Kā panākt, lai drēbju skapī patīkami smaržo?

Skapī glabājam visdažādākos apģērbus, un dažkārt nez no kā tajā uzrodas nepatīkams aromāts, ar kuru pievelkas arī drēbes. Ko darīt, lai, atverot skapi, priecētu patīkama, svaiga smarža?

Atceries, ka jebkuru apģērba gabalu pēc novilkšanas (arī tad, ja tas izskatās tīrs) nevajag uzreiz likt skapī, bet gan vismaz pāris stundas paturēt pakarinātu vannas istabā vai gaitenī!

FOTO: Shutterstock.com

Atceries, ka jebkuru apģērba gabalu pēc novilkšanas (arī tad, ja tas izskatās tīrs) nevajag uzreiz likt skapī, bet gan vismaz pāris stundas paturēt pakarinātu vannas istabā vai gaitenī!

1. Noskaidro, kāpēc skapī rodas nepatīkams aromāts

Nav jēgas likt skapī smaržvielas, ja nav skaidrs, kas ir nepatīkamā aromāta iemesls, tādēļ to vajadzētu noskaidrot vispirms. Ja skapis atrodas cieši pie sienas, tad bieži vien nepatīkamo smaku rada pelējums, ko ar aci reizēm nevar pamanīt. Tādēļ vairākas reizes gadā skapi der kārtīgi izmazgāt, bet vismaz reizi pāris mēnešos izslaucīt ar koncentrētā etiķūdenī samērcētu lupatiņu.

Vēl viens iemesls – skapī tiek glabāts ne visai tīrs apģērbs. Atceries, ka jebkuru apģērba gabalu pēc novilkšanas (arī tad, ja tas izskatās tīrs) nevajag uzreiz likt skapī, bet gan vismaz pāris stundas paturēt pakarinātu vannas istabā vai gaitenī!

 

2. Izmanto dabīgās smaržvielas

Lai radītu skapī patīkamu smaržu, rīkojies uzreiz pēc skapja iztīrīšanas. Etiķis neitralizē nepatīkamas smakas, taču arī pats sākumā atstāj jūtamu aromātu. Pagaidi, lai tas izvējojas, un tad ieliec skapī vai arī katrā plauktā/atvilktnē pa mazam trauciņam ar tikko maltu kafiju vai citrona šķēlīti un ik pēc laika nomaini.

Reklāma
Reklāma

Vēl viens variants – ievieto plauktos starp palagiem, dvieļiem u. tml. veļas gabaliem mazus maisiņus, pildītus ar smaržīgām zālītēm vai miziņām – atbilstoši savai gaumei. Šādus maisiņus vari pakarināt arī uz pakaramajiem. Patīkamu smaržu visefektīvāk rada lavanda, piparmētra, apelsīna miziņas, kumelītes, citronverbena. Atceries, ka maisiņus ik pa laikam vajag pamīcīt pirkstos, lai smaržu padarītu intensīvāku. To var panākt arī, uzpilinot uz maisiņa pa kādam pilienam dabīgās ēteriskās eļļas. 

 

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Saistītie raksti