Gultā ar zeķēm: ko domā zinātnieki, un kā tas ietekmē seksuālo dzīvi

Vai jūs guļat ar zeķēm? Uz šo jautājumu parasti ir divu veidu atbildes - vieni apgalvo, ka nespēj aizmigt bez siltām vilnas zeķītēm kājās, savukārt citiem gulēšana ar zeķēm šķiet kaut kas neiedomājams. Taču par šo paradumu šis tas ir sakāms arī zinātniekiem.

 

Galvenais, lai kājas ir siltumā

FOTO: Shutterstock.com

Galvenais, lai kājas ir siltumā

Ja pēdas ir siltumā, tas palīdz ātrāk aizmigt. To apstiprina arī zinātnieki, kuri saka - zeķes palīdz aizmigt pat 15 minūtes ātrāk. Turklāt cilvēki, kuri guļ ar zeķēm, naktī retāk mostas un no rīta jūtas labāk atpūtušies.

Tas izskaidrojams ar sarežģīto ķermeņa temperatūras regulēšanas mehānismu. Miegā mūsu ķermeņa temperatūra kļūst zemāka - par vismaz 1,2 grādiem pēc Celsija.

Tas palīdz labāk izgulēties, un cilvēka organisms pie tā ir pieradis. Ja pirms gulētiešanas nodarbosies ar sportu vai citādi paaugstināsi savu ķermeņa temperatūru, aizmigt būs grūtāk.

Temperatūra tiek regulēta pa asinsvadiem. Izplešoties un saraujoties tie ļauj vairāk asiņu nosūtīt uz ķermeņa centru vai arī uz ekstremitātēm un ādas virsējiem slāņiem.

Dzīvībai svarīgiem orgāniem vienmēr ir priekšroka. Ja mums ir auksti, asinis vispirms pamet mūsu kājas un rokas, lai iekšējie orgāni paliktu siltumā.

Tieši tāpēc guļamistabā uzrodas zeķes. Tās palīdz uzturēt siltāku pēdu temperatūru. Un asinsvadi mazliet izplešas. Tas palīdz ātrāk samazināt ķermeņa centrālās daļas temperatūru, tāpēc cilvēks ātrāk aizmieg. 

 

Kāds no pētījumiem apliecina, ka orgasmu sasniedz pat 80% pāru, kuri ar seksu nodarbojas, nenovelkot zeķes.

Reklāma
Reklāma

Taču vislabākais ir tas, ka miegs ir kvalitatīvāks un mierīgāks - cilvēki, kuri guļ ar zeķēm kājāsm, pamostas retāk. No otras puses, iespējams, ka viņus retāk kaut kas pamodina. 

Varētu šķist, ka zeķes gultā ir viena no lietām, kas nogalina seksuālo dzīvi. Lielākajai daļai cilvēku šķiet, ka zeķes gultā - tas ļoti neseksīgi.

Tiesa, te standarti nav vienādi - vīrieši šim aspektam gandrīz nepievērš uzmanību, savukārt sievietes vēlētos, lai viņu partneri zeķes gultā tomēr novelk. Tomēr kāds no pētījumiem apliecina, ka orgasmu sasniedz pat 80% pāru, kuri ar seksu nodarbojas, nenovelkot zeķes. Savukārt baskājainu mīlnieku vidū šis rādītājs sasniedz vien 50%. Vēsas pēdas novērš uzmanību un traucē atslābināties.

Tātad - ja vēlies ātrāk aizmigt un uzlabot savu seksuālo dzīvi, pirms došanās gultā velc kājās zeķes.

 

No portāla Jauns.lv