10 lieliski pasākumi siltākai nedēļas nogalei

Kurš gan šajā puteņa laikā nav domājis – kaut ātrāk iestātos pavasaris? Nu jau drīz, drīz! Meteņi ir klāt, kas nozīmē, ka ziemas beigas tuvojas un pavasaris jau klauvē pie durvīm. Kopā ar ģimeni varat tam palīdzēt atnākt ātrāk ar virkni krāsainu pasākumu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

To starpā ir gan jautras meteņu svinības, gan ledus skulptūru festivāls, spēļu pēcpusdiena un vēl… Garlaicīgi nebūs ne lieliem, ne maziem.
 

21. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls
Jelgavā no 8. līdz 10. februārim sākot no plkst. katru dienu aplūkojamas ledus skulptūras.  Festivāls notiek jau  21. reizi. Festivāls notiks trīs vietās pilsētā: Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Pils salā. Gaidāmi arī populāru mūziķu koncerti, izrādes bērniem, radošās darbnīcas, tirdziņš un daudz kas cits. Šī gada Ledus skulptūru festivāla tēma: KINO. Vairāk informācijas šeit
 

Valentīndienas apsveikumu darbnīca
Mācību centrā “Idealist KIDS” 8. februārī plkt. 16:00 radošajā nodarbībā bērniem būs iespēja izgatavot vairākus apsveikumus Valentīna dienai, kurus dāvināt draugiem un ģimenei. Būs pieejami dažādi materiāli - lentītes, skaisti papīri svētku noskaņās, dekoratīvie caurumotāji, Sizzix griešanas un reljefa veidošanas ierīce, podziņas, pērlītes un spīdumiņi. Katrs dalībnieks dosies mājās ar brīnišķīgu kartiņu un aplokšņu komplektu. Vairāk informācijas šeit.
 

Meteņi Kalnciema kvartālā
Kalnciema kvartālā 9. februārī no plkst. 10:00 aicina lielus un mazus apmeklētājus tērpties košās maskās un kopā ar tautas mūzikas grupu Teikas Muzikanti doties saulgriežu rotaļās, vizināties ar karuseli, nogaršot Meteņu ēdienkarti un kopā ar dziesmām un dejām aizvadīt ziemu. Tie, kuriem nav savas maskas, aicināti to izgatavot bezmaksas darbnīcā ar homo ecos:. Kalnciema kvartāla tirgotāji Jūs sagaidīs nāves, mošķa, dzērves, kazas vai citā ķekatnieka veidolā un pavasara noskaņās aicinās uz Meteņu mielastu. Vairāk informācijas šeit.


Mazulis ausās, mūziku klausās…
Latvijas Nacionālajā operā 9. februārī plkst. 11:00 Latvijas Nacionālā opera ar lielu prieku ver vaļā Baltā nama durvis pašiem jaunākajiem kultūras notikumu baudītājiem - bērniem līdz četru gadu vecumam - uz operas un baleta tematikai veltītiem koncertiem Mazulis ausās, mūziku klausās. Pasākums nodrošinās, ka pirmā tikšanās ar Mocarta, Haidna, Bokarīni un daudzu citu izcilu skaņražu melodijām stīgu kvarteta izpildījumā noritēs jauki un omulīgi jutīsies gan mazie, gan viņu vecāki.  Vairāk informācijas šeit.
 

Nodarbība bērniem "Apceļo Latviju!"
Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā 9. februārī plkst. 12:00 cikla “Muzejs ģimenei” ietvaros sāk jaunu nodarbību – “Apceļo Latviju!”. Ceļojumā varēs doties 9. februārī 12.00 – nodarbība risināsies kā spēle “Autobrauciens apkārt Latvijai”, kas mūsu valstī bija populāra 20. gadsimta 30. gados, laikā, kad tūrisma braucieni un pārgājieni pa skaistākajām Latvijas vietām tika popularizēti valstiskā līmenī. Spēlējoties apceļot Latviju aicināti gan mazi, gan lieli interesenti. Vairāk informācijas šeit.

 

Brain Games galda spēļu pēcpusdiena
Rīga Plaza 9. februārī plkst. 13:00 spēļu pēcpusdienā ar Brain Games. Būs iespēja spēlēt dažādas spēles - gan vieglāk izspēlējamas ballīšu spēles, gan arī grūtākas stratēģijas spēles, kas aizņem vairāk laika. Būs iespēja izspēlēt arī pilnīgi jaunas spēles! Kā arī būs padomāts par spēlēm un aktivitātēm pašiem mazākajiem, tāpēc, ko darīt un spēlēt būs visiem. Vairāk informācijas šeit.

Reklāma
Reklāma


Gastronomijas paviljona atklāšana
Centrālajā Gastro tirgū 9. februārī plkst. 15:00 visi pilsētas gardēži sajūsmā gavilēs, jo durvis vērs lielākais gastronomijas projekts Latvijā- Centrālais Gastro Tirgus. Īpaši pārsteigumi un aktivitātes ģimenes priecēs visu pasākuma laiku: siltais zupas pavards, burgeru ēšanas konkurss, dzeltenspuru tunzivs sadalīšana, kā arī viktorīna. 15:00-18:00 darbosies arī radošā darbnīca bērniem ar animācijas filmas LadyBee varoni. Vairāk informācijas šeit.
 

Metenis Brīvdabas muzejā
Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs 10. februārī no plkst. 12:00 līdz 16:00 aicina uz jestrajām Meteņa dienas svinībām. Metenis ir ne tikai pavasara vēstnesis un jauna gada sākums, bet arī gada vispriecīgākie svētki un lielākais ķekatu laiks. Arī Brīvdabas muzejā šajā dienā neiztikt bez maskošanās, dančiem un rotaļām kopā ar folkloras kopām, sveču liešanas, viesošanās kalēja darbnīcā, izjādēm zirdziņa mugurā un gardā Meteņa cienasta. Vairāk informācijas šeit.


Pankūku svētdiena Cabo Café
Cabo Café 10. februārī plkst. 10:00  brīvdienu rīts ar pankūkām - te nu katram prātā nāk sava īpašā kombinācija! Kādam iemīļotākās brīvdienu brokastis ir klasiskās pankūkas ar biezpienu, bet citam spinātu pankūkas ar sieru un šķiņķi. Esam pankūkas iecienījuši tik ļoti, ka tās tiek baudītas pat ar rīsiem un vārītu olu. Arī Cabo Cafe ciena un ceļ godā pankūkas, tamdēļ 10. februārī kafejnīcā būs ļoti omulīgs un ģimenisks pankūku rīts, kurā priecāsies sastapt ikvienu ģimeni! Vairāk informācijas šeit.


Meteņu svinēšana Cēsīs
Cēsu pils parkā 10. februārī plkst.  12:00  kopīga Meteņu svinēšana. Meteņos met metus jaunajam gadam, tas nozīmē - plāno jauno gadu, izvērtējot iepriekšējo un izvirzot mērķus un uzdevumus jaunajam cēlienam! Tautas vērtes kopa ''Dzieti'' mīļi aicina visus lielus un mazus cēsniekus un viesus uz nu jau tradicionālo Meteņu svinēšanu Cēsu Pils parkā pie Palasta ielas, lai jaudīgi ''ielaistu'' šo gadu, mielotos ar Meteņu putru, ietu rotaļās un darītu citas izdarības, kas Meteņiem ir raksturīgas. Līdzi jāņem silti cimdi, bērna milzīgais prieks, dzidri smiekli un lustīgs prāts! Vairāk informācijas šeit.
 

Visus bērnu pasākumus meklē portālā Kurp. es