Izvēlies savu dūlu: Inga Eltermane

"Spējot pirms dzemdībām sakārtot sevi emocionāli, fiziski un mentāli, varēsi izbaudīt, cik tomēr tas ir dabisks process - dzemdības. Un es varu to palīdzēt," saka dūla Inga Eltermane (Saulespuķe). 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

dūla

Esmu sieviete, kas uzklausa un, izprotot, kā jūtas otra sieviete pirms dzemdībām, dod informāciju un zināšanas. Jo informācijas trūkums rada bailes. 
Esmu divu meitu māmiņa. Man bijušas krasi atšķirīgas dzemdības ar dažādu pieredzi. Es zinu arī, kāda ir tā sāpe, kad bērniņš aiziet. Nu arī man tas ir izsāpēts un izsērots... tagad, ja vajag, spēju palīdzēt arī kādai citai māmiņai.
Dūla... atbalstīt un iedrošināt, informēt, samīļot un nomierināt, paslavēt un uzmundrināt, un būt visu laiku sievietei blakus, kad vien viņa pati to vēlēsies. Tāpat kā māmiņa, kas pienācīgi rūpējas par mazuli, es parūpēšos par jauno māmiņu.
Pēcdzemdību aprūpe, ko sniedzu jaunajām māmiņām, ir balstīta uz pieredzi un zināšanām par bērna vajadzību atpazīšanu, nomierināšanu un miegu. Informācija, ko dodu par mazuļa aprūpi, ir krietni pārbaudīta arī manā auklītes darbā. Es nepārtraukti turpinu mācīties, apgūstot to, kas dūlas arodā ir nepieciešams.  Divos apmācību gados esmu ieguvusi konsultēšanai nepieciešamas psiholoģijas zināšanas un tās zināšanas un prasmes, kas vajadzīgas dūlai, esot blakus sievietei un ģimenei dzemdībās. Praktizēju, rīkojoties saskaņā ar Dūlu ētikas kodeksu.
Šogad pabeigšu dūlu apmācību trešo gadu, apgūstot dažādas specifiskas zināšanas un prasmes, tad arī iegūšu sertificētas dūlas statusu. Daudz strādāju ar sevi, pašizglītojos. Uzskatu, ka apgūstot dūlas arodu, nav jāsteidzas. Gribu visu darīt pamatīgi, balstoties uz kvalitatīvu izglītību un vērtīgu dzīves pieredzi. Augstskolas izglītība deva akadēmiskas zināšanas ekonomikā un uzņēmējdarbībā, Rīgas pedagoģiskā skola – profesionālās pedagoga zināšanas, pieredze darbā ar cilvēkiem, daudzpusīga darba pieredze darbā ar bērniem un bērnu vecākiem bija labs pamats, lai apgūtu dūlas arodu.
Savā studijā “BIZE’’ Liepājā vadu māmiņu atbalsta grupas. Studijā nodarbojos individuāli ar dažāda vecuma mazuļiem, sniedzu arī konsultācijas vecākiem. Daudz praktizēju dzemdību pieredzes pārrunāšanu, tajā rodot resursus sievietes pašapziņai, mīlestībai pret sevi un mazuli. Ar prieku palīdzu māmiņām - auklēju zīdainīšus, mazulīšus un pirmsskolas vecuma bērnus.
Katra sieviete ir savādāka. Un katra dūla arī. Man ir spēcīgas empātijas spējas – varu sajust otru cilvēku. Noteikti piemīt radošums – atrodu risinājumu sarežģītā situācijā. Rīkojos saskaņā ar sirdsbalsi un intuīciju, taču daru tikai to, par ko man ir zināšanas. 
Manas rīcības pamatā vienmēr ir mīlestība. Daudz patiesas mīlestības. 
Un vēl... man vairs nav jāuztraucas par saviem bērniem, un varu pilnībā nodoties tam, ko es daru, rūpējoties par sievieti un viņas mazuli – būt šeit un tagad.
Daru visu vajadzīgo, lai jaunā māmiņa spētu būt mierīga, harmoniska un pašapzinīga.

Sīkāk – www.studijabize.lv vai Facebook meklē @SaulespukeDoula
Tel. 26449200, e-pasts: inga@studijabize.lv

Reklāma
Reklāma