Āgenskalna tirgū notiks pirmais beziepakojuma tirgus

Āgenskalna tirgus kopā ar Pārdaugavas radošo centru 13. un 14. aprīlī plkst. 9.00-17.00 aicina apkaimes iedzīvotājus un viesus uz pirmo beziepakojuma tirgu “Zaļi dzīvot Āgenskalnā”, lai spertu soli tuvāk zaļākam Āgenskalnam un popularizētu videi draudzīgu dzīvesveidu. 

Uz tirdziņu visi aicināti ar savām burciņām un maisiņiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uz tirdziņu visi aicināti ar savām burciņām un maisiņiem

Divu dienu garumā notiks tirgošanās, izmantojot atkārtoti lietojamu iepakojumu vai iztiekot bez tā, zero waste uzņēmēju lekcijas un diskusijas, maisiņu šūšanas un kafijas skrubju darbnīcas un citas videi draudzīgas aktivitātes. Īpaši jāizceļ brīvā iepakojuma skapja izveide, kas turpmāk Āgenskalna tirgus apmeklētājiem būs pieejams ikdienā.

 

Piedalīties aicināts ikviens, ņemot līdzi savus traukus un maisiņus, lai arī mājās varētu aiznest daļu garšīgā, praktiskā un jaunatklātā!

Reklāma
Reklāma



Lekcijās “Zero Waste Latvija” vides aktīvisti palīdzēs padziļināti izprast vides piesārņojuma nozīmi, savukārt kopienas iedzīvotāji un zaļāka dzīvesveida piekritēji dalīsies ar ieteikumiem, kā atvieglot ikdienu no atkritumiem, kā arī abas pasākuma dienas papildinās dažādu Latvijas zero waste uzņēmēju uzstāšanās – beziepakojuma veikali “Zemes draugs”, “TURZA” un kafejnīca “M Cafe”, “Niedriņi”, “Precious Plastic Latvia”  u.c. Pasākuma apmeklētājiem būs iespējams iepirkties kā ikvienā tirgus dienā, gan arī iepazīties ar dažādiem produktiem, kas ļauj tuvoties ikdienai bez atkritumiem.


13. aprīlī plkst. 14.00 gaidāma pasākuma kulminācija – brīvā iepakojuma skapja atklāšana. Tā būs vieta, kur ikvienam atstāt sev nevajadzīgo iepakojumu (burkas, pudeles, maisiņus) brīvai tirgus apmeklētāju izmantošanai. Skapis tiks apgleznots, izmantojot pasākuma atbalstītāju “Tikkurila” Green Line krāsas. Tā māksliniecisko atdzimšanu kopā ar kopienas iedzīvotājiem sveiks NMV J. Rozentāla mākslas skolas audzēkņi. Abu dienu garumā notiks auduma maisiņu šūšanas darbnīca, kurā lietderīgi izmantot vecos audumus un iegūt iepirkumiem noderīgu iepakojumu, kā arī zero waste  kafijas skrubja darbnīca.

Piedalīties aicināts ikviens, ņemot līdzi savus traukus un maisiņus, lai arī mājās varētu aiznest daļu garšīgā, praktiskā un jaunatklātā!

Dalība visos pasākumos bezmaksas.