Vieslektore no Čīles vecākiem lasīs lekciju par mutes dobuma un zobu aprūpi mazuļiem

10. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 11.30 ārstu praksē "Quartus" (Tallinas iela 59-5) vieslektore med.dr. Ilze Maldupe no Čīles (RSU Zobārstniecības fakultātes docētāja) topošajiem un jaunajiem vecākiem lasīs lekcju par mazuļa zobu kopšanu. Aicina pievienoties ikvienu interesentu!

Pareiza zobu kopšana jau no mazām dienā ir ļoti svarīga.

FOTO: Shutterstock.com

Pareiza zobu kopšana jau no mazām dienā ir ļoti svarīga.

Lekcija notiek par simbolisku samaksu: 5 eur, lai nodrošinātu telpu un kafijas pauzi "Quartus" telpās (Tallinas ielā 59-5).

 

 

Lai pieteiktos nodarbībai, raksti laura@qprakse.lv.

 

 

Reklāma
Reklāma

Veseli un skaisti zobi ir ļoti svarīga cilvēka veselības un labsajūtas sastāvdaļa. Zobu tīrīšana ir daļa no mūsu ikdienas personīgās higiēnas, un šīs iemaņas ir jāveido no agras bērnības. 
Jau tad, kad mazulim ir izšķīlušies tikai pāris pirmie zobiņi, vecākiem ir jāsāk zobiņi tīrīt un tas kopā cītīgi jāturpina darīt līdz pat skolas vecumam, kad jaunais cilvēks jau ir gana apzinīgs un prasmīgs, lai tālāk par savu zobu tīrību parūpētos pastāvīgi.
Pareiza zobu kopšana jau no mazām dienā ir ļoti svarīga. Ja mazulim pirms laika nākas izraut bojātos piena zobus, pastāv iespēja, ka var veidoties nepareizs sakodiens. Zobi jāsāk tīrīt līdz ar pirmā zobiņa izšķilšanos.
Ne mazāk svarīgs ir arī estētiskais aspekts, jo skaisti balti zobi ir mūsu smaids, un tas mums palīdz justies pašpārliecinātiem un laimīgiem.


Kad jāsāk tīrīt mazuļa zobiņi? Kā to vispareizāk darīt? Kādu zobu pastu izvēlēties? Kad bērns būtu pirmo reizi jāved pie zobārsta? Šie un citi jautājumi nodarbina praktiski visus jaunos vecākus.


RSU Zobārstniecības fakultātes docētāja Dr.med.Ilze Maldupe ir gatava topošajām un jaunajām māmiņām pastāstīt visu par mazuļa mutes dobuma kopšanu, īpaši dzīves pirmajos gados.

 

Ieskaties: www.qprakse.lv