Mammai pazudis piens!

Droši vien daudzas jaunās māmiņas sastapušās ar situāciju, kad stresa vai slimības dēļ pēkšņi pazūd piens vai piena daudzums ļoti strauji samazinās. Kāds tam ir iemesls, un kas šādā situācijā var palīdzēt?

Kā skaidro zīdīšanas konsultante Sandra Lase, lai mammai piena būtu vairāk, mazulis biežāk jāliek pie krūts un jāļauj viņam zīst.

FOTO: Shutterstock.com

Kā skaidro zīdīšanas konsultante Sandra Lase, lai mammai piena būtu vairāk, mazulis biežāk jāliek pie krūts un jāļauj viņam zīst.

Zīdīšana bērna pirmajā dzīves gadā ir ļoti svarīga – mammas piens ne tikai nodrošina mazuli ar visām nepieciešamajām uzturvielām, bet arī veicina bērna fizisko un garīgo attīstību un nostiprina imunitāti. Māmiņas piens ir pats labākais uzturs, ko mazulis var saņemt, bet ne vienmēr mammai piena pietiek. Ko darīt, lai šo problēmu atrisinātu?


Piena krīze?!
Kā skaidro zīdīšanas konsultante Sandra Lase, lai mammai piena būtu vairāk, mazulis biežāk jāliek pie krūts un jāļauj viņam zīst. «Patiesībā galvenais piena veidotājs ir mazulis, kas aktīvi zīž mammas krūti. Jo mazais biežāk stimulē krūti, jo vairāk pieniņa izēd, jo vairāk mammai krūtīs veidojas piens. Bet, ja jaunā māmiņa ir apslimusi, pārgurusi, piedzīvojusi lielu stresu vai emocionālus satricinājumus, var rasties t. s. piena krīze, kad piena daudzums strauji samazinās.»

Galvenais piena veidotājs ir mazulis, kas aktīvi zīž mammas krūti. Jo mazais biežāk stimulē krūti, jo vairāk mammai krūtīs veidojas piens. Bet, ja jaunā māmiņa ir apslimusi, pārgurusi, piedzīvojusi lielu stresu vai emocionālus satricinājumus, var rasties t. s. piena krīze, kad piena daudzums strauji samazinās.


Lielākā daļa barojošo mammu kaut reizi dzīvē ir izjutušas šaubas, vai viņām ir pietiekami daudz piena, lai viņu mazulis būtu paēdis un apmierināts. Izrādās, ka par laktāciju jeb piena veidošanos sievietes organismā atbild divi hormoni – prolaktīns un oksitocīns. Hormons prolaktīns izstrādā pienu nepieciešamā daudzumā, savukārt oksitocīns to dzen pa piena vadiem un novada uz krūtīm. «Tiklīdz mammai ir liels stress, oksitocīna darbība tiek bloķēta. Un tad sākas tāda kā ķēdes reakcija –mamma ir vēl lielākā stresā, jo vienlaikus ar citiem pārdzīvojumiem nav arī piena, viņa krīt panikā, un tas, protams, neveicina piena veidošanos,» skaidro zīdīšanas konsultante.

Mieru, tikai mieru!
Pirmkārt, jaunajai māmiņai jācenšas nomierināties, nekautrējoties lūgt bērniņa tēta un citu sev tuvu cilvēku palīdzību. Siltums, klusums, patīkama gaisotne mājās, laiks kopā ar bērniņu, nesteidzīgi izbaudot vienam otra klātbūtni, patīkamas un pozitīvas domas palīdzēs sievietei gūt iekšēju mieru. Ir pieejami arī speciāli līdzekļi, kas var veicināt mammas piena veidošanos un to, kā krūts atdod pienu. Viens no šādiem līdzekļiem ir uztura bagātinātājs Maria Lactation.

Maria Lactation ir īpaši noderīgs pirmajās zīdīšanas nedēļās, kad laktācija tikai noregulējas, kā arī var palīdzēt situācijās, kad piena pēkšņi kļūst mazāk veselības problēmu vai stresa dēļ. Mamma šo uztura bagātinātāju var droši lietot tik ilgi, cik nepieciešams, jo tas ir pilnīgi dabisks produkts.

Reklāma
Reklāma


«Galvenie uztura bagātinātāja Maria Lactation komponenti ir bišu māšu peru pieniņš, grieķu sierāboliņa sēklu un fenheļa augļu pulveris, kas veicina laktāciju. Šo dabisko vielu iedarbība patiešām ir efektīva. Fenhelis papildus normalizē arī gremošanas sistēmas darbību, lai mammai nepūstos vēders un tas neradītu diskomfortu arī mazulim. Savukārt vilkābeles lapu un ziedu pulveris regulē sirdsdarbību, nostiprina sirdi un palīdz mazināt stresu. Maria Lactation ir īpaši noderīgs pirmajās zīdīšanas nedēļās, kad laktācija tikai noregulējas, kā arī var palīdzēt situācijās, kad piena pēkšņi kļūst mazāk veselības problēmu vai stresa dēļ. Mamma šo uztura bagātinātāju var droši lietot tik ilgi, cik nepieciešams, jo tas ir pilnīgi dabisks produkts,» skaidro zīdīšanas konsultante Sandra Lase. Citu mammu pieredze liecina, ka piena daudzums pēc Maria Lactation lietošanas palielinās jau divu trīs dienu laikā. «Tomēr jāpatur prātā, ka nekāds brīnumlīdzeklis nepalīdzēs, ja mamma pietiekami bieži neliks mazo pie krūts, ja mazais krūti nezīdīs, nestimulēs, neēdīs pieniņu, tad līdzeklis viens pats nedarbosies!» uzsver zīdīšanas konsultante Sandra Lase.

Piena krīze Maria LactacionDabas spēks
Maria Lactation ir dabīgu vielu komplekss, kas veicina piena veidošanos jaunajām māmiņām. Sastāvā iekļautās grieķu sierāboliņa sēklas, fenheļa augļu pulveris un bišu māšu peru pieniņš stimulē laktāciju, romiešu ķimeņu augļu pulveris novērš vēdera pūšanos, pienenes sakņu pulveris stimulē apetīti, vilkābeles lapu un ziedu pulveris stiprina sirds un asinsvadu sistēmu.
Lietošanas veids: pa 1 kapsulai 2 reizes dienā ēdienreižu laikā, uzdzerot glāzi ar ūdeni.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

MARIA LACTATION
60 kapsulas
Uztura bagātinātājs! Neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.
Ražotājs: SARL Produits Nature, Francija.
Izplatītājs Latvijā: SIA ELVIM  tālr.: +371 67808440
 www.marialine.lv


Jautājiet aptiekās!