Mežāzītis (22.12. līdz 20.01.)

Mežāzītis ir ļoti nopietns un apzinīgs bērns, neatlaidīgs, mērķtiecīgs un godprātīgs. Svešu un maz pazīstamu cilvēku klātbūtnē viņš var būt kautrīgs un bikls, taču, palicis starp savējiem, it kā atdzīvosies un pārvērtīsies nadzīgā izrīkotājā.

FOTO: Shutterstock.com

Vadošā planēta — Saturns
Stihija — Zeme
Akmeņi — granīts, obsidiāns
Talismans — pulkstenis
Nedēļas diena — sestdiena
Krāsas — tumši zaļa, pelnu pelēka, tumši brūna
Ziedi — baltas neļķes, kallas, ēdelveisi


Interesanti vērot, kā mazais Mežāzītis izzina pasauli, — cik kārtīgi un plānveidīgi viņš apgūst apkārtni, cik rūpīgi izpēta ikvienu priekšmetu un pārdomā ikvienu dzirdētu vārdu.

Savas nopietnības un nosvērtības dēļ Mežāža zīmē dzimis mazulis atgādina mazu pieaugušo. Viņu ir grūti sasmīdināt un aizkustināt.
Staigāt un runāt Mežāzītis var sākt mazliet vēlāk nekā citi bērni. Visu apgūst pamazām, attīstās maziem, toties stabiliem solīšiem un agri vai vēlu gūst panākumus. Viņš pat ēd maziem kumosiņiem, ilgi rūpīgi un ne īpaši daudz.
Mežāža zīmē dzimušam bērnam nepatīk, ja ar viņu ucinās un izturas pret viņu kā pret mazu bēbīti. Cilvēku, kas nerespektēs viņa nopietnību un atturību, Mežāzītis apveltīs ar skatienu, kas liks sajusties muļķīgi un neveikli.
Viņam patīk zīmēt, klausīties mūziku, tomēr vairāk par visu — nodarboties ar praktiskām lietām, piemēram, kaut ko meistarot, labot, izjaukt un salikt.
Svarīgi, lai ap Mežāzīti būtu sirsnīga, dzīvespriecīga atmosfēra, kas palīdzētu pārvarēt kautrību un nedrošību, palīdzētu justies brīvi un nepiespiesti.
Mežāža zīmē dzimis bērns ir čakls un uzticīgs, un arī godkārīgs. Mežāzīti nevajag salīdzināt ar citiem vai aizrādīt, ka kāds ir labāks un gudrāks nekā viņš. Tas viņu var padarīt nervozu, viņā var veidoties mazvērtības kompleksi. Šim bērnam ir vajadzīga palīdzība, nevis pamācības.

Avots: Bērnu horoskopu sērija, Daces Bērziņas teksts, apgāds Jumava, 2008

Reklāma
Reklāma