Vientuļās mammas stāsts: kā atrast uzticamus palīgus mājas lietās

Ko darīt situācijās, kad ir vajadzīga palīdzība mājas lietās, taču laika, zināšanu vai prasmju trūkuma dēļ pati galā netiec? Kur atrast uzticamu cilvēku, kuru varētu ielaist savās mājās bez uztraukuma par savas iedzīves un pašas drošību? Par savu pieredzi uzticamu speciālistu atrašanā getapro.lv portālā stāsta kāda vientuļā māmiņa no Latvijas.

Izvēlies pārbaudītus meistarus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izvēlies pārbaudītus meistarus.

Pirms kādas nedēļas notika kas negaidīts – gribēju uzsildīt bērnam putriņu, bet nekā: nepatīkams troksnis, deguma smaka un vecā elektriskā plīts iekšā neslēdzas – laikam būs pagalam.

No sākuma, protams, iestājās panika – kā bērnam ēdienu uztaisīt? Vai plīts garantija vēl ir spēkā? Kur vispār bija visi plīts pirkuma čeki? Varbūt meistars būs jāmeklē?! Tā nu pie pirmās iespējas un ar nelielu haosu galvā skrēju uz veikalu nopirkt mazo elektrisko plīti ar diviem riņķiem – tas tā, pagaidām, kamēr atrodu visus papīrus, lai pieteiktu garantijas remontu.

Vēlāk mājās, kad izbrīvēju laiku dokumentu atvilktņu izkratīšanai, mani sagaidīja ne visai patīkamas ziņas: atradu papīrus un sapratu, ka garantijas remonts nespīd - plītij jau trešais gads uz riņķi. Nu, neko darīt – patīkami, protams, nav, bet problēma kaut kā jārisina. Tāpēc tālākais rīcības plāns jau standarta – sēdēju un "gūglēju" kādu meistaru, kas varētu vienkārši atbraukt un sataisīt. Tā nu es pierakstīju dažus numurus, paņēmu rokās telefonu un jau grasījos zvanīt, bet tad sametās kaut kā ērmīgi – jāzvana kaut kādam svešam vīrietim un jāielaiž tāds savā dzīvoklī. Bet es taču esmu viena ar bērnu…

 

Var apskatīties gan meistaru pašu, gan viņu padarīto darbu foto, bet pats galvenais - varēja redzēt reitingus un izlasīt reālas atsauksmes par paveiktajiem darbiem. 

 

Reklāma
Reklāma

Un tad es atcerējos, ka draudzene nesen taisīja remontu savā dzīvoklī un slavēja savus foršos meistarus. Nodzēsu numuru telefonā, kuram tikko vēl gribēju zvanīt, un tai vietā piezvanīju draudzenei - lai pastāsta, kas un kā. Notarkšķējām pusstundu, bet elektriķa numuru es nedabūju – izrādījās, ka viņai ar elektrību neko nedarīja. Toties viņa man iedeva kaut ko interesantāku: painformēja par getapro.lv lapu, kur foršos meistarus viņa sev arī atrada. Adresi esot ieteicis meistars, kurš stāstīja, ka tur reģistrējies un, lai piesaka problēmu tur, kad kaut ko vajag nākamreiz.
 
Atvēru to portālu, papētīju, kā tas strādā, un biju patīkami pārsteigta: var apskatīties gan meistaru pašu, gan viņu padarīto darbu foto, bet pats galvenais - varēja redzēt reitingus un izlasīt reālas atsauksmes par paveiktajiem darbiem. Turklāt vērtējumus un atsauksmes, ja es pareizi sapratu, var ielikt tikai tie cilvēki, kas pakalpojumu no tā meistara reāli arī ir saņēmuši. Izdomāju, ka nav, ko daudz gaidīt, un ievietoju tajā mājaslapā sludinājumu par to, ka meklēju kādu, kurš var saremontēt elektrisko plīti.

Pēc neilga laika pieteicās daži meistari, un atlika vien izvēlēties labāko variantu. Izvēlēties, protams, bija gan viegli, gan arī reizē grūti - visiem meistariem 4-5 zvaigznītes, daudziem labas atsauksmes. Beigās es izvēlējos to, kurš teica, ka var to izdarīt visātrāk, un arī varēja saprast, ka viņš pārsvarā strādā ar sadzīves tehnikas remontu. Pasākums šķita diezgan cerīgs, jo redzams gan meistars, gan arī viņa darbi un to vērtējumi – nebija sajūtas, ka jāuzticas kādam no zila gaisa! Pēc izvēles atlika tikai vienoties par detaļām un sagaidīt meistaru.

Viņš ieradās norunātajā laikā, laipns un profesionāls. Jautāja, kādā veidā plīts pārstāja strādāt, atbīdīja plīti, sāka rakņāties pa tās iekšām un kaut ko stāstīja par izdegušiem drošinātājiem, neatbilstošu vadu un vēl kaut ko... Pēc stundas pļāpāšanas varēju jau vārīt bērnam putru :) Pēc dažām dienām es vēl pamanīju un patīkami izbrīnījos par to, ka mazgājot plīts virsmu, pa nagiem vairs arī nesita!

Mazliet vēlāk portālā atstāju atsauksmi par meistara darbu: ieliku apaļas 5 zvaigznītes, uzrakstīju milzumlielu paldies un apsolījos ieteikt viņu arī citiem, kad būs vajadzība. Un, kamēr es tur karināju zvaigznītes, nejauši uzgāju arī fotogrāfus, kuri bildē bērnu ballītes – arī ar skaistām bildēm, atsauksmēm un reitingiem. Vēl viens patīkams pārsteigums no getapro.lv – tagad man ir vismaz trīs dažādi varianti, ko paaicināt kā fotogrāfu uz bērna dzimšanas dienas ballīti.