Organizē Jaunā sagaidīšanu savā dzīvoklī? Lūk, kas Tev jāzina

Jaunā gada atnākšana ir jāatzīmē, par to šaubu nav. Daži no mums izvēlas doties uz izklaides vietām, citi uz saviesīgiem pasākumiem, bet vēl kādi dod priekšroku svinību organizēšanai savā dzīvoklī. 

Svarīgi ir ne tikai padomāt par aktivitātēm vakara gaitā, bet arī to, ko darīsiet, kad pulkstenis sitīs divpadsmit!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Svarīgi ir ne tikai padomāt par aktivitātēm vakara gaitā, bet arī to, ko darīsiet, kad pulkstenis sitīs divpadsmit!

Lai arī ballīte saistās ar patīkamiem pārsteigumiem un piedzīvojumiem, tā arī sev līdzi nes virkni risku. Manapolise.lv ir apkopojusi svarīgākās lietas, kas jāzina, organizējot Jaunā gada sagaidīšanas svinības savā dzīvoklī.

 

Informē par saviem plāniem kaimiņus

Ja mitinies daudzdzīvokļu mājā, grūti iedomāties ko ļaunāku par dzīvošanu netālu no kaimiņa, kas regulāri rīko skaļas ballītes. Ierosinām Tev nekļūt par šo personu, tādēļ jau laicīgi dodies pie saviem kaimiņiem, lai viņus painformētu par plānoto pasākumu. Par laimi, 99% gadījumu Jaunā gada atzīmēšanu svinēs arī citi mājas iedzīvotāji, tādēļ par miera traucēšanu, visticamāk, sūdzības nebūs, ja vien neuzvedīsies pārāk skaļi. Turklāt Tu taču vari uz savu ballīti uzaicināt arī kaimiņus, tad par sūdzībām noteikti nevajadzēs uztraukties!

 

Atbrīvo pēc iespējas lielāku platību

Dzīvokļa platība ir salīdzinoši ierobežota, tādēļ, ja vēlies aicināt viesus, ir jāizdomā risinājums, kā veidot pēc iespējas vairāk brīvas vietas. Izvāc no telpām liekas mēbeles un citus interjera elementus, bet guļamistabu iesakām noteikt par to zonu, kurā nedrīkst iet. Zināms privātums tomēr ir jāievēro. 

 

Paslēp vērtslietas

Pat tad, ja Tev šķiet, ka visi sanākušie cilvēki ir uzticami draugi un kolēģi, savas drošības un sirdsmiera dēļ paslēp vērtīgākās lietas tikai sev zināmā vietā. Vēl viens risinājums, kuru iesakām izmantot, ir dzīvokļa apdrošināšana, jo tā pasargās no izdevumiem, kas radušies ne tikai noziedzīgu darbību rezultātā, bet arī atlīdzinās zaudējumus, kas radīsies inženierkomunikāciju sistēmas bojājumu dēļ, piemēram, ūdens noplūdes rezultātā, kā arī gadījumos, kad bojājumus radīs dabas stihijas, piemēram, zibens vai sniegputenis. 

 

Manapolise.lv iespējams vienuviet salīdzināt Latvijas labāko apdrošinātāju piedāvājumus, lai izvēlētos tieši to dzīvokļa apdrošināšanas piedāvājumu, kas Tev šķiet vispiemērotākais. 

Reklāma
Reklāma

 

Izveido sienu, kur rakstīt Jaunā gada apņemšanās

Kas gan būtu Jaunā gada sagaidīšana, ja katrs neizdomātu vismaz vienu apņemšanos, kuru īstenot? Palīdzi saviem viesiem, izveidojot īpašu sienu, plakātu vai kolāžu, kurā katrs var savu mērķi pierakstīt. Pēc tam varat noteikt nominācijas par labākajām vai dīvainākajām apņemšanām, kas minētas. Starp citu, šis arī ir lielisks iemesls uzsākt sarunu!

 

Izplāno, kas notiks pusnaktī

Svinības tiek organizētas, lai sagaidītu pusnakti, kad iestāsies Jaunais gads! Tādēļ svarīgi ir ne tikai padomāt par aktivitātēm vakara gaitā, bet arī to, ko darīsiet, kad pulkstenis sitīs divpadsmit! Iespējams, visi plāno doties ārpus mājas, lai skatītos salūtu? Varbūt viesi paši vēlas izšaut raķetes? Ja tā, noteikti ievērojiet visus drošības noteikumus! Un, protams, neaizmirsti sarūpēt šampanieti un glāzes, lai saskandinātu tās ar saviem ciemiņiem. 

 

Pārliecinies, ka visi nokļūst mājās 

Tā kā Tu esi namatēvs/namamāte, Tavs uzdevums ir parūpēties ne tikai par viesu uzņemšanu, bet arī to, lai ciemiņi droši nokļūtu mājās vai savās naktsmītnēs. Pārliecinies, ka ir izsaukts taksometrs vai arī tiem viesiem, kas dzīvo tālāk, pietiek vietas, kur palikt pa nakti pie Tevis. Savukārt tiem ciemiņiem, kas ir lietojuši alkoholu un vēlas sēsties pie stūres – esi labs draugs un atņem viņiem atslēgas. 

 

Visbeidzot, plāno dzīvokļa sakopšanu

Kas ir labākā lieta, ja Tu organizē ballīti? Vienmēr zini, ka būsi aicināts! Sliktākā lieta? Tīrīšanas darbi pēc ballītes. Taču, protams, no tā izbēgt nav iespējams, tādēļ izveido plānu, kā to izdarīt pēc iespējas vieglāk. Ja nepieciešams, piesaisti draugus, kas palīdzēs. 

 

Un ko Tu ieteiktu tiem, kas organizē Jaunā gada svinības pie sevis?