Rīgā māte piekauj savu desmit gadus veco meitu - asinsizplūdumus uz bērna ķermeņa konstatē skolā

Vakar, 7. janvārī, Valsts policijā tika saņemts izsaukums uz kādu izglītības iestādi Rīgā, kur desmit gadus vecai meitenītei uz rokām un kājām konstatēti asinsizplūdumi, kurus, iespējams, nodarījusi viņas māte. Lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus, policija uzsākusi administratīvo lietvedību.

 

Foto no Valsts policijas arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Valsts policijas arhīva

Vakar izglītības iestādes darbinieki pamanījuši, ka 2008. gadā dzimušai meitenītei uz rokām un kājām ir zilumi. Lai konstatētu, no kurienes tie radušies, tika pieaicināts sociālais darbinieks un medmāsiņa. Meitenīte izstāstījusi, ka iepriekšējā dienā viņu ar siksnu esot situsi māte, kura tobrīd atradusies alkohola reibumā. 

Cietušo meitenīti apskatīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests darbinieki. Konstatējot, ka viņas veselības stāvoklis ir apmierinošs un hospitalizācija nav nepieciešama, meitenīte tika nogādāta krīzes centrā.

Diemžēl policistiem nav izdevies sastapt cietušās meitenes māti un noskaidrot notikušā apstākļus. Izglītības iestādes darbinieki ir informējuši bērna māti par to, ka meitenīte atrodas krīzes centrā. 

Noskaidrots, ka 1983. gadā dzimusī bērna māte jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā par līdzīgu gadījumu.

Reklāma
Reklāma

Saistībā ar notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība par fizisku un emocionālu vardarbību pret bērnu. 

Likumsargi turpina skaidrot notikušā apstākļus. Tāpat par notikušo ir informēta gan bāriņtiesa, gan sociālais dienests.

Policija aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un, ja rodas aizdomas, ka kādā ģimenē bērns netiek pienācīgi aprūpēts vai viņam draud citas briesmas, par to nekavējoties ziņot policijai.