Arī Jaungada brīvdienās varam iet uz kino! Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs līdz 3. janvārim

Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs no 28. decembra līdz 3. janvārim. 

Filmas Jaungada taksometrs publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Jaungada taksometrs" publicitātes foto.

ŠERLOKS HOLMSS UN DOKTORS VATSONS. ASV, 2018. Komēdija, piedzīvojumu

Režisors: Etan Cohen

Garums: 1 stunda 30 min.

Producents: Jimmy Miller, Mosaic, Clayton Townsend

Scenārija autors: Etan Cohen

Aktieri: Will Ferrell, Ralph Fiennes, Hugh Laurie, John C. Reilly, Kelly Macdonald, Rebecca Hall, Noah Jupe

Sera Artura Konana Doila klasiskā detektīva humoristiska versija! Izcilais privātdetektīvs Šerloks Holmss un viņa uzticīgais biogrāfs doktors Vatsons ķeras pie noziegumu izmeklēšanas, iemantojot ienaidniekus no visas pasaules.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 28.decembra.

Lielajā zālē: 28.12. seanss 18.00; 29.12. seanss 18.00; 30.12. seanss 13.30; 02.01. seanss 18.15; 03.01. seanss 20.30.

 

KINO BĒRNIEM - SNIEGA KARALIENE: AIZSPOGULIJA. (Снежная королева: Зазеркалье)

Krievija, 2018

Garums: 1 st. 20 min.

Animācija, piedzīvojumu

Režisors: Aleksey Tsitsilin

Scenārija autors: Vladimir Nikolaev

Varenais karalis Haralds teju zaudēja ģimeni Sniega karalienes dēļ. Nu viņš ir izdomājis, kā atbrīvot pasauli no jebkādām burvestībām – visi kam piemīt burvju spējas, turpmāk tiks turēti ieslodzījumā Aizspogulijā. Izjaukt šo nodomu un neļaut pasakai izzust no pasaules var tikai Gerda, jo viņas spēks neslēpjas maģijā, bet gan ticībā labajam un draudzībai. Jaunajos piedzīvojumos Gerdai talkā nāks ne tikai troļļi un pirāti, bet arī pati Sniega karaliene!

Animācijas filmu “Sniega karaliene: Aizspogulija”, kas pārsteigs ar specefektiem un negaidītiem sižeta pavērsieniem, režisējuši Aleksejs Ciciļins (“Sniega karaliene 2”, “Sniega karaliene 3”) un ievērojamais Holivudas multiplikators Roberts Lenss (“Šreks”, “Skaistule un briesmonis”).

Filma dublēta latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: bez vecuma ierobežojuma

Kinoteātrī "Splendid Palace" 29.decembrī plkst. 12.00!

 

MEITENE (GIRL). Beļģija, 2018

Garums: 1 st. 45 min.

Drāma

Režisors: Lukas Dhont

Lomās: Victor Polster, Arieh Worthalter, Katelijne Damen, Valentijn Dhanens

Larai ir piecpadsmit gadu. Nesen viņa kopā ar tēvu un jaunāko brāli pārcēlusies uz citu pilsētu. Meitene sapņo kļūt par profesionālu balerīnu. Iestājusies prestižā baleta skolā, viņa tuvojas dzīves mērķa piepildījumam. Taču ir kāds šķērslis – Larai dzimstot dots zēna ķermenis. Lai īstenotu sapni, Lara ir gatava pārvarēt sava ķermeņa pretrunas. 

“Meitene” ir beļģu režisora Lūkasa Donta kinodrāma. Filmas pirmizrāde notika Kannu kinofestivāla programmā “Īpašais skatiens” (“Un Certain Regard”). Filmai piešķirta balva “Zelta kamera” (“Caméra d'or”) par labāko debiju, FIPRESCI balva, galvenās lomas tēlotājs Viktors Polsters apbalvots par labāko tēlojumu. Beļģija pieteikusi filmu “Meitene” balvai “Oskars” kategorijā “Labākā filma svešvalodā”.

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma franču, angļu, flāmu valodā ar subtitriem krievu un latviešu valodā.

Filmas pirmizrāde Kinoteātrī “Splendid Palace” 6.decembrī plkst. 19.00!

Mazajā zālē: 29.12. seanss 14.00; 03.01. seanss 20.15

 

MEŽONĪGĀ DZĪVE (Wildlife). ASV, 2018

Garums: 1 st. 44 min.

Drāma

Režisors: Pols Dano

Lomās: Džeiks Džillenhols, Kerija Maligana, Eds Oksenbulds, Bils Kemps, Keita Džonsa

1960. gadi, mazpilsēta Montānas štatā Amerikā. Četrpadsmitgadīgais Džo ir vienīgais bērns mājsaimnieces Dženetas un golfa laukuma darbinieka Džerija ģimenē. Netālu no Kanādas robežas plosās plašs mežu ugunsgrēks, un, kad Džerijs zaudē darbu un reizē arī motivāciju dzīvei, viņš nolemj pievienoties ugunsdzēsēju komandai, atstājot sievu un dēlu likteņa varā. Pēkšņi spiests uzņemties pieaugušā lomu, Džo kļūst par liecinieku mātes izmisīgajai cīņai par savu personisko laimi.

Sandensas, Kannu un Ņujorkas filmu festivālos atzinīgi novērtētā drāma “Mežonīgā dzīve” ir aktiera Pola Deino debija režijā. Filmā, kas tapusi pēc rakstnieka Ričarda Forda tāda paša nosaukuma romāna motīviem, galvenās lomas atveido “Oskara” balvas nominanti Džeiks Džilenhols (“Kuprainais kalns”) un Kerija Maligana (“Izglītība”), kā arī jaunais aktieris Eds Oksenbulds (“Ciemos”).

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 7.decembra.

Lielajā zālē: 03.01. seanss 18.15

 

AUKSTAIS KARŠ (COLD WAR). Polija, 2018

Garums: 1 st. 29 min.

Drāma 

Režisors: Pavels Pavlikovskis (“Ida”)

Lomās: Joanna Kuliga („Pitbull: Bīstamās sievietes“, „Ida“), Tomašs Kots („Dievi“,  „Vislabākais“), Boriss Šics „Kurmis“, „Vēstules M 3“), Agata Kuleša („Ida“, „Ceļu patruļa“), Sedriks Kāns („Sakari franču gaumē“, „Anarhisti“) u.c.

Režisors Pavels Pavlikovskis (2013. g. „Oskars” par labāko ārzemju filmu „Ida”) atgriežas kino ar izcilu, jau  starptautisku atzinību guvušu filmu „Aukstais karš” (angl. „Cold War“), kas šogad godalgota Kannu kinofestivālā par labāko režiju. Filma izraisījusi ažiotāžu – prestiži kinofestivāli visā pasaulē sacenšas par tiesībām to demonstrēt. 

Šī mīlas balāde jau ierindota starp skaistākajām filmām kino vēsturē. “Aukstais karš” tiek pielīdzināts zelta klasikai, piemēram, „Kasablankai”.

Pēc kritiķu domām, šī ir kaismīga un dziļa filma par lielu mīlestību. Lieliski atainots dramatiskais vēstures posms, kurā Polija bija ieslēgta Staļina režīma ietekmes zonā. Cilvēkiem bija tikai divas iespējas – pakļauties jaunajai varai vai arī pretoties, apzinoties, ka viņus vajās represīvie dienesti. 

Šis ir stāsts par vīrieti un sievieti, kuri nav sastapušies īstajā laikā un cenšas gūt virsroku pār auksto karu – sirdī, nevis cīņā. Jaunajiem cilvēkiem no bohēmas aprindām jāsadzīvo ar Polijas un Parīzes dzīves realitāti. Viņš ir melanholiski noskaņots vientuļnieks, virtuozi spēlē Šopēnu. Viņa ir temperamentīga skaistule ar burvīgu balsi. Par spīti likteņa līkločiem viņi iemīlas viens otrā. 60. gadu aukstais karš sagrauj sapņus. Viņus šķir attālums un naidīgas ideoloģijas, tomēr Zula un Viktors uztur trakās kaisles liesmu. 

„Aukstais karš” ir romantiski nostalģisks mīlas ceļojums divdesmit gadu garumā. Šajā ceļojumā netrūkst bīstamu pagriezienu. Zulas un Viktora pagātne ir pilna nepiepildītu sapņu, nesasniegtas laimes un apjautas, ka šķirties nav iespējams, bet arī palikt kopā ir pārlieku smagi. 

Pavela Pavlikovska kinopoēma izceļas ar īpašu attēla kvalitāti un ir tuva 40. un 50. gadu klasiskajam Holivudas film noir virzienam.  Tieši tā veidota šī filma – melnbaltā kino stilā, ar cigāra aromātu, skanot džezam. Eksperti pieļauj, ka „Aukstais karš” šogad varētu saņemt „Oskaru”. 

Filma poļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 7.decembra.

Mazajā zālē: 29.12. seanss 16.30; 02.01. seanss 20.30; 03.01. seanss 18.00

Lielajā zālē: 28.12. seanss 16.00 

 

MĀJA, KO UZCĒLA DŽEKS (The House that Jack Built). Dānija, Zviedrija, Francija, Vācija, 2018

Garums: 2 st. 35 min.

Drāma, šausmu filma, trilleris

Režisors: Larss fon Trīrs

Lomās: Mets Dilons, Bruno Gancs, Uma Tūrmane, Šivana Fellona Hogana, Sofija Grobola, Railija Kio, u.c.

ASV, 1970. gadi. Mēs sekojam intelektuālim Džekam piecos notikumos un vērojam slepkavības, kurās Džeks top par sērijslepkavu.

Šis stāsts vēstīts no Džeka skatpunkta. Katra slepkavība viņam ir mākslas darbs, bet psihiski traucējumi apgrūtina saskari ar ārpasauli. Kaut gan tuvojas neizbēgamā policijas iejaukšanās (tā provocē Džeku, un vienlaikus viņš izjūt spriedzi), viņam, par spīti loģikai, veicas arvien labāk. Viņa mērķis ir augstākais mākslas darbs – visu slepkavības upuru līķu kolekcija mājā, ko pats būvē.

Darbības gaitā mēs ieklausāmies Džeka stāstā par savu stāvokli, grūtībām un domām, ko viņš pauž sarunā ar Vērdžu. Tas ir grotesks sofistikas un gandrīz bērnišķīgas sevis žēlošanas sajaukums ar sīkiem Džeka skaidrojumiem par bīstamu un grūti īstenojamu rīcību. 

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Reklāma
Reklāma

Vecuma ierobežojums: 18+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 30.novembra.

Mazajā zālē: 29.12. seanss 18.30

 

JAUNGADA TAKSOMETRS. Latvija, 2018

Garums: 1 st. 30 min.

Komēdija, romantika

Režisors: Māris Martinsons

Lomās: Lauris Reiniks, Nauris Brikmanis, Zane Dombrovska, Dita Lūriņa-Egliena, Andris Bulis, Dārta Daneviča, Māra Sleja, Valters Krauze, Baiba Sipeniece-Gavare, Valdis Melderis, Anete Krasovska

Vecgada vakars. Taksometra vadītājs Andrejs (Lauris Reiniks) jau gandrīz beidzis maiņu, kad aizmugurējā sēdeklī nejauši atstāta Jaungada dāvana viņam liek atcerēties raibo svinētāju kompāniju, kas tajā vakarā paviesojusies viņa automobilī, – kašķīgu pāri, pagurušu Salaveci, trokšņainus ķekatniekus, satrauktu līgavaini un pat grūtnieci. Katra pasažiera stāstā Andrejs nospēlē savu lomu, bet vai pats taksists piedzīvos Jaungada brīnumu?

Filma latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 30.novembra.

Mazajā zālē: 30.12. seanss 14.00

 

LAIMĪGAIS LĀCARS. LAZZARO FELICE. Itālija, Šveice, Francija, Vācija, 2018

Garums: 2 st. 5 min.

Drāma 

Režisore: Alise Rorvahere

Lomās: Adriano Tardiolo, Agnese Graziani, Luca Chikovani

Lādzaro - jauneklis ar skaidriem vaibstiem un labestīgu skatienu - kopā ar zemkopju dzimtu dzīvo nomaļā Itālijas ciemā. Zeme nepieder tās kopējiem, viņi kalpo marķīzei, kura laiku pa laikam ierodas. Reiz Lādzaro iepazīstas ar viņas dēlu un palīdz inscenēt viņa nolaupīšanu. Kas ir Lādzaro - vientiesis vai svētais? Šis ir viens no jautājumiem, ko rosina filmas veidotāji.

Alises Rorvaheres vizuāli iespaidīgā filma ir valdzinoša alegorija par mīlestību, zaudējumu un līdzjūtību, ass sociāls vēstījums un pasaka. Pazolīni tradīcijās ieturētais Rorvaheres stāsts saista ar ēterisku, brīnumainu burvību un apliecina, ka viņa ir viena no talantīgākajām un izdomas bagātākajām mūsdienu itāliešu kino personībām. Šis darbs saņēmis Kannu kinofestivāla balvu par labāko scenāriju.

Filma itāļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 30.novembra.

Lielajā zālē: 29.12. seanss 15.30; 02.01 seanss 20.15.

 

HOMO NOVUS. Latvija, 2018

Romantiska komēdija

Filmas garums: 2 stundas

Režisore: Anna Viduleja

Lomās: Igors Šelegovskis, Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Andrejs Žagars, Intars Busulis, Kaspars Kambala

Pēc Anšlava Eglīša romāna HOMO NOVUS motīviem veidota filma, kas ar smaidu skatās uz kaislībām 30. gadu beigu Rīgas mākslinieku dzīvē.

1938. Nabadzīgs mākslinieks Juris Upenājs ierodas Rīgā no laukiem tajā pašā laikā, kad izsmalcinātais Eižens Žibeika atgriežas no gleznošanas Parīzē ar cerībām saņemt sava tēvoča ievērojamo mantojumu. Kamēr mākslai uzticīgais Upenājs ar krāsainās Rīgas bohēmas palīdzību kāpj arvien augstāk, talantīgais diletants Žibeika krīt arvien zemāk. Vecais Žibeika visu savu mantojumu atstājis mākslinieku konkursam, kurā tiek piešķirta stipendija mācību braucienam uz Parīzi. Upenājs kuratora un kritiķa Kurcuma vadībā sastopas ar mākslas pasaules komiskajiem personāžiem un viņu atšķirīgo attieksmi pret dzimtajām un pārņemtajām izteiksmes formām, pieredz panākumus un izgāšanos, nicinājumu un mīlestību. Eižens Žibeika zaudē naudu, mīļoto sievieti un konkursu, taču gūst glābiņa iespēju, nododoties savai glezniecībai. Upenājs triumfē konkursā, atmetot visus mēģinājumus pielāgoties manierisma modei un sekojot gleznotāja vecmeistara Piegāza padomam: "Patiesi mākslinieki cenšas gleznojot izprast, pietuvoties un atklāt savas tautas garu."

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu un angļu valodā.

Lielajā zālē: 29.12. seanss 13.00

Mazajā zālē: 02.01. seanss 18.00

 

BOHĒMISTA RAPSODIJA (Bohemian Rhapsody). Anglija, ASV, 2018

Garums: 2 st. 14 min.

Drāma, mūzika, biogrāfija

Režisors: Bryan Singer

Lomās: Joseph Mazzello, Rami Malek, Mike Myers, Aidan Gillen, Lucy Boynton, Tom Hollander

Fredijs Merkūrijs - roka leģenda, dumpinieks, bohēmists un ģēnijs, kurš lauzis visus stereotipus un atstājis neizdzēšamu iespaidu uz rokmūziku. Filma stāsta par grupas „Queen” galvu reibinošo ceļu uz panākumiem, pateicoties radītajām kulta dziesmām un revolucionārajam skanējumam, kā arī grupas atrašanos uz izjukšanas robežas Merkūrija nekontrolējamā dzīvesveida dēļ. Mūziķu triumfālā atkalapvienošanās koncertam „Live Aid” ir kļuvusi par vienu no izcilāko uzstāšanos visā rokmūzikas vēsturē.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Dažos seansos Kinoteātrī "Splendid Palace" no 1.novembra.

Lielajā zālē: 28.12. seanss 20.00; 30.12. seanss 17.30

 

TĒVS NAKTS. Latvija, 2018

Garums: 1 st. 26 min.

Drāma, vēsture, biogrāfija

Režisors: Dāvis Sīmanis

Lomās: Artūrs Skrastiņš, Ilze Blauberga, Matīss Kipļuks, Mihails Karasikovs, Toms Treinis, Steffen Scheumann, Imants Erdmans, Milena Gulbe, Arnis Ozols, Henrijs Arājs

IZGLĀBT VIENU DZĪVĪBU NOZĪMĒ IZGLĀBT VISU PASAULI

Patiess stāsts par rīdzinieku Žani Lipki, kurš kara laikā slēpa desmitiem cilvēku

To, ka Žanis Lipke kļūs par varoni, nespēja iztēloties neviens. Pa dienu viņš strādāja militārās aviācijas noliktavās, bet naktīs pārvadāja kontrabandu. Brīdī, kad nacisti sāka izrēķināties ar Rīgas iedzīvotājiem, viņš pieņēma lēmumu, kas varēja izrādīties liktenīgs gan viņam pašam, gan viņa sievai un mazajam dēlam. Burtiski vācu karavīru acu priekšā drošībā tika nogādāti vairāk nekā piecdesmit cilvēku. Patvērumu izglābtajiem Žanis iekārtoja pats savās mājās.

Kas bija Žaņa Lipkes drosmes noslēpums – azarts, pārgalvība, spīts vai vienkārši spēja ekstremālos apstākļos saglabāt cilvēcību?

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma latviešu, jidišs, krievu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā no 1.novembra.

Lielajā zālē: 30.12. seanss 15.30 

 

RŪDOLFA KUGRĒNA STĀVIZRĀDE PLEZĪRS

Rūdolfs Kugrēns aicina uz savu piekto soloizrādi ar nosaukumu PLEZĪRS!

Šajā izrādē Rūdolfs asprātīgi dalīsies savos novērojumos par to, kā mēs ikdienā komunicējam gan ar ļoti tuviem, gan ar visai tāliem cilvēkiem un kāpēc mēs tā cenšamies iejusties starp tiem, kas mums apkārt. Paskatīsimies, kā pensionāri izliekas jauni, kamēr jaunieši jūtas paši pieaugušākie un to, cik liela māksla ir iekļaušanās sabiedrībā un saprašanās ar citiem. Tas, gluži tāpat kā ‘stand-up’, nav jums nekāds plezīrs, bet gan smags ikdienas darbs.

Izrādes ilgums: Virs stundas, zem divām

Dresscode: Tā, lai pašiem nav kauns

Mazajā zālē: 28.12. seanss 19.00; 30.12. seanss 19.00.

 

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.


Ieskaties: www.splendidpalace.lv