Izveidotas vietnes bērnu nometņu un pulciņu ērtākai atrašanai

Šogad darbu sākušas interneta vietnes "E-Nometnes.lv" un "E-Pulcini.lv", lai vecākiem padarītu vienkāršāku iespēju atrast bērniem piemērotākās nometnes un pulciņus, informē interneta vietņu dibinātāja Ilze Zvaune.

FOTO: Shutterstock.com

Viņa sacīja, ka "E-Nometnes.lv" un "E-Pulcini.lv" ir pieejamas datubāzes, kas regulāri tiks papildinātas ar ārpusskolas laika pavadīšanas iespējām gan Rīgā, gan reģionos, gan arī ārpus Latvijas robežām. Turklāt šajās mājaslapās apkopota informācija arī par pieaugušajiem paredzētajiem kursiem un pulciņiem.

Zvaune norādīja, ka ideja par mājaslapām radās divām mammām, kuras pašas meklēja saistošas un interesantas brīvā laika pavadīšanas iespējas bērniem. "Droši vien ikvienam, kurš kaut reizi savam bērnam meklējis vasaras nometni vai atbilstošu pulciņu, ir radies priekšstats, cik sarežģīts un laikietilpīgs ir šis meklēšanas process. Tādēļ arī izveidojām portālus, lai šo procesu atvieglotu visiem vecākiem," viņa sacīja.

Reklāma
Reklāma

Mājaslapās informācija ir pieejama gan latviešu, gan krievu valodā, un, lai atvieglotu piemērotākās nometnes vai pulciņa atrašanu, ir izveidots arī meklētājs, kas ļauj atlasīt ne tikai pulciņa veidu, bet arī izvēlēties nodarbību valodu. Tāpat iespējams izvēlēties konkrētam vecumam atbilstošās nometnes un pulciņus. Sistēma ļauj meklēt nodarbības arī atsevišķi pa reģioniem. Par katru nometni un pulciņu ir izveidots īss apraksts, kā arī pievienots fotoattēls.