"Es nekur neiešu, man bērni jāaudzina" - Aigars Grāvers ar sievu joprojām dzīvo zem viena jumta

Grupas "Jumprava" mūziķis Aigars Grāvers (57) un viņa sieva režisore Aija Strazdiņa (40), kas šā gada sākumā paziņoja, ka abu laulība izjukusi, joprojām turpina dzīvot vienā mājā.

 

Aigars Grāvers ar ģimenes mīluli Alfonu. (Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aigars Grāvers ar ģimenes mīluli Alfonu. (Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva)

Aigars Grāvers teic, ka juridiski viņš ar sievu un savu divu dēlu – Adriana un Alberta – māti vēl nav šķīries un nav paredzams, kad tas varētu notikt. Šā gada sākumā, sniedzot interviju žurnālam "OK!", uz jautājumu, kā dzīvos turpmāk, Aija Strazdiņa teica: „Ak Dievs – pa vienai dienai! Aigars ļoti daudz ņemas ar bērniem, tas ir burvīgi! Šajā punktā es neko negrasos mainīt. Viņam šobrīd ir daudz vairāk laika. Dzīvosim tikai katrs zem sava jumta.”

Tomēr Aigars Grāvers šim Aijas lēmumam nepiekrīt, tāpēc abi aizvien turpinot nakšņot zem viena jumta – kopīgi celtajā mājā Pārdaugavā, kuras likumīgā īpašniece ir Aija.

„Māja ir liela – divi stāvi, 150 kvadrātmetru. Vietas visiem pietiek. Es pārcelties neplānoju, un šajā jautājumā nekādas piekāpšanās nebūs. Varbūt pirms pārdesmit gadiem šādā situācijā būtu aizskrējis dzīvot uz savu ierakstu studiju vai pārceltos uz īrētu dzīvokli, bet tagad ir citi apstākļi – neesmu viens. Man ir jāuzaudzina bērni, mani puikas,” saka Grāvers, uzsverot, ka plašāk šo tēmu iztirzāt nevēlas. „Mums pašiem vēl ir pārāk daudz izrunājamu lietu,” viņš paskaidro.

Varbūt pirms pārdesmit gadiem šādā situācijā būtu aizskrējis dzīvot uz savu ierakstu studiju vai pārceltos uz īrētu dzīvokli, bet tagad ir citi apstākļi – neesmu viens. 

 

Mūziķis atzīst, ka, neraugoties uz personīgajām likstām, pašlaik aktīvi nododas radošajai darbībai – kopā ar grupu Jumprava strādā pie jauna albuma pabeigšanas, ko laist klajā paredzēts šopavasar, un gatavojas lielkoncertam, kas novembra beigās notiks "Arēnā Rīga". „Pašlaik esmu arī nodarbināts ar TV3 seriālu "Viss pa jaunam", kam veicu gan apskaņošanu, gan dizainu, gan noformējumu,” stāsta Aigars.

Vaicāts, vai sadziedējis kāju pēc gada sākumā gūtās potītes traumas, Grāvers teic: „Kāja dzīst, lēnām veseļojos. Nu jau pats staigāju, lai gan dažbrīd piekliboju.”

Reklāma
Reklāma

Tagad Aigars izlicis pārdošanā savu mēnesi lietoto „dzelzs kāju”, ar ko kāpa uz skatuves Muzikālajā bankā. „Cilvēki, gūstot kājas lūzumus, uzreiz meklē kruķus, tāpat darīju es. Nedēļu vai pat divas ar kruķiem pārvietojos, un tas bija šausmīgi grūti! Pa sniegu un ledu – tas bija ārprāts! Mājās jau arī negāja vieglāk: ne tu vari ēdamo paņemt, ne ēst uztaisīt – abas rokas taču aizņemtas. Cilvēks kļūst nevarīgs, un vienīgais variants ir lūgt kādam, lai apkalpo. Mani no bezpalīdzības glāba traumatologs, kurš ieteica šo bezkruķu ierīci. Tas bija pilnīgs jaunums, tikko nonācis pārdošanā, un līdz šim par tādu nebiju neko dzirdējis. Pamēģināju un sapratu – jā, tas ir mans glābiņš. Pārvietoties bija ērti, rokas arī brīvas, tik vien kā sāpes jāpacieš,” atminas Grāvers, kas ar bezkruķu ierīci "iWalk" pat uzstājās Latvijas Radio 2 dziesmu aptaujas "Muzikālā banka" fināla koncertā Daugavpilī.

„Man jau nebija citu variantu, bija jākāpj uz skatuves. Varbūt izskatījās diezgan jancīgi, cilvēki skatījās ar lielu līdzjūtību, jo pirmajā acumirklī ir iespaids, ka kājas nav. Tagad esmu savu bezkruķu ierīci izlicis pārdošanā, jo pašam tā vairs nav nepieciešama. Nomā tādu dabūt nav iespējams, tāpēc domāju, ka kādam, kam gadījies gūt traumu potītes rajonā, tā varētu būt noderīgs un ērts palīglīdzeklis veseļošanās laikā,” atklāj Grāvers, kas "iWalk" ierīci piedāvā iegādāties par 200 eiro.

 

No portāla Jauns.lv