Nedēļas laikā gripas laupa vēl 8 cilvēku dzīvības

Pagājušajā nedēļā Latvijā gripas intensitāte turpināja palielināties, turklāt slimība nedēļas laikā laupījusi vēl astoņu cilvēku dzīvības, liecina Slimību profilakses un kontroles centra monitoringa (SPKC) dati.

 

FOTO: Shutterstock.com

Kopumā kopš gripas sezonas sākuma tā laupījusi 25 cilvēku dzīvības. Mirušo vidējais vecums ir 66 gadi, tomēr gripa laupījusi arī 30 līdz 39 gadus veca vīrieša dzīvību. Visiem pacientiem bija hroniskās saslimšanas, turklāt pret gripu viņi šajā sezonā nebija vakcinēti. Iepriekšējā gripas sezonā šī infekcija dzīvību laupīja 91 cilvēkam, bet vēl gadu iepriekš - 75 cilvēkiem.

Aizvadītajā nedēļā vidēji Latvijā gripas intensitāte sasniegusi 362,1 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem. Nedēļu iepriekš tā bija 298,4 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

SPKC dati liecina, ka gripas gadījumi ģimenes ārstu praksēs reģistrēti gandrīz visās monitoringā iekļautajās pilsētās, izņemot Gulbenes novadu. Septiņās pilsētās gripas intensitāte pārsniedza epidēmijas slieksni. Visaugstākā tā bija Ventspilī.

Augstākā saslimstība ar gripu pagājušajā nedēļā reģistrēta bērniem piecu līdz 14 gadu vecumā - 884,3 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, kā arī bērniem līdz četru gadu vecumam - 722,3 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Saslimstība gan palielinājusies visās vecuma grupās.

Reklāma
Reklāma

 

No portāla Jauns.lv