Kādas Rīgas ģimnāzijas skolēni vāc naudu savam slimajam draugam Tomasam

Sveču dienā 2. februārī plkst. 18.00 Rīgas Katoļu ģimnāzijā notiks labdarības koncerts, kurā tiks vākti ziedojumi mūsu audzēknim Tomasam Jēkabsonam. Gatavojoties šim koncertam, un, cerot piesaistīt vairāk ziedotājus, skolas audzēkņi - Tomasa klasesbiedri un vidusskolnieki ir izveidojuši mūzikas video Arņa Medņa dziesmai " Es gribu kā bērns vēl just".

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šis koncerts būs īpašs - RKĢ kapelā pulcēsies visdažādāko mūzikas žanru pārstāvji: Suitu sievas ar savu sakrālo burdona dziedājumu ne tikai koncertā, bet arī Sv. Misē, Rinkuļu ģimenes trio, koklētāju ansambļa "Kārta" skanējumā dzirdēsiet tautas mūziku un E. Dārziņa "Melanholisko valsi", kā arī citi viesi arī mūsu skolas skolēni un absolventi. Mazo klašu skolēni būs sagatavojuši suvenīrus un saldumus, kurus varēsiet iegādāties pret ziedojumiem.

Tomasam ir smaga iedzimta slimība – spina bifida jeb mugurkaula plaisa ar muguras smadzeņu bojājumu. Viņam ir ļoti grūti staigāt, kustēties un darīt citas bērniem ierastas lietas, tāpēc ir nepieciešama speciāla korsete, kas balsta mugurkaulu un palīdz noturēt stāju, mazinot sāpes un spriedzi. Šādas korsetes tiek izgatavotas Vācijā pēc individuāla pasūtījuma un izmaksā 6000 eiro, tomēr šobrīd ir savākta tikai ceturtā daļa. Šī korsete Tomasam nozīmē pilnvērtīgu bērnību un iespēju mācīties mūsu skolā.

Rīgas Katoļu ģimnāzijā sobrīd mācās 180 skolēnu. Īpaša šī skola ir ar mazajām klasēm, individuālu pieeju skolēnam un ģimeniskajām attiecībām. Pateicoties vidusskolas īpašajai vizuālās komunikācijas programmai un skolas radio raidījumam, skolnieki var radoši izteikties mūsdienīgā valodā. 
 

Par Tomasu vairāk var izlasīt: http://rkgimnazija.lv/palidzesim-musu-skolasbiedram-tomasam-tikt-vala-no-sapem/, bet ja vēlaties ziedot, ar bankas starpniecību, tad varat to izdarīt šeit:

Labdarības fonds BeOpen
Reģ.Nr. 50008218201,
Konta nr. LV59 CBBR 1123 2155 00010
Mērķziedojums - Tomasam Jēkabsonam

Reklāma
Reklāma

Skola vēlas pateikties visiem, kas piedalās labdarības akcijā, bet jo īpaši komponistam Arnim Mednim, Radio "Marija Latvija" un labdarības koncerta viesiem!