Meitenīte, kura piedzima ar sirdi ārpus ķermeņa, izrakstīta no slimnīcas

Pēc 14 mēnešu pavadīšanas slimnīcā, mazulīte, kura Lielbritānijā piedzima ar sirdi ārpus ķermeņa, beidzot izrakstīta un var doties mājās, vēsta BBC.

 

Medicīna spēj arvien vairāk - arī pasargāt sirsniņu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Medicīna spēj arvien vairāk - arī pasargāt sirsniņu

Vanelope Vilkinsa piedzima bez krūšu kaula, proti, bērniņa sirds bija cieši piekļāvusies ādai. Lai ieliktu sirdi aiz krūšu kaula, Vanelope piedzīvojusi trīs smagas operācijas. Jau pašā sākumā ārsti brīdināja vecākus – izdzīvošanas procents ir mazāks par 10, taču meitenīte izdzīvoja un nu gatava atstāt Notingemas medicīnas centru, lai atgrieztos mājās. 

Meitenītei kopumā veiktas trīs operācijas, no kuram pirmā tikai stundu pēc dzimšanas. Operācijas laikā sirds ielikta krūtīs un nosegta ar ādu. Ārsti gan plāno veikt papildus operāciju, ievietojot Venelopes krūšu kurvī mākslīgu kaulu, kas pasargātu sirsniņu. 

“Tas bija neticami garš, emocionāls ceļojums un nu tas ir galā. Vienlaikus ir milzīgs atvieglojums,  bet iezagusies arī nedaudz biedējoša sajūta, jo mūsu Vanelope vairs neatradīsies ārstu uzraudzībā 14 stundas diennaktī,” britu medijiem atklājusi bērniņa māte. 

Sirds ektopija ir reta slimība, kas skar piecus līdz astoņus bērnus no miljona. Pataloģijas rezultātā mazulis piedzimst ar sirdi, kas neatrodas aiz krūšu kaula, bet cieši piekļāvusies ādai. Mazuļiem, kuriem konstatēta šāda pataloģija, nekavējoties jāveic operācija.

Reklāma
Reklāma

 

No portāla Jauns.lv