Negribēdams iznest atkritumus, aizvainots puika Rīgā izsauc policiju

Svētdienas, 30.decembra, pievakarē Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz Dreiliņiem. Izsaucējs bija nepilngadīgs zēns, kurš ziņoja, ka vecāki viņu sitot, informē Rīgas pašvaldības policija.

Puika policistiem stāstīja, ka vecāki likuši iznest atkritumus, taču viņš atteicies to darīt.

FOTO: Shutterstock.com

Puika policistiem stāstīja, ka vecāki likuši iznest atkritumus, taču viņš atteicies to darīt.

Ierodoties notikuma vietā, durvis atvēra 12 gadus vecs zēns, kurš kārtības sargus ieaicināja dzīvoklī. Turpat priekšnamā bija arī zēna vecāki. Puika policistiem stāstīja, ka vecāki likuši iznest atkritumus, taču viņš atteicies to darīt. Pēc tam vecāki viņam likuši pasēdēt savā istabā un pārdomāt savu rīcību, taču tas viņu sadusmojis un viņš, esot istabā skaļi dauzījis durvis. Tajā brīdī sadusmojies arī tēvs un ar čību iesitis dēlam pa pēcpusi.

 

Abi vecāki apstiprināja zēna teikto, piebilstot, ka jaunākais dēls nekad nepildot viņam uzdotos mājas darbus. Tēvs arī atzina, ka zaudējis savaldīšanos un iesitis bērnam čību pa dibenu. Noskaidrojās, ka sitiens bērnam nebija radījis nekādus miesas bojājumus, bet gan emocionālu aizvainojumu. Policisti notikušo pārrunāja arī ar 12 gadus vecā zēna brāli, kurš apliecināja, ka mazais brālis atkritumu iznešanas pienākuma dēļ sarīkojis histēriju, pēc kā tēvs viņam vienreiz iesitis ar čību.

Policisti 12 gadus vecajam zēnam piekodināja, ka viņam mājās ir jāpilda vecāku uzliktie mājas darbi. Savukārt tēvam kārtības sargi atgādināja, ka ir arī citas audzināšanas metodes, piemēram, audzināšanas nolūkā uz laiku liegt internetu vai mobilo tālruni.

Reklāma
Reklāma

Policisti 12 gadus vecajam zēnam piekodināja, ka viņam mājās ir jāpilda vecāku uzliktie mājas darbi. Savukārt tēvam kārtības sargi atgādināja, ka ir arī citas audzināšanas metodes, piemēram, audzināšanas nolūkā uz laiku liegt internetu vai mobilo tālruni. Lai speciālisti no RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas rūpīgi izvērtētu visus notikušā apstākļus, ir uzsākta administratīvā lietvedība par iespējamu emocionālu vardarbību pret bērnu.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka saskaņā ar Civillikumu bērniem ir jāpilda vecāku uzliktie mājas darbi, neprasot pret to nekādu atlīdzību, savukārt vecākiem savi bērni ir jāaudzina bērna veselībai nekaitīgā veidā.

 

Avots: www.jauns.lv