12 Ziemassvētku pasākumi Rīgā siltai svētku izjūtai

Ziemassvētki noteikti ir laiks, kas jāpavada kopā ar ģimeni un saviem vistuvākajiem. Tomēr tas nenozīmē, ka kopā ar visu ģimeni nevar doties uz kādu no svētku pasākumiem, kas norisinās pašā Rīgas sirdī un ap to.

Ziemassvētku laikā apmeklējamo pasākumu klāsts ir gana plašs.

FOTO: Shutterstock.com

Ziemassvētku laikā apmeklējamo pasākumu klāsts ir gana plašs.

Ziemassvētku egļu ceļš 2018
Līdz pat 13. janvārim Rīgā ikkatru ziemas vakaru ar ģimeni varat doties ziemīgā pastaigā, izstaigājot Ziemassvētku egļu ceļu. Tieši Rīgā pirms vairāk nekā 500 gadiem tikai rotāta pirmā Ziemassvētku eglīte. Par godu šim notikumam Rīga katru gadu kļūst par Ziemassvētku eglīšu galvaspilsētu. Visā pilsētā tiek izstādīti vairāki desmiti radošu mākslas objektu. Šīs mūsdienīgās eglītes pārsteidz ar ideju oriģinalitāti un pielietoto materiālu daudzveidību, sākot no gaismas instalācijām, līdz pat koka, stikla, ķieģeļu un siltuma izmantošanai.
Vairāk informācijas šeit.

Ziemas saulgrieži. Bluķa vakars
22. decembrī no plkst. 13:00 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā atzīmēs Bluķa vakaru. Senatnē, lai atvairītu tumsu, aukstumu un pērnā gada neveiksmes, sliktos darbus un domas, no vienas sētas uz otru tika velts Lielais bluķis, kuru ceļa beigās sadedzina. Bluķa sadedzināšana simbolizē jauna saules gada sākumu un pašu sauli, kas zemniekam vienmēr ir bijusi ļoti svarīga. Arī Brīvdabas muzejā šajā dienā, 22. decembrī, neiztikt bez bluķa vilkšanas, laimes liešanas, nākotnes zīlēšanas, līksmībām, rotaļām un Ziemassvētku tirdziņa.
Vairāk informācijas šeit.

Labdarības koncerts “Še desmit!”
22. decembrī plkt. 19:00 Palladium Rīga tiek rīkots labdarības festivāls “Še desmit!”, kurā uzstāsies vairāki vietējie mākslinieki. Visa pasākuma peļņa tiks nodota radio pieci.lv organizētās akcijas “DOD PIECI” gādīgajās rokās un pēc tam ceļos pie ģimenēm visā Latvijā. Pasākumā uzstāsies tādi vietējie mākslinieki kā Čipsis un Dullais, Sudden Lights, Singapūras Satīns, Pirmais Kurss un reperis Edavārdi. Par muzikālo pavadījumu atbildēs DJ Niks Evalds.
Vairāk informācijas šeit.

Grupas "Iļģi" Ziemas saulgriežu nakts koncerts
22. decembrī plkst. 23:00 VEF Kultūras pilī lustīga izdziedāšanās un izdancošanās tīri latviskās noskaņās. Tieši ziemas saulgriežos, kad gadā visīsākā diena un visgarākā nakts, postfolkloras grupa Iļģi turpina aizsākto tradīciju, aicinot klausītājus uz nakts koncertu. Ziemas koncertprogrammā skanēs klausītāju jau iemīļotās dziesmas, kuru pamatā ir latviešu tradicionālās melodijas Iļģu aranžējumā.
Vairāk informācijas šeit.

Noslēguma koncerts Adventa mūzikas svētki Rīgā
23. decembrī plkst. 13:00 Rīgas Lutera ev. luteriskajā baznīcā notiks ikgadējā dziesminieku koncertu cikla “Adventa mūzikas svētki Rīgā” noslēguma koncerts. Tajā piedalīsies Ieva Akuratere, Anta Eņģele, Kārlis Kazāks, Haralds Sīmanis, Silvija Silava un Sniedze Prauliņa, Laine Ligere-Stengrevica un Helvijs un Agnese Stengrevici. Koncertu vada Ēriks Pozemkovskis.
Vairāk informācijas šeit.

Frank Sinatra Ziemassvētkos
23. decembrī plkst. 18:00 mūzikas namā „Daile“ koncertprogrammā dziesmas no leģendārā dziedātāja Frenka Sinatras repertuāra izpilda Daumants Kalniņš un Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā. Koncerta pirmajā daļā skan līdz šim nedzirdētas un mūziķu iepriekš neizpildītas dziesmas, bet otrajā daļā klausītājiem tiek atskaņoti izsenis zināmi un atpazīstami Frenka Sinatras populārākie skaņdarbi.
Vairāk informācijas šeit.

Ziemassvētku skrējiens
24. decembrī plkst. 08:00 pie Dailes teātra notiks Ziemassvētku skrējiens. Šī būs iespēja nodoties sportiskām aktivitātēm pirms pīrādziņu maratona. Tradīciju pirms sešiem gadiem aizsāka trīs draugi, un pērn Ziemassvētku skrējiens pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu. Mērķis – ar laiku kļūt par lielāko Ziemassvētku skrējienu ziemeļvalstīs. Tikšanās 24. decembrī pie Dailes teātra no rīta plkst. 8.00 (20 km) un plkst. 9.00 (10 km), lai skrietu Mežaparka virzienā.
Vairāk informācijas šeit.

Koncerts “Sniegavīra ekspresis”
25. decembrī plkst. 17:00 Mūzikas namā “Daile” skanīgs un ģimenisks koncerts “Sniegavīra ekspresis” . Dziedāt līdzi un sagaidīt vakaru pacilātā noskaņojumā ielūdz muzikālais hameleons Ralfs Eilands, dzirkstošā fanka grupa “Very Cool People” un samtainā vokāliste Kristīne Prauliņa. Koncertā būs iespēja baudīt mūziķu vokālos un instrumentālos talantus, taču vēl vairāk – dziedāt līdzi, līksmot un emocionāli sildīties vienam pie otra.
Vairāk informācijas šeit.

Reklāma
Reklāma

Rīgas Ziemassvētku koncerts
25. decembrī plkst. 17:00 Ķīpsalas hallē svētkus varēs svinēt kopā ar ģitāras virtuozu Kasparu Zemīti, populāro etnomūzikas grupu “Tautumeitas” un izcilajiem operas solistiem Jolantu Strikaiti, Mihailu Čuļpajevu krāšņos Rīgas Ziemassvētku koncertos 25. un 26. decembrī Ķīpsalas hallē. Koncertā skanēs Raimonda Paula “Kamēr svecītes deg”, Jāņa Strazda “Reiz Ziemassvētkos”, Imanta Kalniņa “Miedziņš sēdi, miedziņš gaida” un “Sweet love” no “Turaidas rozes” repertuāra.
Vairāk informācijas šeit

Eiropas Ziemassvētki. Entonijs Strongs un Latvijas Radio bigbends
26. decembrī plkst. 19:00 Rīgas Kongresu namā uzstājas Entonijs Strongs (Anthony Strong). Mūziķis ir britu dziedātājs un džeza pianists, kuru Lielbritānijas mediji dēvē par “jauno Anglijas džeza superzvaigzni”. Ar saviem koncertiem Strongs apbraukājis četrus kontinentus un 26 valstis, uzstājoties prestižākajos mūzikas festivālos un koncertzālēs, bet šajos svētkos viesosies Rīgas Kongresu namā ar īpašu koncertprogrammu kopā ar Latvijas Radio bigbendu.
Vairāk informācijas šeit.

Christmas Rhapsody
26. decembrī plkst. 19:00 Lielajā ģildē orķestris “Rīga” ar solistiem Andreju Sorokinu un Evilenu Protektori iepriecinās visus viesus ar ikgadējo Ziemassvētku koncertu, veltītu komponistu Džordža Geršvina 120. dzimšanas dienai un Irvinga Berlina 130. dzimšanas dienai. Komponistu skaņdarbi iegūs jaunas skaņas gan izcilā pianista, gan brīnišķīgās džeza dziedātājas izpildījumā.
Vairāk informācijas šeit.

Ziemassvētki sveču gaismā
27. decembrī plkst. 19:00 Mazajā ģildē Klavieru kvarteta RIX Ziemassvētku koncerts “Sveču gaismā”, kas kamermūzikas gardēžiem allaž ļauj iepazīt kādu sen nedzirdētu vai nezināmu retumu. Šis ir Klavieru kvarteta RIX divdesmit piektās jubilejas gads, ko ansamblis ar vairākiem koncertiem svinējis daudzviet Latvijā. Jubilejas gada izskaņu RIX mūziķi noslēgs, savijot vācu, angļu un latviešu kamermūzikas stīgas.
Vairāk informācijas šeit.

Visus svētku pasākumus meklē šeit.