Kartupeļu mafini ar sieru un bekonu

Keksiņi var būt gan saldi, gan sāļi. Šoreiz par keksiņiem, kurus var izmantot arī kā sātīgu pusdienu uzkodu, ar kuru palutināt mīļos. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas: 18 gab.

    • 1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" kartupeļu pankūku maisījuma
    • 100 g "Dobeles dzirnavnieka" kviešu miltu “Ekstra”
    • 300 ml piena
    • 100 g skābā krējuma
    • 1 ola
    • 60 ml eļļas
    • 60 g sviesta
    • 1/2 tējk. sāls
    • 2 tējk. cepamā pulvera
    • 250 g "Krievijas" siera
    • 200 g bekona šķēlīšu
 

Gatavošana:
    1) Traukā sajauc sauso kartupeļu pankūku maisījumu ar kviešu miltiem, cepamo pulveri, sāli, gabaliņos sakapātām bekona šķēlītēm un sarīvētu sieru.
    2) Citā traukā samaisa izkausētu sviestu ar eļļu, skābo krējumu, pienu un olu.
    3) Abu trauku saturu sajauc kopā un atstāj ievilkties 10 min. Pagatavoto mīklu pilda papīra formiņās (gandrīz pilnas).
    4) Mafinus gatavo 190°C sakarsētā cepeškrāsnī 35 - 40 min,  pasniedz siltus.

 

Recepte sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieks" un kulinārijas blogu "Našķoties" 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas