sen neviens nav spēris savu kāju. Izņemot pāris runājošu dzīvnieku, kuri šeit atraduši savas mājas. Apņēmīgajai meitenei ir skaidrs - viņai un viņas jaunajiem draugiem būs pa spēkam izglābt šo brīnumaino vietu. Filmiņa dublēta latviešu valodā.


Industriālais pārgājiens Jelgavā
13. aprīlī Jelgavā plkst. 10.30 interesenti pulcējas pārgājienam pie Jelgavas  Dzelzceļa muzeja  Stacijas ielā 3, Jelgava). Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs, uzsākot industriālo pārgājienu otro sezonu, aicina ikvienu doties aizraujošā sešu stundu pārgājienā Jelgavā -”No lokomotīvju depo līdz agresīvajai vārnai”. Pārgājiena dalībnieki varēs iepazīt Jelgavas bijušo lokomotīvju depo, Ģintermuižas slimnīcu, Jelgavas tipveida arhitektūru un vecpilsētu, vēsturisko spēkratu kolekciju "Anru motors", kā arī citus objektus. Pārgājiena maršruts plānots 14 kilometru garumā.  Pieteikšanās un vairāk informācijas pa telefonu 20032331 vai e-pastu: nora.vrublevska@ldz.lv , mājaslapā: www.railwaymuseum.lv. Dalībnieku skaits pārgājienā ir ierobežots.
 

Reklāma
Reklāma

Fizikas eksperimenti Latvijas Nacionālajā bibliotēkā
13. aprīlī plkst. 11.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā  sadarbībā ar "Latvenergo" mācību portālu "FIZMIX.lv" notiks pasākums ar iespēju veikt aizraujošus, izglītojošus eksperimentus. Šoreiz "FIZMIX.lv" eksperimenti Lieldienu noskaņā. Olas tiks spiestas, mestas, virpuļotas, vārītas un pat ķīmiski nomizotas. Ikviens varēs izmēģināt gandrīz visus iespējamos olu eksperimentus. Aicina bērnus un jauniešus no 10 gadu vecuma.


Skriešanas svētki Jūrmalā
14. aprīlī sākot no plkst. 8.30  Majoru pludmalē Jūrmalā atklās Jūrmalas aktīvās atpūtas sezonu un svinēs “Jūrmalas Skriešanas svētkus”. Dalībnieki dosies skriešanas un nūjošanas distancēs, izbaudot izkustēšanos svaigā gaisā gar jūru pa skriešanai labvēlīgu segumu – pludmales smiltīm. Sacensību laikā būs pieejamas dažādas atbalstītāju atrakcijas un aktivitātes.
Vairāk informācijas šeit. www.skrienjurmala.lv.
 

Tēvu un dēlu pārgājiens Cēsīs
14. aprīlī Cēsīs plkst. 9:00 aicina uz ģimenisku pārgājienu.  Ja vēlaties pavadīt kvalitatīvu laiku kopā ar savu dēlu, šis pasākums patiešām veidos jaunas ģimeniskas saites, izejot cauri gan grūtībām, gan priekiem. 14. aprīlī Cēsu apkārtnē notiks tēvu un dēlu piedzīvojumu pārgājiens. Tēvu&Dēlu pasākumu vērtības: stiprākas tēvu un dēlu attiecības, izdzīvošanas iemaņas, rakstura pilnveidošana grūtībās, piedzīvojumi un paliekošas emocijas.
Vairāk informācijas šeit.


Zilo morfīdu trakums
No 5.aprīļa līdz 14.aprīlim Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā notiks ilgi gaidītais, jau par iemīļotu pavasara tradīciju kļuvušais “Zilo morfīdu trakums”. "Zilo morfīdu trakuma" laikā Tropu tauriņu māja pārvēršas īstā pasaku valstībā, jo tajā vienuviet sastopams īpaši liels eksotisko tauriņu, zilo morfīdu daudzums.
Vairāk informācijas šeit.


Lieldienu ieskandināšana kopā ar "Dandariem"
14. aprīlī Rīgas Jūgendstila centrā plkst. 12:00  folkloras deju kopa "Dandari"  aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu muzejā Rīgas Jūgendstila centrs. "Dandaru" dalībnieki ar prieku svin gadskārtu ieražu svētkus. Šoreiz kopā ar maziem un lieliem tiks dziedātas dziesmas, iets rotaļās un apgūti danči, lai ikviens varētu ieviest kādu jaunu tradīcijas elementu savas ģimenes Lieldienu svinībās. Lūgums ierasties ar krāsotām Lieldienu olām, lai kopīgi tās ripinātu, sarīkotu olu kaujas un apdāvinātos.
Vairāk informācijas šeit.


Izglītojošs koncertuzvedums bērniem NAUDIŅŠ UN JAUTRIŅŠ
12. aprīlī VEF Kultūras pilī plkst. 19:00 koncertuzvedums bērniem, kas  veidots pēc Jolantas Jērānes un Kristīnes Vilcānes grāmatas "Naudiņš mācās saprast naudu" motīviem. Atraktīvajā koncertuzvedumā kopā ar brāļiem Naudiņu un Jautriņu darbosies ansamblis MOMO un deju grupa RITMS. Redzētais liks pārdomāt savus ieradumus un saņemt informāciju par to, kas tā nauda tāda ir, no kurienes tā rodas, kā to iegūst un kā to saprātīgi lietot.
Vairāk informācijas šeit.


Visus bērnu pasākumus meklē šeit