Daugavpilī policija pēdējā brīdī no cilpas izvelk pašnāvnieci un izglābj viņas zīdaini

Daugavpils pašvaldības policija ziņo, ka no cilpas izvilkusi pašnāvnieci, kura bija nolēmusi sev galu padarīt, ieslēdzoties dzīvoklī. Viņas uzraudzībā esošais zīdainis viens pats gulēja uz dīvāna istabā, kur sieviete bija nolēmusi sev padarīt galu. Abu dzīvības tikai izglābtas pēdējā brīdī.

Policisti kopā ar ugunsdzēsējiem uzlauž kāda Daugavpils dzīvokļa durvis, aiz kurām sieviete tai brīdī gatavojas pašnāvībai. (Foto: Daugavpils pašvaldības policija)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Policisti kopā ar ugunsdzēsējiem uzlauž kāda Daugavpils dzīvokļa durvis, aiz kurām sieviete tai brīdī gatavojas pašnāvībai. (Foto: Daugavpils pašvaldības policija)

Policisti neatklāj, vai pašnāvību ieplānojusī sieviete bija arī bērna māte, bet ir skaidrs – zīdainis bija viņas aprūpē.

Daugavpils pašvaldības policija savā mājaslapā informē: „25. janvāra vakarā, pulksten 21.47, pašvaldības policijas dežūrdaļa saņēma informāciju, ka vienā no pilsētas dzīvokļiem, iespējams, ir cietis zīdainis un plānota pašnāvība. Nekavējoties tika informēti Valsts policijas darbinieki, kā arī uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā pašvaldības policijas patruļgrupa. Pašvaldības policija, ierodoties notikuma vietā, konstatēja, ka minētajā dzīvoklī ir ieslēgts apgaismojums, bet neviens neatsaucās un durvis neatver.

Atkārtoti sazinoties ar izsaucēju noskaidrots, ka viņam ir dzīvokļa rezerves atslēgas un pašvaldības policijas mobilā patruļgrupa steidzami devās pakaļ izsaucējam, atstājot vienu pašvaldības policijas darbinieku notikuma vietā atbalsta sniegšanai Valsts policijas pārstāvjiem.

Reklāma
Reklāma

Tomēr durvis nevarēja arī atslēgt ar rezerves atslēgām, jo viena no slēdzenēm bija aizslēgta no iekšpuses un iespējams pat salauzta. Izvērtējot situāciju tika pieņemts lēmums uzlauzt durvis un uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji, kuri, izmantojot speciālo tehniku, atvēra durvis. Veicot apskati konstatēts, ka dzīvoklī uz dīvāna guļ zīdainis, kā arī dzīvoklī atrodas sieviete ar virvi apkārt kaklam. Virve nekavējoties tika pārgriezta un sieviete nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem, kuri arī jau bija notikuma vietā, palīdzības sniegšanai. Sieviete un zīdainis tika nogādāti ārstniecības iestādē, savukārt izsaucējs devās uz policijas iecirkni kopā ar Valsts policijas pārstāvjiem tālāko procesuālo darbību īstenošanai”.