Ungārijā četru un vairāk bērnu mammas atbrīvos no nodokļiem

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns paziņojis par plāniem būtiski palielināt atbalstu ģimenēm. Uzrunā tautai viņš neslēpa, ka programmas galvenais mērķis ir novērst iedzīvotāju skaita samazināšanos un nepieciešamību ielaist valstī imigrantus.

 

FOTO: Shutterstock.com

"Deviņu gadu laikā mēs esam dubultojuši atbalstu ģimenēm, un tas patlaban ir proporcionāli augstākais Eiropā. Tagad es paziņoju par jaunu ģimenes aizsardzības rīcības plānu. Valdība tajā iekļāvusi septiņus punktus, bet tas nav slēgts, jo dzīve ievieš savas korekcijas. Pirmkārt, mēs palielināsim atbalstu jauniem precētiem cilvēkiem, kuriem ir bērni. Sievietēm, kuras jaunākas par 40 gadiem un kuras precas pirmo reizi, būs arī tiesības saņemt 10 miljonu forintu aizdevumu ar izdevīgākiem noteikumiem," teica Orbāns. 

Iecerēts, ka sievietes, kurām būs četri un vairāk bērnu, varēs nemaksāt ienākuma nodokli. Nacionālistiski noskaņotais premjers Viktors Orbāns uzsvēris, ka tas ir arī veids, kā nodrošināt Ungārijas nākotni bez imigrantiem. Lielām ģimenēm būs arī atvieglojumi automašīnu iegādē un hipotekāro kredītu jomā.
 

Visu rakstu var izlasīt portālā LSM.lv

Reklāma
Reklāma