Ķeizara pankūka

Ķeizara omlete jeb Kaiserschmarrn - patiesībā ir pankūka, kuru, kā vēsta leģenda, ir iecienījis Austrijas ķeizars. No turienes arī cēlies nosaukums. Otra versija vēl ir par to, ka pavāram, gatavojot pankūkas, tās sanāca par resnu, vai vienkārši nesanāca. Tad pavārs neveiksmīgās pankūkas esot atdevis kalpiem.

Lai vai kā, viens milzīgs pluss tām ir - tās ir viegli pagatavojamas.

Visgaršīgāk būs ar saldējumu vai vaniļas mērci.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Visgaršīgāk būs ar saldējumu vai vaniļas mērci.

Sastāvdaļas minētas 4-5 porcijām.
Pagatavošana:

1. Gatavo mīklu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus uzputo ar cukuru, tad pievieno miltus, pienu un uzputo vēlreiz.

2.  Atsevišķi uzputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls. Uzputotos baltumus uzmanīgi iecilā mīklā, pievieno arī rozīnes.

3. Tad cep pankūkas. Uzkarsētā pannā ielej mīklu (sadalot to apmērām 4-5 daļās). Kad apakša ir apcepusies, pankūku apgriež riņķī sadalot to mazākos gabalos - ar dakšiņu vai ar lāpstiņu. Cep līdz gabaliņi ir kraukšķīgi.

4. Pasniedz, pārkaisot ar pūdercukuru un saldējumu vai vaniļas mērci.

Reklāma
Reklāma

Receptes autors: Rojs no Pipars.lv

 

Sastāvdaļas

  • Milti - 100.grami
  • Piens - 220.ml
  • Olas - 4
  • Cukurs - 2.ēdamkarotes
  • Rozīnes - 30.grami
  • pūdercukurs pasniegšanai
  • saldējums pasniegšanai

Saistītie raksti