61 gadu veca sieviete no Nebraskas pasaulē laidusi pati savu mazbērnu

61 gadu veca sieviete no Nebraskas, ASV, pasaulē laidusi pati savu mazmeitu, proti, viņa bijusi sava dēla un viņa vīra surogātmāte. 

 

Medicīnas iespējas ir brīnumainas.

FOTO: Shutterstock.com

Medicīnas iespējas ir brīnumainas.

Kad Metjū Eledžs un Eliots Dohertijs paziņoja, ka vēlas ģimene pieaugumu, Metjū māte piedāvāja palīdzēt. “Te nebija nekādas vilcināšanās, tas bija gluži dabisks instinkts,” medijiem atzinusi Eledžas kundze.

Pēc vairākkārtējām medicīniskām pārbaudēm ārsti procedūrai devuši zaļo gaismu. Auglis tika iegūts, izmantojot 61 gadu vecās kundzes dēla spermu un viņa vīra māsas olšūnas. 

Pagājušajā nedēļā priekšlaicīgi pasaulē nāca meitenīte, kuru pāris izvēlējies nosaukt par Umu Luīzi. 

“Kad esi homoseksuāls un precējies, tu saproti, ka brīdī, kad vēlēsies ģimenes pieaugumu, tam būs jānotiek pavisam citādākā veidā, nekā ierasts,” medijiem stāstīja Metjū. 

“Ārstu komanda savu darbu izpildīja profesionāli, un pašlaik mēs varam atpūsties un izbaudīt skaisto brīdi,” piebildis Metjū. 

Jāpiebilst gan, ka šis nav pirmais gadījums, kad vecmāmiņa laiž pasaulē pati savu mazbērnu. 2011. gadā Amerikas Savienotajās Valstīs jau noticis šāds gadījums, kad sirmgalve kļuvusi par surogātmāti, palīdzot savai neauglīgajai meitai tikt pie mazuļa. 

Reklāma
Reklāma

 

 

No portāla Jauns.lv